Özellikle yüzdeki kıllardan nasıl kurtulurum dendiğinde lazer ve IPL epilasyon yöntemleri geleneksel yöntemlere göre daha kalıcı çözümler sunarak öne çıkıyor: Lazer epilasyon: Tüyleri azaltma ya da zayıflatma sağlayan lazer epilasyon yöntemi ağda ve cımbız gibi uzun süreli pürüzsüzlük vaat eder ve daha az acılıdır.
Uygulamalar arasında seçim yaparken herkes kendi cilt yapısına göre hareket edebilir. Yüz tüylerini alabilme yöntemleri arasında cımbız, lazer epilasyon, dermaplaning, ağda ve iple yüz tüyü alma gibi seçenekler öne çıkar.
Hirsutizm kadınlarda yüz, göğüs ve sırt gibi bölgelerde erkek benzeri koyu kalın kılların aşırı büyümesine neden olan bir durumdur. Genellikle başta testosteron olmak üzere aşırı miktarda erkeklik hormonlarından (androjenler) kaynaklanır. Tedavisinde kişisel bakım yöntemleri ve etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
İlgili 40 soru bulundu
Günümüzde tüylerden kurtulmak adına en yaygın kullanılan yöntemler, ağda ve epilasyondur. Ağda, tüyleri yapışkan malzemelerle almayı hedeflerken epilasyon ise epilatör yardımıyla kökünden çekmeyi hedefler.
Yüzünüzdeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız seçeceğiniz en etkili yöntem lazer epilasyon olacaktır. Yüze lazer epilasyon, kısa sürer, büyük bir acı ve ağrıya neden olmaz. Uygulama öncesinde yüz bölgesindeki tüyler kısaltılır, uygulama bölgesine jel sürülür ve uygulamaya başlanır.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
İnsanların istenmeyen tüylerinden kurtulmak için evde deneyebileceği yöntemler arasında tıraş olmak, iple almak, epilasyon yapmak, tüy dökücü kremler kullanmak ve ağda yapmak gibi pek çok geleneksel yöntem bulunur.
Esasen yüz bölgesindeki tüyleri almak hiç doğru değildir. Ama bazı durumlarda kişilerin öz güvenini yitirecek derecede çıkan tüyleri almak gerekir. Elbette bunun için tüy alma yöntemlerinin daha iyi bir şekilde tercih edilmelidir. Her tüy alma yöntemi, hem cilde zarar verirken hem de cildin tahriş olmasına neden olur.
Kaş, dudak üstü ve yanak bölgeleri için farklı cımbızlar kullanılır. Siz de epilasyon için kendi kıl tipinize ve kullanacağınız bölgeye göre uygun bir cımbız tercih edebilirsiniz. Cilt bakımı için iğne uçlu modellere yönelmek gerekir. Siyah nokta cımbızı, bu modellerden biridir.
Karınca yumurtası yağı çok eski zamanlardan beri bilinen, tüy görünümünün azalmasına katkı sağlayan ve doğal yollarla elde edildiği için cilde hiçbir zararı olmayan geleneksel bir yöntemdir. Aynı zamanda kıl köklerini kurutan yağ olarak da bilinmektedir.
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz.
2) Tuz ve Limonun Pratikliği!
Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ağda sonrası oluşan lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Tuz – limon karışımını tüy dökücü sprey olarak kullanabileceğiniz gibi direkt cildinize de uygulayabilirsiniz.
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu lazer epilasyondur. Laser epilasyon ve diğer laser tedavilerinde başarılı bir sonuç isteniyorsa öncelikli olarak deneyimli dermatoloğun estetisyen ile birlikte uygulamayı yürüttüğü multidisipliner laser tedavileri tercih edilmelidir.
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en kesin yolu, lazer epilasyon yaptırmaktır. Lazer epilasyon, koyu renkli kıl foliküllerini parçalamakta ve yeni tüy oluşumunu engellemektedir. Lazer epilasyon işlemi acı verici olsa da ağda veya jilet gibi geleneksel yöntemlerin veremediği sonucu vermektedir.
Eldiven, tüyleri kökleriyle beraber aldığı için uzun vadede kıl köklerini zayıflatabiliyor. Eldiven yöntemi, tüyün kısa sürede çıkmasına da engel oluyor.
Merhabalar, vücut kıllarından kalıcı olarak kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Buz Lazer, etkili ve kalıcı sonuçlarının yanında ağrısız ve güvenli olması ile de günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Kadınlarda menopoza girildiğinde vücuttaki östrojen seviyesi düşer ve buna bağlı olarak çenede kılların çıktığı görülebilir. Bu durum normal olarak kabul edilmektedir. Çenede çıkan kılların artışına ek olarak kişi eğer kilo alıyor veya veriyorsa bunların ortak bir sebebi olabilir.
Yanak, çene, kaş ve dudak çevresinde bulunan kılların alınması için farklı araçlar kullanılabilir. Ağda bantları, epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, yakma, ağartma ya da elektroliz bu yöntemler olarak listelenebilir. Yüze ağda yaparken alerjinizin olup olmadığını bilmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır.
Bu şikayetler ile çözüm aramak üzere dermatoloji (cilt doktoru) doktoruna da başvuran bireyler olmaktadır.
Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir. Patentli soğutma sistemi sayesinde ağrısız bir lazer epilasyona olanak tanır.
Kaş usturası ile yüz almak tüyleri kalınlaştırır mı ya da kaş usturası tüyleri çoğaltır mı gibi pek çok soru merak edilir. Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri