*Başvuruya konu iş ve işlemler vefat eden kişi adına yapılıyor ise Veraset İlamı iletilmeli veya getirilmelidir. * Yapı Kullanım İzni verilemeyen ya da alınamayan yapılar için idarece gerekli ek bilgi ve belgeler talep edilebilir.
Bunun için abonelik sözleşmesinin tarafı olan abonenin vefatının ispatı amacıyla iletilecek “ölüm belgesi”nin de hattın kapatılmasını sağlamak için yeterli olacağına karar verilmiş olup, söz konusu belgenin verilmesi akabinde iptal işlemlerinin işletmeciler tarafından yapılması gerekmektedir.
* Abonelik başvurularında adres uyuşmazlığı söz konusu olması halinde Numarataj belgesi idarece talep edilebilir. * Başvuruya konu iş ve işlemler vefat eden kişi adına yapılıyor ise Veraset İlamı getirilmelidir. * Başvuruya konu iş ve işlemler vekâleten yapılıyor ise Vekâletname evrakı getirilmelidir.
Vefat Eden Kişinin Aboneliğini Kimler İptal Edebilir? Vefat eden kişinin elektrik aboneliğini veraset ilanında bulunan mirasçılar kapatabilir. İptali ile birlikte güvence bedelinin iadesi tüm mirasçılar veya temsil eden bir kişi tarafından yapılabilir.
Vefat eden tüketicilerin varislerinin, merhum adına kayıtlı abonelikleri devam ettirmesi de yine usulsüz kullanıma giriyor." diye konuştu.
İlgili 28 soru bulundu
Miras hukukunun temel prensibi olan külli halefiyet ilkesi gereği eğer müvekkiliniz mirasçılar mirası reddetmemiş iseler mirasbırakanın taraf olduğu abonelik sözleşmesi gereği elektrik kullanım bedelini ödemek zorundadırlar.
Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları üzerinden e-Devlet'e giriş yapın. Karşınıza çıkan listeden aboneliğini iptal etmek istediğiniz şirketi seçin ve “abonelik sorgula” kısmına tıklayın. Çıkan ekranda “fesih başvurusu yap” bağlantısına tıklayıp fesih başvuru nedeninizi doldurun.
Vefat eden sözleşme sahibine ait güvence bedeli nasıl iade ediliyor? Tahliye sürecinin tamamlanması halinde veraset ilamı ve muvafakatname (Tüm varislerin onayını içeren, 250 TL üstü ise noter onaylı şekilde) ile birlikte hizmet noktalarımıza gelerek güvence bedeli iade süreci için başvuruda bulunabilirsiniz.
Kredi borçlusunun ölümü halinde borcun sona ermesi söz konusu değildir. Ölen kişiye ait tüm borç, kişinin yasal mirasçılarına aktarılır. Mirasçılar, kendi paylarına düşen miktar oranında söz konusu borcu üstlenir. Bu noktadan sonra borç, artık yaşayan yasal mirasçıların şahsi borcu halini alır.
1- BTK'nın e-Devlet platformunda bulunan 'Abonelik Fesih Başvurusu' sayfasını açın. 3- e-Devlet'te oturum açtıktan sonra açılan listeden aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi seçin.
Suyu kapalı abonelerden 117,77 TL Açma Ücreti alınmaktadır. İşlemler noterden alınacak vekâletname ile başkası adına yapılabilmektedir.
e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.
E-Devlet üzerinden simkart, elektrik, uydu televizyon, su, doğalgaz, internet gibi birçok aboneliğin iptal işlemi artık sağlanıyor. Şubelere gitmeden vatandaşlar T.C. kimlik numarası ile e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden abonelik iptalini yapabilecek.
Veraset ilamını almak için de 3 ya da 4 ay beklemek gerekiyor. Turkcell, Vodafone ve Avea gibi GSM operatörü kuruluşlar da ölen kişiye ait telefon hatlarını mirasın paylaşımı gibi görüyor ve kapatmak için veraset ilamının alınmasını bekliyor. Veraset ilamı olmadan hattı kapatma yoluna gitmiyor.
İşlemleriniz tamamlandığında eski elektrik aboneliği de otomatik olarak iptal olur. Vefat etmiş bir kişi adına olan elektrik aboneliği, veraset ilanıyla belirtilen ilgili mirasçılar tarafından iptal edilebilir.
213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 12.nci maddesinde; Ölüm halinde mükelleflerin ödevleri, mirası reddetmemiş kanuni ve mansup mirasçılarına geçer.
Kişinin hayat sigortası yoksa borç, vefat eden kişinin yasal varisine kalır. Yasal varis veya varisler, kişiye ait tüm mal, mülk ve menkul kıymetleri miras olarak alırken aynı zamanda borcu da üzerine alır.
Mirasçıların, miras bırakanın vergi borçlarından sorumluluğu 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu m.12'de düzenlenmiş olup ölüm halinde mükelleflerin ödev ve yükümlülükleri, mirası reddetmemiş yasal ve atanmış mirasçılarına hisseleri oranında geçecektir.
5. VASKİ,fesih bildiriminin hüküm ifade etmesinden itibaren on beş (15) gün içinde güvence,depozito veya teminat adı altında ücret almışsa alınan ücretlerin güncel tutarlarını kesinti yapmaksızın iade etmekle yükümlüdür.
Geri kalan miktarı müşteri hesabına yatırır. Vefat eden kişinin doğalgaz aboneliği nasıl devredilir? Vefat eden bireyin veraset ilanında yer alan kişiler doğalgaz aboneliğini sonlandırma ya da devir işlemini gerçekleştirme hakkına sahiptir. Güvence bedeli de mirasçılara ya da temsil eden kişiye aktarılmaktadır.
Aboneler, sitede bulunan sanal şube menüsü kullanılarak abonelik kapatma talebinde bulunabileceklerdir. Abone talebiyle kapatma işlemi 24 saat içinde abonenin suyunun kesilmesi, kurum tarafından abone sözleşmesinin fesih edilerek abone teminatının ilgili abone banka IBAN hesabına yatırılarak tamamlanmaktadır.
Abonelik iptal başvurunuzu eksiksiz ilettiyseniz, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme durduruluyor ve hizmet kısıtlanabiliyor veya durdurulabiliyor. İptal işlemi 7 gün içerisinde gerçekleştiriliyor.
Elektrik, su, doğal gaz, internet gibi aboneliklerinizi e-devlet üzerinden kolayca iptal edebilirsiniz. E-devlet, devlet dairelerinde yapılan işlemlerin dijital ortamda da gerçekleştirilebilmesi için kurulmuş bir platformdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri