Bunun için de M.2 slotunuz şayet ekran kartınızın altındaysa, ekran kartının fanlarını açarak çok rahat soğutma yapabilirsiniz. Ağır kullanım dışındaki sıcaklık değerleri 39-55 derece aralığında seyrediyor ve gayet normal.
Isındıkça okuma-yazma hızı düşüyor disklerin. 85 dereceyi aşarsa SSD bozuluyor. Verileriniz kayboluyor. Yük altında 60 derece normal. Boşta ise 40 civarında olması iyidir.
Hard diskin sıcaklığını aşağıda gösterildiği şekilde, görebilirsiniz. Bu örnekte hard disk sıcaklığı 37 derece olarak görülmektedir. Eğer bu sıcaklık 42-43 derecelerin üzerine çıkıyorsa dikkatli olmak ve cihazın sağlıklı olarak soğutulup soğutulmadığını; hava alıp almadığını kontrol etmek gerekir.
HDD sıcaklığı boşta 35-40 yükte 45 dereceye kadar çıkıyor.
HDD cihazlar ses ve ısınma konusunda SDD cihazlara göre daha çok sese ve ısınmaya sahiptir. Bunun sebebi HDD diskler içinde hareketli bir mekanizmanın var olmasıdır. SDD diskler ise USB gibi hareketsiz ve sabittir. Bundan kaynaklı HDD diskler daima daha çok ses çıkarır ve daha çok ısınır.
İlgili 43 soru bulundu
500 GB ve 1 TB Sabit Diskler
Bu kapasiteler, esasen standart bir PC kullanıcısı için yeterli sayılabilecek düzeyler. Eğer PC üzerinde AAA kalite oyun oynamıyorsanız, işiniz sadece belge hazırlamak, birkaç film depolamak ya da mobil cihazlarınızdan veri aktarımı yapmaksa bu iki kapasite sizler için yeterli gelmelidir.
Günümüzün en hızlı diskleri olan M.2 SSD'ler yüksek okuma/yazma hızlarına sahip oldukları için daima soğutulmaya ihtiyaç duyarlar. DARK, Pasif Alüminyum soğutucuları M.2 disklerinizi en zorlu koşullarda soğutmak için üretildi. Gerçek Alüminyum Blok ile Etkili Soğutma!
Fren diskinin ne zaman değiştirilmesi gerekmektedir? Fren diskleri balatalara göre daha uzun ömürlü olsa da sürüş tarzına bağlı olarak belirli bir süre sonra aşınarak değiştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Standart kullanımlarda fren disklerinin 60 veya 70 bin kilometrede bir değiştirilmesi gerekiyor.
Bir SSD'nin ömrü, bellek hücrelerinin sınırlı bir sayıda yazma/silme işlemi yapabilmesinden kaynaklanmaktadır. Bellek hücreleri ne kadar fazla kullanılırsa, o kadar çabuk bozulurlar ve SSD'nin ömrü kısalmaya başlar.
SSD lerde normal HDD ler gibi ısınabiliyor bu normaldir. Bir şey kopyaladığında falan yad oyun oynadığında daha da ısınır ama korkulacak bir durum değildir. Eğer ki aşırı ısınıyor ise ve kasa kullanıyor isen üstüne üfleyecek şekilde ekstra bir fan ekleyebilirsin.
Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır. Bu noktada normal bir SSD kullanımı için sunulan hız değerleri 543 MB ve 516 MB'dir.
%100 Disk Kullanımı Sorunu Neden Olur? Sanal bellek, sisteminizde RAM gibi davranır. Özellikle RAM'in yetersiz olduğu durumlarda karşımıza çıkan Pagefile.sys hataları bilgisayarınızda bulunan disk kullanımı %100 hatasının nedeni olabilir.
Hectopat. %100 disk sorunu HDD varsa HDD'den dolayı olur özellikle Windows 10U HDD ile kullanıyorsanız %100 disk kullanımı olabilir. HDD'lerin okuma ve yazma hızı SSD'ye göre düşük olduğu için ve %100 disk olduğu zaman okuma yazma yaptığı için kullanım olur.
Disk Temizleme aracına erişmek için, Başlat menüsünde 'Disk Temizleme' yazarak arama kutusuna girin. SSD'nizi temizlemenin bir diğer yolu da, ücretsiz bir üçüncü taraf aracı kullanmaktır. CCleaner veya BleachBit gibi araçlar, gereksiz dosyaları ve geçici verileri temizlemek için kullanılabilir.
TechReport'un yaptığı bir araştırmaya göre tüketicilere yönelik olarak hazırlanan SSD'ler 700 TB'ın üstünde okuma ve yazma işlemi yapabiliyor. Bu da günde 40 GB veri okuyan ve yazan bir SSD'nin ortalama olarak 50 sene boyunca kullanılabileceğini gösteriyor.
SSD'nin Ömrü Nedir? Bir SSD'nin ömrü birçok değişkene bağlıdır çünkü çoğu durumda her şey sürücünün nasıl kullanıldığına bağlıdır. Yakın tarihli bir çalışmada SSD'lerin ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğu belirlendi ki bu fena bir süre değil.
SSD'lerin zamanla bozulmasının tek bir nedeni olmamakla birlikte, en yaygın nedenini açıklamış bulunuyoruz. Fakat, belirttiğimiz üzere, SSD'ler farklı sebeplerden dolayı da işlevini yitirebilir.
Güvenliğin yanı sıra SSD yanması gibi problemler yaşayan kullanıcıların bu konuda da SSD'lerin güvenilemez olduğunu düşünüyorlar. SSD'nin yanması bir işlemcinin patlaması gibi olanak dışı bir olaydır. Elbette her sistem bileşeninde olduğu gibi SSD'nin de yanması mümkün olabilecek bir olaydır.
M2 SSD'lerin hızı, performanslarını değerlendirmek için önemli bir faktördür. M2 SSD'ler, SATA III'ün sunduğundan çok daha yüksek bir veri transfer hızına sahiptir. Okuma hızları genellikle 2000 MB/s'ye kadar çıkabilirken, yazma hızları 1000 MB/s'nin üzerinde olabilir.
Gerekli değil. İçerisinde oyun kurulu olanda sıcaklık 42-44 derece arası fakat laptop değerleri bunlar. Yani masaüstünde daha iyi değerler alabilirsiniz. Arkadaşlarında dediği gibi performans istiyorsanız alınabilir.
Hectopat. 500 GB harddiskin 465 GB olarak gözükmesinin nedeni insanların kullandığı sayı tabanının 10'luk sayı tabanı olması ve buna karşılık bilgisayar sistemlerinde 2'lik sayı tanının kullanılmasıdır.
Bir dakika, bir dakika; ortada bir hata yok. Aslında bu şöyle bi' şey... Diskiniz ister HDD ister SSD olsun fark etmez, eğer ana disk olarak geliyorsa, doğal olarak üzerinde bir işletim sistemi taşıyor ve bu da kapasitesinde halihazırda yüklü yazılım var demek oluyor. O nedenle diskiniz 1 TB değil, 931 GB.
Geniş kapasitesiyle ilgi çeken detaylara sahip olan 1 tb sağladığı performans ile de ilgi çeker. Bunun yanı sıra; SSD 500 gb, 480 gb, 250 gb, 240 gb, 128 gb ve 120 gb boyutlara sahip ürün çeşitleri bulunur. Kullanım durumuna göre seçim yapabilir, bilgisayarınızın kapasitesini artırabilirsiniz.
2. SSD'ler HDD'lerden Daha Hızlıdır
Daha yüksek hızlar sayesinde SSD'ler, verileri, özellikle işletim sistemleri gibi çok miktarda veriye erişen programlar çalıştırıldığında olmak üzere günümüzün iş dünyası için gerekli olan çok yüksek hızlarda işleyebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri