ALLERSET® alerjik nezle ve nedeni bilinmeyen müzmin (kronik) kurdeşen tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. ALLERSET®; 6 yaş ve üzeri çocuklarda ve erişkinlerde; - Alerjik nezlenin burun ve göz ile ilgili belirtilerinin tedavisinde ve kronik idiopatik ürtikerin (nedeni bilinmeyen müzmin kurdeşen) tedavisinde kullanılır.
ALLERSET®'i aç veya tok karnına alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Setirizin; erişkinlerde, 2 yaş ve üzeri çocuklarda:Alerjik rinitin nazal ve oküler semptomlarının tedavisinde, idiopatik ürtikerin semptomlarının tedavisinde ve kaşıntının semptomatik tedavisinde endikedir..
1 ±0,5 saat içinde ulaşılır.
6-12 yaş arasındaki çocuklarda: Günde iki kez 5 mg (günde iki kez 5 ml şurup (günde iki kez bir tam kaşık)). 12 yaş üstü adölesan ve erişkinlerde: Günde bir kez 10 mg (günde bir kez 10 ml şurup (günde bir kez 2 tam kaşık)). Uygulama şekli: ALLERSET® ağızdan kullanım içindir.
İlgili 23 soru bulundu
Hastaların genel olarak bol sıvı tüketmeleri önerilir. Limonlu-ballı ılık suyun ayrıca boğazı rahatlatıcı etkisi vardır. Ananasta bulunan bir maddenin de öksürüğe iyi geldiği iddia edilmektedir. Nane çayı içmek ve buharını teneffüs etmek üst solunum yollarını rahatlatabilir.
ALLERSET®'i aç veya tok karnına alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. ALLERSET®'in hamile kadınlarda kullanımından kaçınılmalıdır.
Tedaviye 5 gün devam edilir. ALLERSET 5 ML 5 MG 200 ML ŞURUP SETİRİZİN HCL 2-12 yaş arası çocuklarda; 30 kg'dan az olanlarda günde 1x5 mg ve 30 kg'dan fazla olanlarda günde 1x10 mg kullanılır. Gerekirse günlük doz ikiye bölünebilir.
Antihistaminler uyku yapar ancak tüm alerji hapları uyuşukluğa neden olmaz. Loratadin ve setirizin gibi bazı yeni antihistaminikler, kan-beyin bariyerini difenhidramin ve doksilamin gibi daha eski antihistaminikler kadar kolay geçemedikleri için uykunuzu getirme olasılığı daha düşüktür.
ZYRTEC® alerjik nezle ve kurdeşen tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. ZYRTEC®; Erişkinler ile 2 yaş ve üzeri çocuklarda; - Alerjik nezlenin burun ve göz ile ilgili belirtilerinin tedavisinde ve ürtikerin (kurdeşen) tedavisinde kullanılır.
Alerjik nezle, kişide genetik olarak mevcut olan alerjiye yatkınlık ile birlikte solunum yoluyla alınan ve bağışıklık sisteminin yabancı olarak algıladığı maddeler neticesinde burunda hapşırık, akıntı, kaşıntı ve tıkanıklık, gözde kızarıklık, batma ve kaşıntı sonucunda ortaya çıkmaktadır.
Önemli yan etkileri iştah açması, kilo aldırması ve daha önemli olarak sersemlik yapmasıdır. Bu nedenle dikkat gerektiren işlerde çalışanlarda kullanılmaması gerekir. Alkollü içecekler ile birlikte alınmamalıdır.
Alerjen immünoterapi
İmmünoterapi, genellikle haftada bir veya iki kez bir dizi enjeksiyon şeklinde verilebilir. Doz, hastanın toleransına göre haftada bir veya iki haftada bir artırılabilir. Tolere edilen maksimum dozun enjeksiyonları daha sonra her iki ila dört haftada bir yıl boyunca verilebilir.
Diğer hastalıklara yönelik olarak kullanılan ilaçların da çoğu kortizon ya da antihistamin içermektedir. Bu ilaçların kullanımı nispeten daha kolaydır. Ancak yine de hekimin yönlendirmesi konusunda hassas olunmalıdır.
2-6 yaş arasındaki çocuklarda: Önerilen doz günde iki kez 2,5 mg (günde iki kez 5 damla) şeklindedir. 6-12 yaş arasındaki çocuklarda: Önerilen doz günde iki kez 5 mg (günde iki kez 10 damla) şeklindedir. 12 yaş üstü ergen ve erişkinlerde: Önerilen doz günde bir kez 10 mg (günde bir kez 20 damla) şeklindedir.
Her bir ölçek (5 ml) şurup, 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. ZADİTEN, çocuk emniyet kapaklı 100 ml'lik cam şişede takdim edilmektedir. ZADİTEN, Alerjik rinit [alerjik nezle] ve konjonktivit [göz iltihabı] gibi alerjik durumların semptomatik tedavisinde kullanılır.
DELODAY, bir antihistaminik ilaç sınıfından desloratadini içerir. DELODAY, uyku hali oluşturmayan alerjiye karşı kullanılan bir ilaçtır. Alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
DELODAY alerjik nezle ile ilişkili hapşırık, burunda akıntı ve kaşıntı, damakta kaşınma ve gözlerde kaşınma, kızarıklık veya yaşarma gibi belirtileri (örneğin saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji) giderir.
Psikomotor fonksiyonlarla ilgili objektif testlerde setirizinle rastlanan sedasyon sıklığının plasebodaki kadar olduğu anlaşılmıştır. Nadir olarak aşırı duyarlılık, baş ağrısı, uyku hali, ajitasyon, ağız kuruluğu ve gastrointestinal bozukluk gibi hafif ve geçici yan etkiler bildirilmiştir.
Ilık sıvılar tüketmek de çocukların boğazının rahatlamasına katkıda bulunur. Ilık süt, bitki çayı veya sadece su bile bu konuda size yardımcı olabilir. Öksürüğün yanı sıra viral enfeksiyon gibi durumlarda da bol sıvı tüketmek hastalığın daha çabuk atlatılmasını sağlayabilir.
Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak baş tarafını yükseltebilirsiniz. Geniz akıntısının boğazından aşağı tarafa inerek tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz.
“Artık Buhar Tedavisi Fayda Etmiyor Hatta Daha Da Artırıyor”
Çocuğun astım, alerjik bronşit ya da reaktif hava yolu hastalığına Reflü eklenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri