Yetişkin vatozlar 1 aya yakın aç durabilir, bu süre sonunda zayıflarlar ve bağışıklıkları düşer. 1 hafta aç kalmaktan ise etkilenmezler. Yavru vatozlar açlığı daha az tolare edebilir.
Biraz zayıflıyor ama bir şey olmuyor. 15 günde, giderken biraz da tablet yemlerden atarsanız bir sıkıntı çıkmadan dayanabilmeleri lazım bence.
Bir aylıktan daha genç yavruların dışında balıklar, birkaç gün hatta birkaç hafta zarar görmeden aç kalabilirler. Yemlenmedikleri bu süre içinde, akvaryumda kalmış artıklar, yosunlar ve vücut rezervleriyle idare edebilirler.
2 gün bir balık için hiçbir şeydir. Merak etmeyin,yem konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
Normalde yetişkin balıklar 3 gün sorunsuz kalabilir ama dönüşünüz gecikir vs. aksilikler çıkabilir diye en iyi seçenek otomatik yem makinası kullanmak..
İlgili 25 soru bulundu
7-8 cm olanlar sadece birkaç gün açlığa dayanabilirler. 7-8 cm'den daha büyük boyutları olanlar ise 1 hafta tok kalabilirler. Artık yetişkin hale gelenler 10-15 gün aç kalabilirler. Discus balıkları hassas oldukları için aç kalmamalarına özen gösterilmelidir.
Aslında sağlık sorunu olmayan balıklar 7 ila 14 gün kadar yemek yemeden yaşayabilirler. Ancak bazı insanlar aç kalacakları ve ölecekleri korkusuyla aşırı yem vermektedirler.
Balık sevgiyi hissetmez, sevgi neticesindeki iyi bakımı hisseder.
Aç balıklar, akvaryumda dolaşarak yem arama davranışları sergileyebilirler. Akvaryum tabanında yem artıkları arayabilir veya su yüzeyinde yüzerek yem arayabilirler. Balıkların açlık durumunu gözlemlemek, onların sağlığını ve refahını korumak için önemlidir.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir.
Yaşamın kaynağı olan su, canlıların vücutlarında farklı yoğunluklarda bulunur. Bu, suyu tüm canlıların -su içinde yaşayanlar da dâhil- fizyolojik olarak kullandığı anlamına gelir. Evet, balıklar da su içer.
Balıklarda canlı oldukları için her canlı gibi onlarda uyur ve su içerler.
Somon, alabalık ve saithe gibi yüksek yağlı balıklarda özellikle büyük miktarda omega-3 vardır. Omega-3 yağ asitleri önemlidir ve vücut bunları kendi üretemediğinden yiyecekler yoluyla almaktadır. Bu nedenle çocuklar ve yetişkinler için balık haftada bir veya iki kez sofrada olmalıdır.
Vatoz Balığı Beslenmesi
Hem etçil hem de otçul olan vatozlar, diğer balıklardan arta kalan yemler ve yosunlarla beslenseler de yeme ihtiyaç duyarlar.
Vatoz balıklarının ağız yapıları geniş olduğu için büyük yemler verilmesi gerekiyor, aynı zamanda vatoz balıkları taban seviyesinde yüzdükleri için dip yemleri veya tablet yemler kullanılması gerekiyor.
En kolay elle yakalanır.Bir zararı dokunmaz ben elimle yakalıyorum biraz huylandırır okadar. Yukarıda bahsettiğim gibi elle yakalaması çok kolay, tabi elinize alabiliyorsanız. [QUOTE=mustafa34] Vatos lar geceleri aktif olurlar ,gece ışıklar kapandıktan sonra ,bir süre sonra el çabukluğuyla yakalaybilirsiniz.
Su temiz olduğu zaman sorun olmaz. Fakat su yeniliği balıklar için büyümelerine de etki eder. Doğal ortamlarında da sular yazın çekiliyor kışın ve baharın yeni sular ekleniyor.2 ayda bir 3/1 oranında su değişimi yapabilirsiniz.Suyun minarelleri balıklara iyi geliyor. Ayrıca kokuyu da önlemiş olursunuz.
Akvaryum suyu kaç günde bir temizlenmeli? Suyun temiz ve berrak kalabilmesi için 2 haftada bir akvaryumu temizlemeniz önemli. Akvaryumu temizlerken en az 48 saat havalanmış, 25 derece oda sıcaklığında çeşme suyu veya içme suyu kullanabilirsiniz.
Mutlu balıklar, rahat ve güvende hissettiklerinde nadiren saklanır veya sürekli olarak akvaryumun köşelerinde durmazlar. Mutlu balıklar, enerjik ve düzgün bir şekilde yüzerler. Güçlü ve koordineli yüzme hareketleri sergilerler. Ayrıca genelde mutlu balıkların renkleri parlak olur.
Balıklar sesleri bizim duyduğumuz titreşim frekansına göre duyarlar ama balık türleri arasında sese duyarlılık farklılık gösterir. Balıkların işitmesi titreşimin duyulmasının balığın bir cevap hareketi ile desteklenmesine bağlıdır.
Bilimsel araştırma, balıkların da hiperventilasyon ve davranış değişikliği gibi acı sonrası belirtileri gösterdiğini ortaya çıkardı Sucul hayvan biyolojisi alanında önde gelen bilim insanlarından birine göre balıklar acıyı insanların deneyimlediğine benzer şekilde hissediyor.
Balıkların işitme organları iç kulağında yer alır ve su içindeki ses titreşimlerini algılamak için kullanılır. Balıkların işitme yetenekleri, özellikle su içindeki titreşimleri algılamak ve seslerden haberleşmek için önemlidir.
Beslenme Tavsiyesi; * 60 - 100 litrelik akvaryumlarda 8 - 16 adet balık için, 3 günlük yarım tablet, 7 günlük 1 tablet şeklinde kullanılması tavsiye edilir. * 100 - 200 litrelik akvaryumlarda 16 - 24 adet balık için, 3 günlük 1 tablet, 7 günlük 2 tablet şeklinde kullanılması tavsiye edilir.
Her şekilde iş görür. Ama taze olanı makbuldur.
Japon balıkları 3-4 gün aç kalmayı sorun etmezler. Ancak açlık süresi uzadığında Japon balıklarınız strese girecektir. Her ne kadar maksimum süre olarak 2 haftadan bahsetsek de birçok balık bu sürenin sonunda sağlığını kaybedebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri