Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir."
VERGİ DAİRESİNDE KREDİ KARTI GEÇİYOR MU? Vergi dairesinde kredi kartı kullanımı son yıllarda gerçekleşen güncellemelerle birlikte mümkün kılınmıştır.
Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
Ticari Kredi Kartlarınız ile T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından aşağıda belirtilen vergi türlerinden 50.000 TL'ye kadar olan borçlarınızı, www.gib.gov.tr adresi üzerinden erişilen “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulaması üzerinden ödeyebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Kampanyaya dahil olan kartlar: İş Bankası Ticari Kredi Kartları (İş Bankası Vergi Kart, Maximum Business Aidatsız kartlar, Tacir Olmayan Tüzel Kişilerin Kredi Kartları, KGF Nefes Kredisi ve Turizm Destek Kredisi kapsamında tahsis edilen Ticari Kredi Kartları ve Bayi Kartlar kampanyaya dahil değildir.)
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Yine E-Devlet üzerinden girilen Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sisteminden vergi borcu ödemek mümkün oluyor. Ayrıca GİB'in İnternet Vergi Dairesi platformunun doğrudan bir giriş bölümü bulunuyor.
Kredi kartı bilgilerinizi girmenizin istendiği ödeme ekranında üst sekmede yer alan "E-Banka Hesabı" sekmesi tıklanmalı ve Ziraat Bankası ya da Vakıfbank kullanıyorsanız giriş yaparak ödemenizi açılan ekran üzerinden yapmalısınız. Eğer bu seçeneğe de sahip değilseniz, ödeme vergi dairesi üzerinden gerçekleşecektir.
Bankaya başvuru yaptığınız zaman eğer banka maliyede borcunuzun olduğunu görürse size kredi veremez. Yani kredi talebiniz olumsuz olarak yanıtlanır. Direk olarak banka tarafından orada size red cevabı verilecektir.
Kredi kartı, ödeme kolaylığı sağladığı için vergiye uyumlu mükellef sayısını artıracaktır. 200 bin TL olarak kullanılan ödeme limitinin günün ekonomi koşulları dikkate alınarak 500 bin TL'ye çıkartılması reel sektör açısından faydalı bir gelişme oldu.
- Kampanya 1 Aralık 2022-31 Ocak 2023 tarihleri arasında geçerli olacaktır. - Taksit ayrıcalığı için 300 TL alt limit 200.000 TL üst limit bulunmaktadır. - Vergi ve Tapu Harç Ödemelerine Taksit Kampanyası Kapsamında; yapılacak ödemeler için sonradan faizsiz 2, 3 veya 4 taksit seçenekleri sunulacaktır.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Nakit kullanımının azaltılması ve ödeme kanallarının çeşitlendirilmesi amacıyla, Başkanlığımız tarafından vergi dairelerinde fiziki POS cihazları aracılığıyla kredi kartları ile ödeme yapılabilmesi mümkün hale getirilmiştir.
KREDİ KARTIYLA YAPILANDIRMA ÖDENİR Mİ? Evet. Borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Başkanlığın www.gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir.
ödemelerinizi İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.
e-Devlet ve İnternet Vergi Dairesi'nde yer alan 'Borç Sorgulama ve Ödeme' bölümünden vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan ve gerekli alanları doldurduktan sonra vergi borcunuzu anlaşmalı bankaların banka kartları, kredi kartı, banka hesabından havale yöntemleri ile ödeyebilirsiniz.
Borçlu, borcunu 15 gün içinde öderse hiçbir sorun kalmaz. Ödeme emrinde yer alan amme alacağının, süresinde ödenmeyen kısım için vadenin bitim tarihinden ödendiği tarihe kadar hesap edilecek aylık % 2,5 gecikme zammı ile birlikte ödenmesi gerekir.
Bankalara gönderilen yazıda, özel bankaların, merkez, şube, internet bankacılığı, ATM, telefon bankacılığı dahil her türlü kanal aracılığıyla yaptıkları vergi tahsilatı uygulamalarının 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren sona ereceği belirtildi.
Vergi Ödemeleri
Vergi borcu ödemelerinizi Bonus kredi kartınızla Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ve ivd.gib.gov.tr adresinden kolayca yapabilirsiniz.
Bireysel kredi kartları ile 1 -31 Temmuz 2023 tarihleri arasında kampanyaya katılım sağlanarak Halkbank Mobil, Halkbank İnternet Şubesi ya da gib.gov.tr'den yapılacak Kira Gelir Vergisi ödemeleri 3 taksit olarak gerçekleşecektir.
Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını belirlenen tarihe kadar ödemesi gerekiyor. Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.
Bu tarihler arasında www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr , https://intvrg.gib.gov.tr) kanalları üzerinden Ziraat Katılım Bankkart kredi kartı ile yapılacak MTV ödemeleri 4 taksite bölünecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri