Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Fotoğraf ve video silme. Önemli: Google Fotoğraflar'a mobil cihazlarda yedeklediğiniz fotoğraf ve videolar, Google Fotoğraflar uygulamasından silindiğinde cihazınızdan da silinir.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Kullanıcılara fotoğraflarını ve videolarını sınırsız şekilde saklama imkanı sunan Google Fotoğraflar yedeklenen tüm fotoğraflar ve videoları otomatik olarak siliyor.
İlgili 18 soru bulundu
Mobil cihazlarınız üzerinde Google Fotoğrafları otomatik yükleme ile kullanmaya başladıysanız ve kullanmaktan vazgeçtiyseniz, uygulamayı silmeniz, Google Drive ve Google Plus uygulamalarını pasif etmeniz bile fotoğraf yüklemelerini durdurmuyor.
Fotoğraflarınızı ve videolarınızı iCloud'da saklama
Bu da, bu öğelerin iPhone, iPad ve iPod touch'ınızda çok fazla yer kapladığı anlamına gelir. iCloud Fotoğrafları ile aygıtınızdaki kullanılabilir alanı artırabilir ve yüksek çözünürlüklü koleksiyonunuzun tamamına bulunduğunuz her yerden erişmeye devam edebilirsiniz.
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Android N (7.0) veya daha eski sürümleri kullanan cihazlarda Ayarlar > Yedekleme & Sıfırlama > Verilerimi Yedekle menüsünden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yedekleme sürecini tamamlamak için “Verilerimi yedekle” seçeneğini etkinleştirin, Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap ekleyin.
Yedekle ve senkronize etmek, fotoğraflarınızı ve videolarınızı Google Hesabınıza otomatik olarak kaydeden bir depolama hizmetidir. Bu fotoğraflara ve videolara, hesabınıza giriş yaptığınız tüm cihazlardan erişilebilir.
Yedekleme, fotoğraf ve videolarınızı Google Hesabınıza otomatik olarak kaydeden bir depolama hizmetidir. Yedeklenen fotoğraf ve videolara, hesabınızda oturum açtığınız tüm cihazlardan erişebilirsiniz.
Her Google Hesabı 15 GB depolama alanı içerir. Bu depolama alanı; Gmail, Google Drive ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılır. Pixel 5 veya daha eski bir cihazınız varsa cihazınızdan yedeklenen fotoğraf ve videolar için ücretsiz olarak sınırsız depolama alanına sahip olursunuz.
Depolama alanınızda yer açmak için Google Drive, Gmail veya Google Fotoğraflar dosyalarınızı çöp kutusuna taşıyıp çöp kutunuzu boşaltın. Birden çok dosyayı veya klasörü tek seferde siler, geri yükler ya da kalıcı olarak silerseniz değişikliklerin geçerli olması zaman alabilir.
Silinen hesaptaki dosyaları indiremez veya bu hesaba dosya yükleyemezsiniz.
Uzmanlar, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
Eğer cihazınızda hafıza kartı kullanıyorsanız muhtemelen fotoğraf ve videolarınız ile indirdiğiniz dosyalarınız bu kartta depolanıyor ve fabrika ayarlarına alınırken silinmemiş olabilir. Silinse dahi Hafıza Kartından Veri Kurtarmak mümkündür.
Windows Geri Dönüşüm Kutusuna atılarak silinen dosyalar, Geri Dönüşüm Kutusu klasöründe “Geri Yükle”ye sağ tıklayıp onaylayarak hemen geri getirilebilir. Geri dönüşüm kutusundan geri yüklenen dosyalar, orijinal klasöründe içeriği, tarih ve saat vb. ile aynen tekrar görünecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri