Cilt kırışıklıklarına çözüm sunar: Ciltte, zamanla meydana gelen kırışıklıklar yaşlanmanın doğal bir sonucudur. Vazelin içeriği itibarıyla cildi nemlendirir, kolajen üretimini destekler ve kırışıklığı önlemeye katkı sunar. Ayrıca vazelin varolan kırışıklıkların görünümünü de hafifletme konusunda destekleyicidir.
Birçok yüz bakım kreminde yer alan vazelin çeşitleri ve türevleri cilde elastikiyetini geri kazandırmayı hedefler. Bu sebeple bazı kullanıcılar tarafından vazelin maskesi kullanılmaktadır. Burada amaç, kırışıkların ve ince çizgilerin giderilmesidir.
A ve B vitaminleri bakımından zengin olan vazelin, onları mükemmel bir şekilde onarır. Özellikle geceleri, uyumadan önce uygulanması iyi sonuç almayı sağlar. Ertesi sabah, dudaklar tekrar yumuşak, nemli ve pürüzsüz olur. Her kadın uzun, güçlü kirpiklere ve kaşlara sahip olmayı hayal eder.
Düzenli bir şekilde cilde uygulandığında cilt kuruluğunu gidermeye yardımcı olur. Cildin yumuşamasına katkı sağlarken tırnak çevresindeki cildin bakımı da yine vazelin ile sağlanabilir. Manikürde kullanıldığında pürüzsüz, ışıltılı bir tırnak görünümünün ortaya çıkmasına yardımcı olur.
Vazelin özellikle yüz ile beraber cilt için çok önemli faydalar getiren önemli ürünler arasında yer alır. Tabii cilt ile beraber aynı zamanda pek çok hastalık için de oldukça önemli bir kaynaktır. - Makyajın nazikçe ve basit bir şekilde temizlenmesini sağlar. - Ciltteki nemi hapseder ve yumuşak bir cilt oluşturur.
İlgili 41 soru bulundu
Vazelin cildi karartır mı? Vazelinin cildi doğrudan karartma özelliği yoktur. Vazelin, cilt üzerinde bir bariyer oluşturarak nemlendirme ve koruma sağlayan bir üründür ve doğal olarak cilt rengini değiştirme etkisi yoktur.
Vaseline® Jel orijinal mucizevi jeldir. Deri hücreleri arasında bariyerler oluşturarak nemi hapseder ve kuru cildinizin onarılmasına yardımcı olur. * Jel %100 saf olması için üç kat saflaştırılmıştır.
Vazelin, aynı zamanda güneş yanıklarının iyileşmesi için de son derece etkilidir. Göz altı morlukları, diz ve dirsek kararmaları gibi durumlarda bölgedeki cilt renginin açılması için vazelin kullanabilirsiniz.
Vazelini koltuk altı kararması için kesin bir çözüm olarak görmek doğru değildir. Cildiniz kuruysa ve kararma bu sebeple oluşuyorsa size yardımcı olabilir. Vazelini uygulamadan önce cildinizin temiz olması önemlidir.
1- Vazelin kuru olan bölgelerinizi nemlendirmek için oldukça ideal bir seçenektir. Bronzlaştırıcı kreminizi uygulamadan önce vazelin uygulayın. Böylece vazelin bronzerın cildinize daha iyi yayılmasını sağlayacak ve güzel bir bronzluk sağlayacaktır.
Ancak bazı vazelinler cilde uygulandıktan sonra güneşe çıkılırsa ciltte kararmaların oluşmasına yol açabilir. Bu nedenle vazelin sürülüp dışarı çıkılacaksa üzerine mutlaka koruyucu krem sürülmelidir. Gözle temasından kaçınılması gerekir.
Bunların yanı sıra yüze vazelin sürülür mü sorusu da pek kişi tarafından araştırılıyor. Vazelin yüze sürülebilen bir nemlendirici olarak biliniyor. Bütünsel olarak cildi nemlendirme özelliği bulunan vazelin güneşe çıkmadığınız zamanlarda yani geceleri jel losyon halinde yüze de sürülebilir.
Nemlendirici ya da vazelin sürün
Susuz kalındığında dudaklarda çatlama, kanama meydana gelerek yaraların oluşmasına neden olur. Vazelin ya da nemlendiriciden yararlanarak sık sık dudakların nemli kalmasını sağlamak dudak yarasının geçmesinin sağlayarak iyi gelir.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
Yağlı veya sivilceli bir cilde sahip olanların tüm yüzüne vazelin uygulamak yerine bölgesel uygulama yapmaları önerilir. Vazelin, özellikle kuru ciltlerin severek kullanabileceği bir içeriğe sahiptir. Bu formülün en büyük faydalarından biri, kuru yapılı ciltleri yoğun şekilde nemlendirebilmesidir.
Vazelin seks için harika bir kayganlaştırıcı gibi görünüyor olsa da gerçek şu ki, cinsel ilişkide yalnızca kayganlaştırıcı olarak kullanım için üretilmiş ürünler kullanılmalıdır. Lateks veya poliüretan kondom kullanmayı düşünüyorsan, vazelin kullanılması uygun değildir.
Evde cilt, yüz ve saç bakımının olmazsa olmaz bileşeni zeytinyağı, soğuktan çatlayan ellerin de en pratik ilaçlarından. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir parça vazelin krem, birkaç damla da limon suyu ile iyice karıştırarak krem kıvamına getir. Kremi ellerinde 20 dakika kadar bekletip ılık suyla durulayabilirsin.
Cildin doğal koruma kalkanını bozarak yeni kırışıklıklara da yol açabilir. Sürekli vazelin kullandığınızda cildi bağımlı hale getirebilirsiniz. Kullanmayı bıraktığınızda eskisinden daha fazla kuruyan ciltte kırışmalar söz konusu olabilir.
Vazelinin en çok ön plana çıkan özelliği harika bir parlatıcı olmasıdır. Cilt ve saçlar için de sıklıkla kullanılıyor olması ve çok kuru olan ciltleri dahi rahatlatabilecek kadar yumuşatıyor olması da bu ürünün özellikleri arasında yer alır.
Vazelin, nem kaybını azaltarak ellerin ve dudakların çatlamasını önleyebilir ve tırnak etlerini yumuşatabilir. Bu özellik ısı yalıtımı sağlamak için kullanılır: vazelin yüzücüleri eğitim sırasında veya kanal geçişleri veya uzun okyanus yüzmeleri sırasında suda sıcak tutmak için kullanılabilir.
Bir bakım kremi olarak tercih edilebilecekler arasında yer alan vazelin cilt kuruluğunu gidererek cildin gün boyu yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan yara, çizgi, çatlak ve yanık gibi durumlarda etkin şekilde kullanılır.
Salyangoz özlü vazelin kullanımı besleyici ve nemlendirici etkisi ile göz çevresi bakımında oldukça faydalıdır. Özellikle yaş ilerlemesi sonucu meydana gelen kaz ayakları sorununu ortadan kaldırmak amacıyla göz çevresine saf içerikli bu kremlerle bakım yapılması önerilir.
Vazelin dolgun dudaklar için etkili bir çözümdür. Dudaklarınızı nemlendirmenin yanı sıra dudaklarınıza parıltı ekleyerek daha dolgun gözükmesine sebep olur. Vazeline biraz tuz ekleyerek peeling yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri