Halk arasında iğne tedavisi diye bilinen yöntem çoğunlukla kılcal varisleri tedavi etmek için kullandığımız bir yöntemdir. Tıbbi adı SKLEROTERAPİ'dir. Bu yöntemde genişlemiş, dejenere olmuş damar içine bazı özel solüsyonlar enjekte edilerek damarın iç yüzeyi tahriş edilir.
İğne tedavisi genellikle lokal anestezi altında yapılır ve yaklaşık 20-30 dakika sürer. İşlem sonrasında, hastanın birkaç gün boyunca varisli bölgeyi sıkı bir bandaj veya sıkı giysiyle sararak desteklemesi önerilir. Ayrıca, birkaç hafta boyunca ağır egzersizlerden kaçınılması önerilir.
Beklentiniz öncelikle sağlığınız ve damarlarınızın korunması ise ; mikro cerrahi önünüzde ki tek seçenektir. Konforlu ve risksiz bir yöntem istiyorsanız ; endovenöz lazer, radyofrekans ablasyon yine mikro cerrahi bir seçenektir.
Evet bu mümkündür. Sadece tek seansla tüm varislerin tamamen kaybolması mümkün değildir, çünkü dünyada böylesine etkili bir yöntem yoktur. Genel olarak büyük varisler çok kolay tedavi olur. Orta boy ağ şeklindeki yeşil varisler de genellikle 1-2 seansta tamamen kaybolabilir.
Dr. Rengin Türkgüler örümcek ve varisli damarlarla ilgili geniş deneyimi en iyi sonuçlar elde etmiştir. Çoğu durumda, bir örümcek veya varisli damarın kapatılması için tek bir tedavi seansı yeterli olmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Ven kaybolmadan önce bir kereden fazla tedavi gerekebilir ve venin tekrar ortaya çıkma olasılığı vardır. Köpük skleroterapisi ile ortalama olarak, tedavinin 100 vakanın 84'ünde etkili olduğunu bilinmektedir.
Skleroterapi ile tedavi edilen damarlar kalıcı olarak onarılmış olur. Sorunun tekrar etme riski yoktur. Tedavi de herhangi bir kesi uygulanmadığı için estetik anlamda istenmeyen bir durum söz konusu olmaz.
Kılcal varisler skleroterapi ile tedavi edilir. Bu tedavi son derece etkili bir tedavidir. Ancak tedavi edilen her 10 damarın yaklaşık 6 tanesi (yani toplamın %60'ı) tedavi sonrası kaybolur, gerisi aynı şekilde kalacaktır. Buna tekrar demiyoruz.
Bu uygulama her varis problemi yaşayan hastalara uygulanamamaktadır.
Skleroterapi müdahaleniz bittikten sonra doktorunuz tedavi edilen bölgeye basınçlı bir bandaj ve gazlı bez uygular ve 24-48 saat boyunca dokunmadan tutmanız gerekir. Sargı çıkarıldıktan sonra tedavi edilen damarın tipine göre takip eden 3-7 gün kompresyon çorabı giyilmelidir.
Lazer tedavisi etkinliği %95 ile %100 arasındadır. Çok küçük bir hasta grubunda ek tedavi gerekir. Sonuç olarak bir tedavi seansı ya da fazlası yapılarak varislerin tümü kesin olarak yok edilir. Yani sonuçta tüm büyük varislerin kaybolma oranı %100 dür.
İç toplardamar ve dış toplardamar olmak üzere iki çeşit varis bulunmaktadır. Buna göre hangi varis çeşidinin daha tehlikeli olduğu da merak edilen önemli konuların arasında yer alır. iç toplardamarda oluşan varisler insan sağlığı açısından daha riskli olduğunu söyleyebiliriz.
İşlem sonrası iki hafta boyunca günde 30 dakika boyunca orta tempoda yürüyüşler yapmanız önerilir. İşlem sonrasında ilk hafta boyunca ağırlık kaldırmayın, ağır aerobik egzersiz yapmayın ve sıcak banyo ya da hamama girmeyin.
Halk arasında iğne tedavisi diye bilinen yöntem çoğunlukla kılcal varisleri tedavi etmek için kullandığımız bir yöntemdir. Tıbbi adı SKLEROTERAPİ'dir. Bu yöntemde genişlemiş, dejenere olmuş damar içine bazı özel solüsyonlar enjekte edilerek damarın iç yüzeyi tahriş edilir.
Varisden kurtulmak mümkündür. Doğru tanı ve doğru haritalama ile sorunun temeline yönelik bir tedavi ile varis tedavi olur ve tekrarlama ihtimali minimuma indirilir. Varisle yaşamak bir zorunluluk olmamalıdır.
Kilo almamaya, hareketsiz kalmamaya özen gösterilmeli, sigara içilmemeli ve alkol tüketimini sınırlandırmalı. Çok sıcak suyla banyo yapmak da, damarların sıcak etkisi ile çaplarında genişlemelere ve mevcut kan akımında yavaşlamaya ve bu damar sistemi içerisinde dolaşan kan miktarında artışına yol açabiliyor.
Bilimsel çalışmalar sonucu ortaya konulmuş olan varis ilaçlarına örnek üç marka vardır. Daflon Tablet ve Doxium Kapsül ve Venoruton Forte bu ilaçlardır.
Varis hastalarının çoğu bu durumun geçici olduğunu düşünmektedirler. Ancak varis kendiliğinden ne yazık ki geçmez. Varis nasıl geçer sorusuna karşı aslında en güzel cevap tedavi edilmediği müddetçe mümkün değildir demektir.
İğneli Varis Tedavisi Ağrısızdır.
Skleroterapi kullanımında, damar içine iğne ile ilaç verilir. Burada duyacağınız acı veya ağrı, normal bir iğne olma acısı kadar olacaktır. Eğer acıya karşı eşiğiniz düşükse, bunu doktorunuza bildirmeniz gerekir.
Eğer skleroterapi uygulanan bacağınızı uzun pantolon ya da etek ile güneş ışıklarından koruyabilirseniz yaz aylarında da skleroterapi yapılabilir.
Ülkemizde, skleroterapi amacıyla piyasada bulunan ve kullanılan tek bir ilaç vardır. Bu ilacın etken maddesi 'polidokanol'dur. Hem sıvı hem de köpük skleroterapi işleminde aynı ilaç kullanılmaktadır. Yani 'köpükle varis tedavisi'nde farklı bir ilaç kullanılmamakta, sadece aynı ilaç farklı bir formda kullanılmaktadır.
Kılcal varislerin ortaya çıkması üzerine skleroterapi ile varis tedavisi yöntemine başvurulur. Bacaklarda bulunan örüncek ağı görünümlü varislerin tedavisinde skleroterapi son derece başarılı sonuç vermektedir. Skleroterapi ile Varis Tedavisi sonrasında hasta yürüyerek evine ve işine gidebilir.
Köpük skleroterapi yöntemi; damarlara enjekte edilen sıvı sklerozanın hava ile karıştırılarak köpük olarak enjekte edilmesi yöntemidir. Köpük skleroterapi için daha çok, 23-25 G kelebek iğneler kullanılmaktadır.
İşte bu duruma hakim olan KALP DAMAR CERRAH ları bu işlemleri yapabilirler. Varis Çorapları, varis ilaçları , skleroterapi yani köpük tedavisi, lazer, radyofrekans veya ameliyatlı tedavileri YALNIZCA aktif olarak tüm kalp damar tedavilerini ve ameliyatlarını yapan KALP DAMAR cerrahları tedavi edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri