(Saat 17:30' dan sonra on katı uygulanacaktır.) Yapılan her bir EFT işleminden 0,000025 + BSMV (milyonda 25) olmak üzere en az 0,21-TL + BSMV ve en çok 25,20-TL + BSMV olarak TCMB masrafı alınmaktadır.
Maaş hesaplarını kullanarak VakıfBank Mobil ve İnternet Bankacılığı aracılığıyla bir ay içinde, toplam bir aylık maaş tutarlarına kadar yapacakları havale ve EFT (Geç EFT hariç) işlemlerini masrafsız olarak gerçekleştirebilirler. Maaş hesaplarından Hesap İşletim Ücreti alınmamaktadır.
Eğer limit belirlememiş iseniz, havale için geçerli olacak günlük üst limit 30.000,00 TL, EFT için geçerli olacak üst limit 50.000,00 TL, döviz alış-satış için geçerli olacak günlük üst limit ise 50.000,00 USD ve karşılığıdır.
Ziraat Bankası yolu ile internet veya mobil şube üzerinden yapılan EFT işlemlerinde Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde ise 2.29 TL ücret alınmaktadır.
İnternet veya cep şubemizden günün her saatinde havale işlemlerinizi ve resmi tatil günleri hariç her gün 09.00 - 17.15 arasında ise EFT işlemlerinizi ücret ödemeden, şubeye gitmeden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Vakıflar Bankası resmi internet sitesinde elektronik fonların transferi yani EFT işleminin öğleden önce saat 9 ile öğleden sonra 5 olduğu görülmektedir. Şayet müşteri bu aralıkta işlem gerçekleştirirse ortalama olarak 30 dakika içinde aktarım tamamlamış olur.
EFT - Havale farkı nedir? EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
Aralarında birer boşluk bırakarak KMH, TC Kimlik numarası ve talep edilen yeni limiti yazıp 5724'e kısa mesaj göndererek veya internet veya mobil bankacılık kanalından artırabilirsiniz. 5724'e gönderilen kısa mesajlar tüm operatörlerin kendi tarifeleri üzerinden 1 kısa mesaj olarak ücretlendirilecektir.
EFT ve havale ücretleri
Müşteriler bankalar arasında gerçekleşen EFT işlemlerinde belirli transfer miktarı aralıkları için TCMB tarafından belirlenmiş sabit bir EFT ücreti ödüyorlar.
İnternet Bankacılığı'ndaki hisse senetleri alış ve satış işlemlerinizde %0.2 (Binde 2) komisyon alınmaktadır.
EFT işlemlerinden alınan ücret, işlem tutarının 1000 TL ve altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 TL, ATM dışındaki diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 5 TL olarak uygulanmaya devam edecek.
FAST ile ödemeler hangi saatler arasında yapılabilecek? FAST 7/24 kesintisiz çalışır.
Vakıfbank'ta EFT (Elektronik Fon Transferi) işlemleri, iş günlerinde 08:30 ile 15:59 saatleri arasında, geç EFT işlemleri ise, yine iş günlerinde 16:00 ile 17:15 saatleri arasında yapılabilir. Geç EFT, saat 16:00 dan sonra yapılan para transferi anlamına gelmektedir.
Türkiye'de faaliyet gösteren birçok bankanın EFT saatleri akşam 17:00 civarında sona ermektedir. Mesai saatlerinden sonra gönderilen para ise hafta sonu ya da resmi tatil değilse bir sonraki iş günü alıcının hesabına ulaşır.
Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST)
EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 3,81 TL'dir. BSMV Hariçtir. EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 7,65 TL'dir.
*EFT işlemleri, iş günlerinde 08:30-15:59 saatleri arasında yapılmaktadır. **Geç EFT işlemleri, iş günlerinde 16:00-17:15 saatleri arasında yapılmaktadır. ***ATM aracılığıyla yapılacak EFT işlemleri, iş günlerinde 08:30-15:59 saatleri arasında yapılabilmekte olup geç EFT işlemi yapılamamaktadır.
İş Bankası Maaş Hesabından EFT Fast Havale Ücreti Kesilmesi
Maaş hesaplarından bu ücretler kesilmez. İş bankasının kurum ile anlaşması gereği havale fast ve EFT ücretleri kesilmemelidir.
Normal EFT ile yapılan 1.000 TL'ye kadar olan işlemlerde 5,73 TL işlem ücreti kesilir. 1.000-50.000 TL arasında yapılan işlemlerde 11,46 TL işlem ücreti kesilir. 50.000 TL ve üstünde yapılan işlemlerde 114,60 TL işlem ücreti alınır.
Limit arttırımı için müşterisi olunan bankanın şubesine gidip birebir bilgi alarak başvuru yapılabilir, ya da bankaya ait ATM'ler üzerinden bu talep iletilebilir. Ek olarak, bankanın çağrı merkezi aranabilir. Bu konuda zamandan tasarruf etmenin en iyi yolu bu kanalları kullanmak oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri