Kredi kartının dışında banka kartı ile vergi ödemek de mümkündür. Bu kartlarda da vergi borcunun tamamını ödeyebilecek kadar bakiye olması gerekmektedir. Kredi kartı ile ödenebilecek vergiler ise GİB tarafından belirlenmiştir. Bankalar üzerinden ödeneceğinde ise tüm vergilerin ödenebilmesi mümkün olmayabilir.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Türkiye'de vergi borçlarının kredi kartları ile ödenmesine izin verilmektedir. Bu, özellikle ülkedeki nakit dışı işlemleri teşvik etmek için bir girişimdir. Kredi kartı ile vergi borcu ödemek hızlı ve kolay olduğu için çok daha kolaydır. Çünkü kredi kartı ile vergi ödemek işlem hızını artırır.
Kredi kartı ile vergi ödemesi yapmak için vergi dairesine gitmeye gerek yoktur. Vergi dairesi vezneleri kredi kartı kabul etmezken, online platformlar ve banka kanalları üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek mümkündür.
İlgili 45 soru bulundu
İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Defterdarlığımız Vergi Dairesi Müdürlükleri Tarafından POS Cihazı ile Tahsilat Yapılmaya Başlanmıştır.
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Yine E-Devlet üzerinden girilen Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sisteminden vergi borcu ödemek mümkün oluyor. Ayrıca GİB'in İnternet Vergi Dairesi platformunun doğrudan bir giriş bölümü bulunuyor.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr'de ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan 200.000 TL altındaki belirtilen vergi ödemelerine ücretsiz 3 taksit fırsatı sunulacaktır.
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden yapılan duyuruya göre, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezaları, anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabiliyor.
Konu ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri “Vergi dairesine kredi kartı ile ödeme yapılır mı?” şeklindedir. Vergilerin kredi kartı ile ödenmesi, online olarak verilen bir hizmettir. Vergiler internet üzerinden, vergi dairesine gitmeden rahatlıkla ödenebilir. Yani vergi dairesi vezneleri kredi kartı kabul etmez.
Vergi ödemelerinizi Akbank'tan yapın, rahat edin!
Şubenize vereceğiniz bir talimatla uygun vergi türleri için kredi kartınızdan otomatik ödenmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz size en yakın Akbank Şubesi'nden ve 444 25 25 Akbank Telefon Şubesi'nden vergi ödeme ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Bankalara gönderilen yazıda, özel bankaların, merkez, şube, internet bankacılığı, ATM, telefon bankacılığı dahil her türlü kanal aracılığıyla yaptıkları vergi tahsilatı uygulamalarının 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren sona ereceği belirtildi.
Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Sol kısımda yer alan menüden “Ödemeler > Vergi/Harç > Vergi Ödeme” adımlarını takip edin. “Ödeme Tipi” bölümünde “Borç Sorgusu” seçeneğini işaretleyin.
Trafik Cezası Nereye Ödenir? Trafik cezası ödemesini yapmak için; fiziksel olarak PTT'ye veya diğer anlaşmalı banka şubelerine, vergi dairesine gidebilmeniz mümkün. Cezanın kesildiği araç kimin üzerine kayıtlı ise o kişinin T.C. kimlik numarası bilgileri verilerek trafik cezasının ödemesi gerçekleştirilebilir.
Anılan Kanun'un 33. maddesine göre POS tefecilerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi matrahına uygulanacak vergi oranı ise % 5'tir.
ANKARA (AA) - PTT AŞ, esnafa ve sosyal medya üzerinden satış yapan kişi ya da kurumlara, özel komisyon avantajları sunan 'PTT Akıllı Esnaf' sanal ve fiziki POS hizmetini hayata geçirdi.
Temassız ödemeyi kartı POS cihazına yaklaştırarak, çipli ödemeyi kartı çip okuyucusuna takarak, manyetik ödemeyi ise kartı cihazın yan tarafındaki şeritten geçirerek yapabilirsiniz. Kartı okuttuktan sonra peşin satış veya taksitli satış seçeneklerinden birini seçin. Kart sahibinden şifresini girmesini isteyin.
Ödemelerinizi PTT Merkez ve Şubelerinden yapabilirsiniz.
Gelir İdaresi Başkanlığı - Tüm ödemelerinizi İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden 7/24 gerçekleştirebilirsiniz. | Facebook.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri