Islak ve nemli ortamlar bakterilerin, mantarların en sevdikleri ortamlardır. Bu nedenle olası enfeksiyonlara karşı denizden / havuzdan çıkılır çıkılmaz mayo değiştirilmeli, yerine kuru ve temiz bir mayo giyilmelidir.
Vajinal bölge kesinlikle nemli bırakılmamalıdır. Mümkün olduğunca havuz yerine deniz tercih edilmelidir. Enfeksiyon başlangıcı görüldüğünde vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.
Vajinal mantar, bulaşıcı bir hastalıktır. Özellikle ortak kullanılan tuvalet, sauna, hamam, havuz veya duş gibi yerlerden bulaşabileceği gibi cinsel ilişkiyle de bulaştığı unutulmamalıdır.
Dolayısıyla vajina içerisindeki denge bozuluyor ve vajina enfeksiyona açık hale geliyor. Yüzmek yazın yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri ancak doğru önlemler alınmadığında deniz ve havuz suyu kadınlarda enfeksiyon riskini artırıyor.
Mantar enfeksiyonları: Çıplak ayakla basılan kum dahil tüm zeminler mantar riskini beraberinde getirir. Havuzlardan, ortak kullanılan duşlardaki su birikintilerinden ve hamamlardan ayak mantarı kolaylıkla bulaşabilmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Deri enfeksiyonunuz varsa havuza girmeyin. Sudaki diğer mikroplar yaralarınıza girerek ilave enfeksiyonlara neden olabilir. Havuza girerseniz enfeksiyonlu alanı su geçirmez bandajla örtün. - Mayonuzu sudan çıktıktan sonra yıkayın sabunlayın.
Açık yarası ve enfeksiyon vb. rahatsızlığı olanlar, havuza girmemelidir. Havuzun hijyen ortamını bozacak her türlü davranış yasaktır (Tükürmek, ağızdan su püskürtmek vb.). Havuz çevresinde ve soyunma odalarında terlik giymek gerekmektedir. Alkollü kişiler havuz alanına giremezler.
Havuzun bulunduğu kısma girmeden ayakların antiseptik solüsyonlar ile yıkandığı, havuza girmeden duş almanın ve bone kullanımının zorunlu olduğu tesisleri tercih edin. Havuzdan çıktıktan sonra hemen duş alarak üzerinizdeki olası mikrop ve fazla klordan temizlenin ve temiz çamaşırlar giyin.
Vajina çevresinde şişlik, ağrı, kızarıklık, döküntü Beyazımsı-gri ve topak şeklinde vajinal akıntı görülebilir. Bazı kadınlar bu akıntının süzme peynire benzediğini söyler. Bazen sulu bir akıntı da görülebilir.
Bu problemlerin başında gelen idrar yolları enfeksiyonu olan idrar yolları iltihabı, havuza girmemeniz gereken durumlardan biridir. İdrar yollarınızı üşüttüğünüz için yaşadığınız sağlık problemi, havuzda veya denizde daha çok yanma hissine neden olacaktır. Havuz, klorlu sudur.
Uyku, beslenme alışkanlıkları, stres ve spor bağışıklık sistemini direk etkiler. Bağışıklık sisteminin kötü olması ve şeker hastalığına yatkınlık vajinal mantar enfeksiyonlarının sık ve uzun süreli olmasına neden olur.
Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir. Uygulama yolu ve metodu: Hastalıklı deri bölgesine haricen sürerek uygulayınız.
Vajinal mantar tedavi edilmezse makata ve kalçalara yayılım gösterebilir. Daha da gecikilirse kronik ve tam iyileşmeyen bir enfeksiyon halini alabilir.
Antibiyotik kullanımı sonrasında vajinal mantar görülmesi sık karşılaşılan bir durum olduğu için kişinin probiyotik takviyeler kullanımı gibi önlemler alınması önerilir. Antibiyotik kullanımı sonrasında en az 2 saat ara vererek alınan probiyotik takviyeler, vajinanın doğal florasını korumaya yardımcı olur.
Mantar sıcak, nemli, ıslak, terli ve kapalı vücut bölgelerini sever. Havaların ısınması ile birlikte mantarlar için, bu şartlar fazlası ile sağlanmış olur. Özellikle ıslak mayo ile kalmak, mantar enfeksiyonunun en önemli nedenlerinden biridir.
Itrakonazol ve Flukanozol türü ilaçlar en sık olarak reçete edilen mantar ilaçlarıdır. Ağızdan alınan ilaçların daha iyi etki edebilmesi için vajinal yoldan ilaçlarla desteklenmesinde fayda vardır. Vajinal yoldan alınan mantar ilaçları fitil, ovül, krem şekillerinde olabilir.
Itrakonazol ve Flukanozol türü ilaçlar en sık olarak reçete yazılan mantar ilaçlarıdır. Oral yolla alınan antimikotik ilaçlar kana karışarak vajinal doku içinde mantar hücrelerini yok etmektedir. Eğer dış genital alanda da tahriş söz konusu ise antimikotik cilt kremleri de tedaviye eklenebilir.
Mantar enfeksiyonları: Vajinadan gelen kokusuz, peynirimsi veya süt beyaz akıntılar mantar enfeksiyonu ile ilişkilidir. Hastalarda yanma ve kaşıntı şikayetleri vardır. Tedavide Tetrakonazol veya Mikonazol kullanılır.
Kaplıca havuzundan sonra duş alınmaması herhangi bir sorun teşkil etmez aksine mineraller vücutta daha uzun süre kalacağı için termal sudan faydalanma oranı artmaktadır.
Yeterince temiz olmayan havuz sularından; mide ve bağırsak enfeksiyonları, üst solunum yolları enfeksiyonları; idrar yolu enfeksiyonu, kulak göz ve cilt enfeksiyonları geçebiliyor. Bunlar arasında ise tifo, kolera, basilli dizanteri, giardia, hepatit A ve mantar enfeksiyonları en sık karşılaşılan hastalıklar.
Klorun bakteri öldürme gücü sıcaklıkla artar.
Mikrop öldürmek için bir litre suda 0,1-0,3 mg klorun olması yeterlidir. Klor yarım saatte mikropları öldürür. Bulanık sular klor ile dezenfekte edilemez. Kullanma sularının patojen mikroplarını yok edebilmek için yeteri kadar klor suya katılmalıdır.
Aslında, birçoğunun atletik çabaları sebebiyle düzenli dönemleri bile mevcut değildir. Bununlar birlikte, dönemlerinde olan yüzücülerin birçoğu, havuzun etrafında turlarken, kan akışlarını kontrol altında tutmak için tampon veya adet kupaları kullanmaktadırlar.
-Havuzda antrenman yapan yüzücüler mayo giymeyi tercih eder. Ağırlık yapması için bazen iki mayoyu üst üste giyerler. Ağırlık yapması için çift mayo veya şort tercih edilebilir. Ancak sürat çalışmalarında veya müsabakada şort giyilmez.
Bu yöntem tercih edilmediğinde yani adet olunduğunda adetin kaçıncı günü havuza girilir diye düşünülüyor. Bu düşünceye uzmanlar genel olarak 2 ila 3'üncü günlerde havuza girilmemelidir diye karşılık vermekle beraber asıl olan hiçbir önlem almadan tüm adet kanaması boyunca girilmemesidir.
Genital bölgenin temizliğinde sabun ve duş jeli kullanmayın! Tam iyileşme sağlanıncaya kadar ilişki önermeyiz! ... tekrarlayan mantar enfeksiyonlarında eş tedavisi öneririz. Vajinal temizlik amacıyla vajinal duş yani vajinadan içeriye doğru yıkama veya tampon kullanmamalısınız!.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri