Ucunda jileti olan ve yüz usturası olarak da bilinen aletle tüyleriniz kalınlaşmaz. Fakat siz kaşlarınızın kalınlaşmasını isterseniz daha sık uygulama aralıkları ve kaş besleyici bakım ürünleri ile bunu yapabilirsiniz.
Göz çevresi haricinde yüzün tüm bölümlerine kişinin ihtiyacı dâhilinde uygulama yapabiliyoruz. Genellikle bıyık, favori, çene bölgesi yüzde en çok tüylenmenin görüldüğü bölümlerdir. Uygulama öncesi yüzdeki tüylerin jiletle alınması doğru bir bilgidir.
Buna rağmen, yüzü tıraş etmek genellikle erkeklerle ilişkiliyken, kadınlar da bunu yapabilir. İstenmeyen yüz tüylerini tıraş etmek için, özellikle kaşlarınızı temizlemek ve yüzdeki diğer tüyleri çıkarmak için bunun için özel tasarlanmış küçük bir jilet kullanın.
Kaş jileti online olarak satın alındıktan sonra sadece kaşlarda değil, hassas olan tüm uzuvlar üzerinde kullanılabilir. Özellikle yüz tüylerinin hassas bölgelerinde tercih edilir. Üst dudak üzerindeki tüyleri çıkarmak ya da yanaklarda ince tüyleri almak için kolay yöntemlerden biridir.
Orijinal Soru: Jiletle sakal/bıyık veya vücudun herhangi bir bölgesindeki kılı kesmek daha hızlı veya daha kalın uzamasına neden olur mu? Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir.
İlgili 23 soru bulundu
Kaş usturası ile yüz almak tüyleri kalınlaştırır mı ya da kaş usturası tüyleri çoğaltır mı gibi pek çok soru merak edilir. Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez.
ABD'nin popüler bilim dergisi Scientific American, jiletle alınan tüylerin daha kalın çıkacağı yönündeki görüşün doğru olmadığını açıkladı. Makaleye göre uzmanlar, tüylerin kalın göründüğünü kabul ediyor ama bunun yalnızca 'göz yanılması'ndan ibaret olduğunu söylüyor.
Kadınlar için pek çok yüzdeki tüylerden kurtulma yöntemi vardır ve bunlar arasında epilasyon (yüz epilasyonu), cımbız, ağda, şeker, iplik, yakma, tıraş etme, ağartma, krem, lazer, IPL, elektroliz veya makyaj yapma gibi seçenekler yer alır.
Jilet sonrası tahriş olan bölgeyi yatıştırmanın en etkili yöntemleri arasında soğuk kompres bulunur. Soğuk kompres cilt sıcaklığınızı düşürür ve ani oluşan sinir aktivitesini azaltarak kızarıkları yatıştırır. Soğuk kompres uygulamak için birkaç buz küpüne ve temiz bir havluya ihtiyacınız olacak.
Tam da bu nedenle bakımlı olmak isteyen kadınlar, yüz tüyleri ne ile alınmalı sorusuna yanıt arar. Sir ağdalar, yüz için kullanılan tüy alma yöntemlerinde sıklıkla tercih edilen bir seçenektir. Diğer yöntemler arasında; epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, ağartma ya da elektroliz sayılabilir.
Yüz jiletini kullanmanın en önemli risklerinden biri de jilet yanığıdır. Yüz jiletinin, cildi sıyırarak kızarıklığa, tahrişe ve hatta bazen küçük şişliklere neden olabilir. Bu, özellikle hassas cilde sahip olanlar için problemli olabilir. Çünkü rosacea veya egzama gibi mevcut cilt hastalıklarını şiddetlendirebilir.
2. Adım: Tıraş için uygun duş jeli kullan. Jiletle tüy almak için vücuduna duş jeli veya tıraş kremi kullanmanı öneririz. Jiletin daha kolay uygulanması için vücuduna mutlaka bir jel kullanmalısın.
Jilet ve ustura arasındaki temel fark, yapıları ve kullanımlarıdır. Jilet, genellikle tek kullanımlık ve daha kolay kullanılabilirken, ustura daha profesyonel bir tıraş deneyimi sunar ve doğru kullanıldığında uzun süreli bir kullanım sunar.
Yüz tüylerinizden uzun süre kurtulmanın en etkili yollarından biri ağdayla almak/aldırmak. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak/aldırmak size 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlar. Ağda bantlarıyla kaş, bıyık, boyun, yanak ve kulak önü tüylerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.
ÜNLÜLER TÜYLERİNİ NASIL ALIYOR? Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz. Ağda ve benzeri geçici çözümler yerine kalıcı bir şekilde tüylerinden kurtulmak isteyenler lazer epilasyonu tercih etmektedir.
Tıraş jeli uygulayın. Bir tıraş jeli veya köpüğü uygulayın – ürünü köpürtün ve yüzünüzün her tarafına yayarak sakallarıınızı nemlendirin.
Bu nedenle dermatologlara göre bir jileti en fazla 10 kez kullanmalısınız. O da iyi sakladığınız durumlarda. Düzenli olarak jilet yapıyorsanız arada ölü deri hücreleri kılların düzgün çıkmasına engel olabilir.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır. Dış etkenlerden bir diğeri giyilen giysilerdir.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Doğru yöntemle ve özenli uygulamalarla alındığı takdirde yüz tüylerini almanın bir zararı yoktur. Yüz tüyleri koyu renkli, kalın ve uzunsa estetik olarak rahatsız edebileceği gibi makyaj yapmayı zorlaştırır, sürülen krem veya serumlar cilt yüzeyine daha az etki eder, cilt altına ise ulaşamaz.
Özellikle yüzdeki kıllardan nasıl kurtulurum dendiğinde lazer ve IPL epilasyon yöntemleri geleneksel yöntemlere göre daha kalıcı çözümler sunarak öne çıkıyor: Lazer epilasyon: Tüyleri azaltma ya da zayıflatma sağlayan lazer epilasyon yöntemi ağda ve cımbız gibi uzun süreli pürüzsüzlük vaat eder ve daha az acılıdır.
Tıraş olmak kılların daha yoğun uzamasına neden olur mu ve tıraş tüyleri kalınlaştırır mı? Tıraş olduktan sonra kıllar yoğunlaşmış gibi görünse de aslında durum böyle değildir. Bu durum; bikini bölgesi, bacaklar, kollar, koltuk altları dahil tıraş ettiğiniz her bölge için geçerlidir.
Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri