Varide No ile Tahsis No, farklı iki kavramdır. Varide No, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun iletilen veya alınan evraklara tanımladığı bir numaradır. Diğer yandan Tahsis No, emekli bireylere maaş bağlandıktan sonra özel olarak verilen bir numaradır.
Tahsis numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tanımlamak amacıyla kullanılan bir numaradır. mekli tahsis numaranızı öğrendikten sonra son rakamına bakarak emekli maaşınızı hangi gün alabileceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Emeklilikte varide tarihi emeklilik dilekçesi Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına alındıktan sonra dilekçeye verilen tarihtir. Yani Kurum kayıtlarına giriş tarihi olarak tanımlayabiliriz. Kayıt tarihi ile birlikte bir de numara verilir. İşte bu numara da varide numarası olarak tanımlanır.
Varide bir evrağın kayda alınış sayısı anlamına gelir.
E-devlet sistemine kimlik katınız ve e-devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra SGK işlem sayfasına tıklamanız gerekir. Bu sayfada karşınıza emeklilik işlemleri çıkacak onu seçmelisiniz. Daha sonra dosya ya da evrak takip numaraları üzerinden emeklilik tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Tahsis kodu ve dosya numarası birleşiminden oluşan rakam sayısı 10'dan az ise tahsis kodu ile dosya numarası arasına gelmek üzere yeteri kadar “0” ilave edilerek, tahsis numarası 10 haneye tamamlanır.
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.
Açılan Evrak Doğrulama Ekranı'nda Güvenlik Kodu doğru bir şekilde girildikten sonra DYS'de üretilen evrakın varide numarası Evrak Varide No alanına, evrak üzerinde yazan doğrulama kodu Doğrulama Kodu alanına girilerek Sorgula düğmesine basılır.
Bunlardan biri Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kendi sitesi. Diğeri de emeklilik ile ilgili birçok işlemi halledebileceğiniz e-Devlet Kapısı'dır. Öncelikle bu adrese tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na giderek ya da kurumu telefonla arayarak emeklilik başvurusunun durumu hakkında bilgi alınabilir. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet adresi üzerinden de emeklilik başvurusu yapılabilir.
DYS evrak takip sisteminden evrak varide sorgulaması yaptığınızda DYS tahsis talep açıklaması varsa emeklilik talebinizin SGK kayıtlarına geçtiği anlamına gelir.
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
Yaşlılık aylığı tahsis kodu 2100, 65 yaşını dolduran kişilere ve ayrıca prim gün şartlarını yerine getirenlere verilmektedir. Başvurular SGK'ya yapılmaktadır. Prim Gün Şartları Nelerdir? Prim gün şartları, kişinin sigorta başlangıç tarihine, sigortalarının çeşidine göre değişebilmektedir.
TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra SGK işlem sayfasını ziyaret ederej tahsis numarasını öğrenebilirsiniz.
Emekli sandığındaysa bireye ait olan tahsis numarası emekli sandığındaki sicil numarasıdır. Emeklilikte SGK Sigorta Tahsis No Nedir? Emekli olan kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu birer sigorta tahsis numarası verir.
EYT başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz. EYT ŞARTLARI NELER? EYT'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?
EYT başvurusu gerçekleştiren vatandaşları sonuçları genellikle başvurunun ardından 15 gün içerisinde açıklanabiliyor.
EYT başvuru sonuçları başvuru yapıldıktan sonra 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. Ayrıca EYT'de ilk maaşlar başvuru dilekçesi verilip süreç sona erdikten sonraki ay başından itibaren ödeniyor.
EYT evrak beklemede ne kadar sürer? Sonuçların 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yani ilk başvuruda bulunan EYT'lilerin başvuru sonuçlarının önümüzdeki 10 gün içinde sonuçlanması bekleniyor.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT başvurusu için gerekli evrakların takibi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun evrak kayıt sistemi sayfasından yapılabilir. Ayrıca e-Devlet emeklilik takibi sayfasından da merak ettiğiniz evrakları görebilirsiniz.
Emeklilik başvurusu sonrası evrak takip sistemine giriş yaptığınızda eğer karşınıza Evrak Kapandı ibaresi gelirse bu emeklilik başvurunuzun sonuçlandığı anlamına gelir. Ancak bu sadece emeklilik başvurusu için değil diğer SGK'ya yaptığınız herhangi bir konu hakkında o başvurunuzun sonuca bağlandığı anlamına geliyor.
Henüz tahsis numaranız görünmüyor ise, emeklilik işlemlerinizin sıraya alındığı ve devam ettiği anlamına gelir. EYT'ye başvuran kişi sayısı fazla olduğundan emeklilik başvurularında gecikmeler yaşandığından henüz tahsis numarası düşmüyor.
Tahsis numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tanımlamak amacıyla kullanılmaktadır. EYT başvurusunu yapan emeklilik hakkı kazanmak için tahsis numarasının sisteme düşüp düşmediğini sorguluyor.
- YouTube. Emekli dilekçesi verildikten sonra Emekli tahsis numarası sorgulandiginda belli olmuşsa Emekli olmussunuzdur. Aylık verilmeden önce belli olduysa o ay maaş bağlanır alırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri