Maaş hesaplarını kullanarak VakıfBank Mobil ve İnternet Bankacılığı aracılığıyla bir ay içinde, toplam bir aylık maaş tutarlarına kadar yapacakları havale ve EFT (Geç EFT hariç) işlemlerini masrafsız olarak gerçekleştirebilirler. Maaş hesaplarından Hesap İşletim Ücreti alınmamaktadır.
İş Bankası Maaş Hesabından EFT Fast Havale Ücreti Kesilmesi
Maaş hesaplarından bu ücretler kesilmez. İş bankasının kurum ile anlaşması gereği havale fast ve EFT ücretleri kesilmemelidir.
(Saat 17:30' dan sonra on katı uygulanacaktır.) Yapılan her bir EFT işleminden 0,000025 + BSMV (milyonda 25) olmak üzere en az 0,21-TL + BSMV ve en çok 25,20-TL + BSMV olarak TCMB masrafı alınmaktadır.
Diğer bankalar emekli maaş hesabı olan müşterisinden EFT işlem ücreti almıyor.
Vakıfbank EFT Ücretleri
1.000,01 - 50.000 TL arasındaki EFT işleminin şubeden transferi 3,11 TL, 0-1000 TL arasındaki EFT işleminin İnternet/Mobil üzerinden transferi 1,55 TL, 0-1000 TL arasındaki EFT işleminin ATM üzerinden transferi ise 5,44 TL'dir.
İlgili 15 soru bulundu
Vakıfbank EFT ücreti şube veya çağrı merkezi bireysel müşteri yoluyla yapılan EFT'lerde Bin TL'ye kadar 5.73 TL, 50 Bin TL'ye kadar yapılan işlemlerde 11.46 TL ve 50 Bin TL üzeri işlemlerde 114.60 TL'dir.
Banka çalışma saatleri dışında yapılan 5.000 TL üzeri EFT işlemleri ilk iş gününde diğer banka alıcı hesabına ulaşır. Banka ve müşteri arasında yapılan anlaşmaya göre her EFT işleminde müşterinin vadesiz hesabından EFT ücreti tahsil edilir.
Maaşını Ziraat'ten alanlar hesap işletim ücreti ödemiyor! Emekli maaşınız Ziraat Bankası'na ödenmeye devam ettiği sürece, Ziraat maaş hesabınızdan hesap işletim ücreti alınmaz.
Transfer harcamaları, devletin karşılıksız olarak gerçekleştirmiş olduğu harcamalardır. Bu harcamaların içerisinde emekli maaş ödemeleri, burs ödemeleri, borç faiz ödemeleri gibi çeşitli harcama kalemleri yer almaktadır.
Maaş hesabı ile vadesiz hesap arasındaki fark yoktur. Biri sizin daha önce oluşturduğunuz vadesiz hesaptır. Bir diğer vadesiz hesapta maaş için kullandığınız hesaptır. İkisi de vadesiz hesaptır.
İnternet veya cep şubemizden günün her saatinde havale işlemlerinizi ve resmi tatil günleri hariç her gün 09.00 - 17.15 arasında ise EFT işlemlerinizi ücret ödemeden, şubeye gitmeden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
EFT'nin açılımı Elektronik Fon Transferi'dir ve bankalar arası transferi ifade eder. Kısaca A bankasındaki bir hesapta bulunan paranın, B bankasındaki bir hesaba gönderilmesidir.
EFT, havale ya da herhangi bir işlemi bankalar üzerinden yapabilmektedirler. Maaş yatırma ve maaş çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse maaşlarını istedikleri bankalardan alabilmektedirler. Emekli maaşlarında da aynı avantaj söz konusudur.
Bir havale işlemi için ne kadar ücret talep edileceği bankalar arasında farklılık gösterir. Ayrıca işlemin hangi kanal aracılığıyla (ATM, mobil bankacılık vs.) gerçekleştirildiği de ücreti değiştirebilir.
Maaş taşıma işlemleri için kimliğinizle banka şubesine gidip işlem yapabilirsiniz. Emekli maaşınızı banka yerine PTT şubesinden almayı tercih ederseniz, bir PTT şubesine giderek T.C. bilgilerinizle birlikte, maaşınızı almak istediğiniz talimatı kuruma verebilirsiniz.
e-Devlete giriş yaptıktan sonra SGK'nın sayfasına gidin. Burada hangi kurumdan emekliyseniz onun seçenekleri arasında banka ve adres değişikliğini bularak tıklayın. Açılan sayfada kimlik bilgilerinizi görebilirsiniz. Sol taraftaki banka/şube değişikliğini tıklayarak yeni banka bilgilerinizi girebilirsiniz.
Maaş alınan banka nasıl değiştirilir? Maaşın yatırılması istenen bankanın herhangi bir şubesine başvurmak yetiyor. Bunun dışında e-Devlet'ten de banka ve şubesi kolayca seçilebiliyor. Herhangi bir ekstra işlem yapmaya gerek kalmıyor.
Maaş hesaplarından Hesap İşletim Ücreti alınmamaktadır.
Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar
En Para, QNB Finans Bank. Yapı Kredi Nuvo, Yapı Kredi Bankası Cepte TEB, TEB. Albaraka Türk Katılım Bankası
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi emekli vatandaşların maaşından vergi kesintisi yapılmamaktadır. Emekliler aktif değil bağımlı nüfus olarak kabul edilirler ve emekliliğe aktif oldukları dönemde ödedikleri gelir vergisi ile hak kazanırlar. Bu sebeple maaşlarından yeni bir kesinti yapılmamaktadır.
EFT - Havale farkı nedir? EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
EFT işlemlerinden alınan ücret, işlem tutarının 1000 TL ve altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 TL, ATM dışındaki diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 5 TL olarak uygulanmaya devam edecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri