Bolu'da Kamp Yapmak
Onlarca farklı yaylası, gölleri ve doğal güzellikleri ile doğa kampı ve kampçılık için uygun koşullar sunan Bolu; doğaseverlerin vazgeçilmez adreslerinden biri.
Özellikle sonbahar kampları için tercih edilen Abant Gölü'ne İlkbahar, yaz ve kış mevsimlerinde de gelerek harika bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.
Yedigöllerde kamp kurmak serbest ancak ücrete tabiidir. Ücretler Orman Bölge Müdürlüğü memurlarınca makbuz karşılığı toplanmakta olup öğrenciler için yaklaşık çadır başı 15TL iken diğer kişiler için 25TL'dir. Kamp yerinde ateş yakmak akşam saat 19:00'a kadar yasaktır.
İlgili 17 soru bulundu
Öncelikle düzgün, çok fazla ortalıkta bulunmayan, temiz bir nokta seçilmelidir.Taş düşmesi, toprak kayması ve çığ gibi tehlikelere karşı yamaç diplerine çadır kurulmamalıdır.Yıldırım düşmesi ve fırtınaya karşı tepe ve yamaç üstlerine (zirvelerine) çadır kurmamalıdır. Su kaynaklarının olduğu bölgeye yakın olun.
Yedigöller Milli Parkı her mevsim güzel elbette ama milli parkı bu kadar özel yapan şey içerisinde sonbaharda harika bir renk değişimi geçiren ağaçların olması. Ekim'de başlayan renk değişimi genelde Kasım ayında zirveye çıkıyor. Kızıl, sarı ve turuncu tonlarındaki ağaçlarla milli park en güzel haline bürünüyor.
Bolu ile Yedigöller arası 43 km. ilk 10 km.sinde fazla bir problem yok ama. Daha sonraki 32 km'lik kısmı oldukça virajlı. Eğer yol tutuyorsa yol tutmasına engel olacak hap almayı sakın unutmayın.
Abant Tabiat Parkı 2022 ücretleri şu şekildedir;
Kişi başı giriş ücreti: 11₺ Kişi başı indirimli giriş ücreti: 5.50₺ Bisiklet ile giriş ücreti: 11₺ Motorsiklet ve ATV ile giriş ücreti: 22₺
Abant gölü ekim/Kasım aylarında gelinicek en güzel yerlerden biri.. doğayla iç içe olmak, şehir stresinden uzaklaşmak, huzura doymak ve doğanın sonbahara gecerkenki bu renk değişimine şahit olmak için mükemmel bir seçim.
Tedbirler kapsamında; Yedigöller Milli Parkı'nda kamp amaçlı ateşli piknik yasaklanırken, Abant Gölü Milli Parkı ile Gölcük, Ayıkayası, Göksu, Beşpınarlar, Sünnet Gölü, Sülüklügöl, Karagöl ve Kargalı Gölcük tabiat parklarında sadece piknik tüpü kullanımına izin verildi.
Çeşitli platformlarda sıklıkla dile getirilen “Yedigöller Milli Parkı kamp serbest mi?” sorusuna şu sözlerle açıklık getirelim: Parkın içerisinde sadece izin verilen alanlarda çadır ve karavan kampı yapılabiliyor. Kamp yapılabilen bölge, Deringöl ve Büyükgöl kıyılarını kaplayan geniş araziden oluşturuyor.
Yedigöller Turları 2023
Bolu'nun Mengen ilçesinde yer alan Yedigöller Milli Parkı, Batı Karadeniz bölgesi sınırlarında konumlanmıştır.
Her ikisi de Bolu sınırları içerisinde kalan Yedigöller Milli Parkı ve Abant Gölü Tabiat Parkı, “Turizm ve Korunan Alanlar” konulu Eden 2009 Yarışmasının finalist destinasyonlarıdır. Yedigöller, ismini vadilerin önünün kapanması sonucu oluşmuş yedi adet gölden alıyor.
Yedigöller Milli Parkı - Bolu. Yedigöller nerede? Batı Karadeniz Bölgesi'nde Bolu'nun 42 kilometre kuzeyinde, Zonguldak'ın güneyinde yer alan Milli Parka Ankara–İstanbul karayolunun 152'nci kilometresindeki Yeniçağa ve 190'ıncı kilometresindeki Bolu'dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır.
Kampçılık her mevsim yapılabilen bir spordur. Özellikle ekstrem sporlarla birlikte yapılacaksa bu sporlara uygun mevsimler kamp için daha uygundur. Yazın sahil kenarında, kışın ise dağ eteklerinde kamp yapılabilir.
Kuşadası istikametinde bulunan Gümüldür Orman Kampının girişi Ücretli ve kişi başı 10 TL. Kamping alanı olduğu için İçerisinde çadırlar var ve isterseniz günlüğü 40 TL'ye kiralayabiliyorsunuz. İki şezlong bir şemsiye 20 TL. Hem piknik hemde deniz keyfi yaşayacağınız bir tesis.
Çadır Yeri Seçimi
Çadır alanının sel basması, yıldırım, taş düşmesi ve çığ gibi tehlikelerden uzak bir yer olmasına dikkat et. Kaya düşmelerine karşı kaya altına çadır kurulmamalıdır. Yıldırım tehlikesine karşı da bölgedeki tek ağaç altına ve mağara içinde duvara bitişik çadır kurulmamalıdır.
Bunun dışında doğada çoğu yerde yapılmasını izin verilirken istisnai bazı yerlerde çadır kurmak yasaktır. Orman, kumsal ve plajlarda kamp yapmak sadece ruhsatlı kampçılık (camping) işletmelerinde serbesttir.
Arabayla kamp yapmak sizi soğuktan ya da sıcaktan tamamen koruyamaz. Çadıra göre daha konforlu olsa da her daim mevsim şartlarına dikkat etmeniz gerekir. Yanınıza aldığınız kıyafetler ve uyku elemanları buna göre seçilmelidir. Ayrıca arabada kamp yaparken camları hiçbir zaman tamamen kapatmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri