Vatan kelimesinin eş anlamı “yurt” kelimesidir.
Vatan Eş Anlamlısı
Yurt kelimesi aynı zamanda vatan da demektir.
Vatan sözcüğü ne karşılık olarak gelen eş anlamlı sözcük yurt kelimesi şeklinde ifade edilir. Bu kelimeyi kullanarak aynı anlam doğrultusunda farklı cümleler kurmak mümkün. "Ben yurdumu çok seviyorum."
Yurt kelimesi ülkemizde birçok cümlede kullanılmaktadır. Yurt kelimesinin eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Yurt kelimesinin eş anlamlısı vatan kelimesidir. Bu sebeple yurt ile vatan cümle içerisinde aynı anlamda kullanılabilir.
Matem kelimesinin eş anlamlısı 'yas' olarak öne çıkmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Yel kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı 'rüzgar' olarak karşımıza çıkıyor.
Masanın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Sini kelimesinin ilk anlamı tepsi, ikinci anlamı masadır. Siniler genellikle bakır ve pirinç gibi madenlerden yapılır. Rahle kelimesinin Türkçe karşılığı okuma masasıdır.
Vatan, ilk akla gelen anlamıyla bir insanın doğup üzerinde yaşadığı toprak parçası, ev, memleket, sahip olduğu arazidir.
Vatan ile yurt kelimeleri eş anlamlıdır.
Vatan kelimesinin olumsuzu Vatansızdır. Vatan kelimesini eş anlamlısı Yurt kelimesidir. Zıt anlamlı kelimelere örnek verecek olursak. Siyah kelimesinin zıttı Beyaz kelimesidir.
Genellikle cümle içinde birbirlerinin yerine kullanıldıklarında anlamda kayma veya bozulma olmuyor. Yazılışları ve okunuşları farklı fakat aynı anlama gelen sözcüklere eş anlamlı (anlamdaş) sözcükler deniliyor. Genellikle birbirlerinin yerine kullanıldıklarında cümlede anlam kayması ve bozulma olmuyor.
Ülke kelimesi eş anlamlı olarak vatan ve yurt ile beraber ayrıca memleket ve diyar sözcükleri üzerinden de öne çıkıyor.
Kent, memleket, belde, büyük kent, şar kelimeleri şehir kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir. Bu kelimeler şehir kelimesi ile aynı anlam taşıdığı için şehir kelimesinin yerine de kullanılabilir.
Cimri kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük, "Cömert, eli açık, bonkör, eli selek" şeklinde gösterilebilir.
Öykü kelimesinin eş anlamlısı hikaye olarak tanımlanmıştır. Öykü ve hikaye aynı anlama gelen sözcüklerdir.
Buluş kelimesinin eş anlamlı kelimesi icat kelimesidir. Cümle içinde kullanılan buluş kelimesi yerine icat kelimesi getirilirse cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik olmamaktadır.
Vatan kelimesinin eş seslisi yoktur. Başka bir anlam içermemektedir. Eş sesli: Yazılışları aynı olmasına rağmen iki farklı anlama gelen kelimelere eş sesli kelimeler denir.
Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir.
O halde, sözcük eş anlamlısı kelime nedir, açıklayalım. Sözcük kelimesinin eş anlamlısı '' kelime '' sözcüğüdür. Sözcük ve kelime aynı manaya geldiklerinden ötürü, bu iki sözcüğün cümle içerisinde, birbirlerinin yerlerine kullanılabilmeleri olanaklıdır.
Vatan, üzerinde yaşanılan kara parçasına verilen addır. Tabi burada yaşayan ulusun bağımsız ve egemen olması gerekir. Ayrıca üzerinde yaşanılan yeryüzü parçası, ona ait hava sahası ve karasuları vatan içerisine dahildir.
Genel olarak tanımlamalara bakıldığında bir kimsenin doğup büyüdüğü; bir milletin hâkim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını vereceği topraklarıdır.
Kişinin doğup büyüdüğü ülkeye vatan denir. Türk milleti için vatan kavramının ayrı bir önemi vardır. Bu nedenle ülke kelimesi sadece bir ülkenin toprak bütünlüğü anlamına gelirken, vatan sözcüğü manevi değerleri de kapsar.
Medeninin eş anlamlısı hakkında detaylar. Medeni kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı olarak 'uygar' sözcüğü üzerinden karşılık bulmaktadır.
Kalp, “yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.
Yağmur kelimesinin ise birden fazla eş anlamlısı bulunur. Bereket, yağış ve rahmet yağmur yerine kullanılabilecek anlamdaş sözcüklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri