Ağızdan solunarak akciğerlere çekilen VENTOLIN bir kaç dakika içinde hava yollarını genişleterek daha kolay nefes alıp vermenizi sağlar. Astımda bronkokonstriksiyonu (bronşların daralması) azaltarak semptom giderici olarak kullanılan rahatlatıcı ilaçlardır.
Astımda semptom giderici olarak kullanılan rahatlatıcı ilaçlardır. Kontrol edici ilaç olarak kullanılmamalıdırlar. Kronik obstrüktif (tıkayıcı) akciğer hastalığında (KOAH) belirtileri azaltmak için ve kurtarıcı ilaç olarak kullanılır.
@Ventolin buharı ile rahatlayan Kriz şeklinde Öksürük, Hırıltı, Astım atağı kabul edilir.
- Astım tedavisinin en etkili ilacıdır. - Hava yollarındaki şişme ve ödemi azaltır. - Hava yollarının uyaranlara karşı olan duyarlılığını azaltır. - Hava yollarının Ventolin, Bricanyl gibi rahatlatıcılara olan yanıtını arttırır.
Yetişkinler ve 12 yaş ve üzeri adölesanlar: • Astımı rahatlatmak için - 1 veya 2 inhalasyon • Astımı önlemek için - Alerjiye neden olan etkene maruz kalma veya egzersizin 10-15 dakika öncesinde 2 inhalasyon • Maksimum doz 24 saatte 8 inhalasyondur.
İlgili 24 soru bulundu
Ağızdan solunarak akciğerlere çekilen VENTOLIN bir kaç dakika içinde hava yollarını genişleterek daha kolay nefes alıp vermenizi sağlar. Astımda bronkokonstriksiyonu (bronşların daralması) azaltarak semptom giderici olarak kullanılan rahatlatıcı ilaçlardır.
Nebülizatör burun tıkanıklığına iyi gelir mi? Nebülizatörler öksürük burun tıkanıklığına iyi geldiği gibi astım, zatürre ya da akciğer hastalıklarını tedavi etmede kullanılmaktadır.
VENTOLİN seyreltilmeden kullanılır ancak uzun sürede (10 dakikadan uzun) verilmesi gerekli ise serum fizyolojik ile seyreltilir. İlacınız nebülizör yardımıyla buhar haline getirilir. Aerosol yüz maskesi, T parçası veya soluk borusunun içine yerleştirilen tüp yardımı ile buhar ağızdan solunarak akciğerlere çekilir.
- Oral yolla kullanılanlar astım atağı sırasında doktorunuzun önerisi ile 3-7 gün süre ile verilir. - Inhaler yolla kullanılanlar normal dönemde hasta atakta değilken, gün içinde veya gecelerii uykudan uyandıran nefes darlığı, vızıltı veya öksürük olduğu durumlarda sabah 1 akşam1 kez şeklinde kullanılır.
O zman sana kapsamlı cevap verelim; Ventolin ben dahil astım (Alerjik astım ) hastalarının ani ataklar sırasında kullandığı ilaçtır. Bizler diğer dönemlerde yan etkileri daha az olan başka ilaçlar kullanıyoruz kullanmak /zorundayız.
VENTOLIN'in birçok hastada etki süresi 4-6 saattir. Salbutamolün başlangıç dozu nemli inhalasyon yolu ile 2,5 mg'dır. Bu doz 5 mg'a artırılabilir. Tedavi günde 4 kez tekrarlanabilir.
Buhar tedavisi artık iyi gelmiyor veya öksürüğü daha da artırıyor şikayetini getirir.
Genel etkili doz günde 3 veya 4 kez alınan 4 mg'dır (10 ml). Doktorunuz durumunuzun ciddiyetine göre ilacınızın dozunu artırabilir veya azaltabilir. Her bir tek doz en çok 8 mg'a (20 ml) çıkarılabilir. Uygulama yolu ve metodu: VENTOLIN, ağızdan alınır.
Kullanma talimatında çok sayıda yan etki görebilirsiniz. Çünkü ilaç araştırmaları sırasında karşılaşılan her türlü yan etki ilaca bağlıymış gibi kullanma talimatına yazılır. Ancak ağızda pamukçuk olması, geçici bir öksürük ve hafif bir ses kısıklığı en sık görülebilecek yan etkilerdir.
Doz: 1:1000, 0.01 ml/kg/doz SC, max: 0.5 ml her 15-20 dakikada bir yapılabilir. ** Hafif vakalar inhaler ventolin ile tedavi edilebilir. ** 1-2 saat içinde tedaviye iyi yanıt vermeyen vakalar hastanede takip edilmelidir.
Suyu yutmayınız. Suyla gargara yerine dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Küçük çocukların su içmesi veya beslenmesi önerilir.
Alerjik Astım Tedavisinde Nefes Egzersizleri
Nefes egzersizlerinin, alerjik astım tedavisinde faydalı olabildiğine yönelik veriler vardır. Bu tedavi yöntemlerinin, her hastada kullanımı için yeni çalışmalara ihtiyaç vardır. Sonuç olarak; Alerjik astım tedavisinde, öksürük dönemlerinde bal veya zencefil önerilebilir.
SALBUTAMOL (VENTOLİN): ÇOCUK, YETİŞKİN YENİDOĞAN DOZU. SALBUTAMOL (VENTOLİN): ÇOCUK, YETİŞKİN YENİDOĞAN DOZU Nebulizasyon: 0.15mg/kg/doz 3ml SF ile sulandırılarak (1-24 dozda) veya devamlı 0.5mg/kg/saat olarak verilir. İnhalasyon olarak: 1–2 puf 4-6 h te bir verilir.
Yan etkileri önlemek amacıyla ilacın alınmasından sonra mutlaka ağzın su ile çalkalanması veya ilacın yemekten hemen önce alınması önerilmektedir.
Kullanım sonrası ağız ve boğaz su ile gargara yapılarak çalkalanmalı ve ağızdaki su lavobaya geri çıkarılmalıdır. İnhaler ilacı kullanmada zorluk yaşanıyorsa ilaç spacer adı verilen ara hava haznesi yardımı ile kullanılabilir. Bunun için ilacın kapağı açılıp çalkalandıktan sonra inhaler cihaz ara parçaya takılır.
Balgam söktürücü etkiye sahiptir.
Buhar: Sıcak buhar, burun mukozasını yumuşatarak tıkanıklığın azalmasına yardımcı olur. Buhar banyosu yapmak, kaynar suyun üzerine bir havlu koyarak yüzünüze tutarak buhar solumak veya nemlendirici cihaz kullanmak etkili olabilir.
Buhar makineleri özellikle cilt, burun, boğaz ve dudak kuruluğunun tedavisinde etkili olur. Buna ilave olarak, grip veya soğuk algınlığının neden olduğu belirtilerin şiddetini de hafifletir. Bunun yanında, buhar makinelerinin çok sık kullanılması solunum problemlerini potansiyel olarak arttırabilir.
Ilık sıvılar tüketmek de çocukların boğazının rahatlamasına katkıda bulunur. Ilık süt, bitki çayı veya sadece su bile bu konuda size yardımcı olabilir. Öksürüğün yanı sıra viral enfeksiyon gibi durumlarda da bol sıvı tüketmek hastalığın daha çabuk atlatılmasını sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri