Afrodit; Yunan mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçası, Roma mitolojisindeki ismi Venüs'tür.
Venüs (mitoloji), Yunan Mitolojisi'ndeki aşk tanrıçası Afrodit'in Roma Mitolojisi'nde geçen Latince adı Venüs heykelcikleri, genellikle dişilik organları abartılmış, yukarı paleolitik zamanlardan kalma kadın yontucuklara verilen genel ad. Venüs sembolü, sembol.
Venüs içimizdeki dişil, Yin, kabul eden, yaratıcı enerjiyi temsil eder. Venüs, çekim gücü deneyimidir: Hem bir şeyden (veya birinden) etkilenmek, hem de bir şeyi (para, bereket) veya birini kendine çekebilmeyi sağlar. Enerji konusu sizi çok açmıyorsa Venüs'ü Sağ-Beyin işlevlerinden sorumlu olarak düşünebilirsiniz.
Afrodit (Grekçe: Ἀφροδίτη), Yunan mitolojisinde aşk tanrıçası. Beden ve ruh aşkını birbirinden ayıran Antik Yunanlar, Afrodit adında iki tanrıçaya sahiplerdi: Afroditlerin biri, "beden aşkı" tanrıçası, diğeri ise "ruh aşkı" idi.
Bu yüzden Venüs, Akşam Yıldızı veya Sabah Yıldızı olarak da isimlendirilir. Venüs, Eski Türkler'de "Gök Göbeği" , Kırgızlar'da "Demir Kazık", Araplar'da "Zühre", Roma mitolojisinde "Venüs" ve Yunan mitolojisinde "Afrodit" olarak bilinir.
İlgili 24 soru bulundu
Gece gökyüzünün en parlak yıldızı olan Sirius -1.47 görünür kadir derecesiyle, en parlak ikinci yıldız olan Canopus'a oranla onun iki katı parlaktır. Bununla birlikte, Ay, Jüpiter veya Venüs kadar parlak görülmez. Merkür ve Mars ta bazen Sirius'tan daha parlak görünürler.
Venüs, aşkı simgeleyen gezegendir.
Selene, (Grekçe: Σελήνη, "ay") veya Mene (Grekçe: Μήνη), Yunan mitolojisindeki ay tanrıçası. Hyperion ve Theia isimli titanların kızıdır. Zeus'tan Pandia isminde kızı olmuştur.
Medusa, Yunan mitolojisinde gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan yılan saçlı, keskin dişli, dişi canavar.
Freyja veya Freya, İskandinav mitolojisinde deniz tanrısı Njord'un kızı ve Freyr'in kız kardeşidir. Önemli bir bereket tanrıçası ve Germen tanrılarının ayrıldığı iki koldan biri olan Vanir'in bir üyesidir.
Venüs, Roma mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçasıdır, ve daha önce gelen Yunan mitolojisinde Afrodit olarak bilinir.
Aşk, estetik ve maddi değerler hakkındaki görüşlerimizi şekillendirir. Doğum haritamızda Venüs'ün bulunduğu burç, bu alanlarda nasıl hissettiğimizi, ne arzuladığımızı ve hayatta neye değer verdiğimizi büyük ölçüde belirler.
Ayrıca Zühre, Çolpan veya Çoban Yıldızı olarak da bilinir. Bu gezegen adını Eski Roma tanrıçası Venüs (Eski Yunan Mitolojisi'nde Afrodit)'ten almıştır.
Bir eşten beklenen doğurganlık ve iffet erdemlerinin timsali olarak, Venüs figürü hem soylu zümreden hem de Roma vatandaşı kadınların heykel yontularında ölçüt olarak alınmıştır. İki versiyonu vardır (Sabah yıldızı Lucifer ve akşam yıldızı Vesper): Biri ruhani sevginin diğeriyse fiziksel çekiciliğin tanrıçasıdır.
Bu çocuk, hem erkek hem kadın organlarına sahiptir. (Hermafrodit terimi de buradan gelir) Simgede, üstteki hilâl erkeği, alttaki artı işareti kadını, halka ise her iki yanında birbirini dengeleyen birer cinsiyetin bulunduğu bireyi temsil eder.
Venüs Gezegeni kendi etrafındaki rotasyon süresi 243 gündür. - İşte Kuran Mucizesi burada. Bir Venüsten diğerine 243 ayet yani 243 gün geçiyor. Bu yüzden bu zikre, Venüs Zikri ya da Vav Elif Zikri demişler.
POSEİDON, MEDUSA'YA AŞIK OLUR
Athena'nın eşi olan denizlerin tanrısı Poseidon ise Medusa'nın güzelliğinden etkilenir. Ancak Medusa ölümlü olduğu için ilgisini belli edemez çünkü küçümseneceğini düşünür.
İki farklı kültüre ait olan iki ayrı efsanevi karakteri, Medusa ile Şahmaran'ı yukarıda anlattıktan sonra gelelim ortak özelliklerine. İki karakterde de bedensel olarak yılan ve insan türünün birleşimi görülüyor. Medusa'nın saçları yılan, Şahmeran'ın belden aşağısı yılandır.
Bu üç kız kardeşten yılanbaşlı Medusa, kendisine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir. Başka bir rivayete göre de Medusa; siyah gözleri, uzun saçları ve güzel vücuduyla övünen bir kızdır. Medusa, Zeus' un oğlu Perseus'u seviyordur.
Antik Roma din ve mitinde Luna, Ay'ın ilahi düzenlemesidir (Latin luna ; krş. İngilizce "ay"). Bir tanrı olarak tasavvur edilen Güneş'in tanrısı Sol'un dişi tamamlayıcısı olarak sunulur. Luna bazen Roma üçlü tanrıçasının (diva triformis) Proserpina ve Hecate ile birlikte bir yönü olarak temsil edilir.
Niks (Yunanca Νύξ), Yunan mitolojisindeki ilk tanrılardan gece tanrıçası, gecenin şekil almış hâlidir.
Helios, eski Yunan dininde ve mitolojisinde Güneş Tanrısı ve Güneş'in kişileştirilmiş varlığıdır. Işık saçan bir taçla ve gökyüzünde dört atlı bir arabayla betimlenir. Yeminlerin bekçisi ve görme yetisinin de tanrısıdır.
Plüton (Antik Yunanca: Πλούτων, Ploutōn) Roma mitolojisinde yeraltı dünyasının hükümdarıdır. Mitolojideki bu tanrının önceki ve daha yaygın olan ismi Yunan mitolojisindeki yeraltı tanrısı Hades'tir.
Cinsiyet simgeleri, Antik Roma'dan günümüze kadar gelen ve cinsiyetleri sembolize eden astrolojik simgelerdir. Ucunda ok bulunan Mars simgesi erkeği, ucunda artı bulunan Venüs simgesi de kadını temsil eder. İçiçe geçmiş bir kadın ve bir erkek figürü heteroseksüelliği sembolize eder.
Venüs; kadını, uyumu, sevgiyi, güzelliği ve estetiği simgeler. Bu gezegenin Dünya ile 8 yılda bir oluşturduğu şekil, Yaşam Çiçeği olarak adlandırılan bir diğer gizli geometrinin de içinde görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri