Salyangoz özlü vazelin kullanımı besleyici ve nemlendirici etkisi ile göz çevresi bakımında oldukça faydalıdır. Özellikle yaş ilerlemesi sonucu meydana gelen kaz ayakları sorununu ortadan kaldırmak amacıyla göz çevresine saf içerikli bu kremlerle bakım yapılması önerilir.
Vazelin, besleyici ve nemlendirici bir krem olarak göz çevresi bakımını için faydalıdır ve özellikle de kaz ayaklarını gidermek için de göz çevresine vazelinle bakım yapılması önerilir.
Kırışıklıkları önlemek için düzenli olarak uygulamanız gereken maske için ihtiyacınız olan tek malzeme vazelin. Temizlenmiş cildinize göz ve dudak çevresi dahil olacak şekilde ince bir katman vazelin sürerek sabaha kadar bekletin. Sabah kalktığınız cildinizi daha yumuşak ve elastikiyetini korumuş olacak.
Aynı zamanda her cilt tipi için uygun olmayabilir. Ürün yüz için kullanılacaksa muhakkak bir uzman görüşü alınmalıdır. Vazelin yüzde her durumda kullanılmamalı, cilt yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin yağlı ve tıkanmış gözenekli ciltlerde vazelin sivilce gibi olumsuz sonuçlara sebep olabilir.
Vazelin, çatlak ayakları iyileştirmek ve daha yumuşak yapmak için en iyi tedavilerden biridir. Geceleri ayağınıza vazelin sürün ve ince panmuklu bir çorap giyin. Sabah uyandığınızda ayaklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Yoğun nemlendirme özelliği bulunan vazelin, el ve tırnaklarda da işe yarıyor.
İlgili 19 soru bulundu
Vazelin cildi karartır mı? Vazelinin cildi doğrudan karartma özelliği yoktur. Vazelin, cilt üzerinde bir bariyer oluşturarak nemlendirme ve koruma sağlayan bir üründür ve doğal olarak cilt rengini değiştirme etkisi yoktur.
Kayganlaştırıcı krem cinsel ilişki öncesi yani penis vajinaya girmeden hemen önce penise ve vajina girişine sürülerek kullanılır. Eğer ilerleyen aşamalarda tekrar ağrı ve kuruluk hissedilirse kayganlaştırıcı krem tekrar kullanılabilir. Cinsel ilişki sonrası kadın genital bölgesini yıkamalıdır.
A ve B vitaminleri bakımından zengin olan vazelin, onları mükemmel bir şekilde onarır. Özellikle geceleri, uyumadan önce uygulanması iyi sonuç almayı sağlar.
Vazelinin ağır dokusu, cilt üzerinde koruyucu bir katman oluşturur ve fazla kullanıldığında gözenekleri tıkayabilir. Bunun sonucunda sivilce ve akneler ortaya çıkabilir. Yaraları ve yanıkları dış etkenlere karşı korur. Vazelin ayrıca, cildin nem kaybetmesini engellemeye yardımcı olur.
Kaş bölgenize biraz vazelin sürerek kaş şeklinizin bozulmasını engelleyebilirsiniz. Kaş fırçası yardımı ile uygulayacağınız vazelin kaşlarınızın daha sağlıklı görünmesine katkı sağlayacaktır.
Koyu halkaları yok etmek, kaz ayağı oluşumunun önüne geçmek gibi birçok faydalı etkisi bulunan salatalığı dilimler halinde ya da rendeleyerek göz çevrenizde 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra soğuk su ile durulayın. Bu yöntemi haftada 2-3 kez uygulayarak göz çevrenizdeki kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.
Kaz ayağı kırışıklıkların giderilmesi için, cildin altına hyaluronik asit verilir. Uygulama öncesinde kişiye mutlaka bölgesel olarak anestezi içeren krem sürülür. Böylece herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmemektedir. Tıp dünyasında PRP tedavisi olarak bilinen ameliyatsız güzelleştirme yöntemidir.
Dirsek ve diz kararmalarını engeller. Cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Uyumadan gözaltına sürüldüğünde kırışıklıkların oluşumunu engeller. Bebekler için pişik tedavisinde kullanılabilir.
Göz çevresi bakımı evde yapılırken salatalık, bir süre buzdolabında bekletildikten ve soğuk suyla yıkandıktan sonra uygulanmalıdır. Tatlı badem yağı ve bal karışımı, çay poşeti maskesi gibi yöntemler de göz çevresi doğal bakım yöntemi olarak tercih edilebilir.
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Vazelin, kuru ve çatlamış dudaklarınıza sağladığı etkiyi kirpiklerinize de sağlar ve onları nemlendirir. Bu özelliği ile dolaylı yoldan gürleşmelerine fayda sağlayabilir. Kirpik dipleriniz kuruyor, kirpikleriniz bu kuruluktan dolayı dökülüyürsa vazelinden yardım alabilirsiniz.
Vazelin dolgun dudaklar için etkili bir çözümdür. Dudaklarınızı nemlendirmenin yanı sıra dudaklarınıza parıltı ekleyerek daha dolgun gözükmesine sebep olur. Vazeline biraz tuz ekleyerek peeling yapabilirsiniz.
Basur belirtileriniz varsa ilk adım bir proktoloji uzmanına görünmektir. Pamuklu iç çamaşırları nemi bölgeden uzak tutarak tahrişi azaltabilir. Vazelin veya benzeri bir koruyucu krem anüsün yumuşamasına yardımcı olabilir.
Vazelin, aynı zamanda güneş yanıklarının iyileşmesi için de son derece etkilidir. Göz altı morlukları, diz ve dirsek kararmaları gibi durumlarda bölgedeki cilt renginin açılması için vazelin kullanabilirsiniz.
Vazelin yüze sürülürse ne olur sorusuna; cilt bariyeri onarılır, nemli bir cilde sahip olunur gibi cevaplar verebilmek mümkündür. Bu içerik; özellikle çok kuru, çatlamış ve nemsiz ciltlerin onarılmasını sağlamak için kullanılabilir. Düzenli kullanımda onarıcı etkisi görülebilir.
Vazelin Ne İşe Yarar? Vazelin cildi nemlendirir ve ayrıca cildi yalıtır, ciltte bulunan nemin buharlaşmasını engeller. A ve B vitaminleri bakımından zengin olan vazelin onları harika bir şekilde onarır. Akşam uyumadan önce üzerlerine bolca uygulayın.
Kayganlaştırıcılar su, yağ, petrol ve silikon bazlı olarak ayrılır. İdeal olan ilişki sırasında çay kaşığı büyüklüğünde bir miktarda kayganlaştırıcı kullanmaktır. Erkeğin kayganlaştırıcıyı penisine ve vajina kenarına sürmesi yeterlidir. Kayganlaştırıcı penis ucuna sürülebileceği gibi prezervatife de sürülebilir.
Petrol bazlı vazelin gibi kayganlaştırıcıları asla ve asla kullanmayın. Bunlar hem enfeksiyona olan eğilimi arttırırlar hem de içerdikleri maddeler prezervatiflerin dayanıklılığını azaltırlar.
Streç film ve eldivenler kondom gibi birer bariyer. Yani hastalık geçmesini engelleyen kaleler. Streç filmin cinsel organlar, kalçalar ve karın bölgesine birkaç kat sarılması, elle uyarımlar yapılırken eldiven kullanılması güvenli seks için birer çözüm. Ancak bir kez kullanılması gerektiğini unutmamak kaydıyla.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri