Planlama yapmak çalışma yöntemleri arasında etkili ve verimli bir yöntemdir. Planlama, bir görevin veya projenin ne zaman, nasıl ve ne şekilde yapılacağını belirlemek için yapılan bir süreçtir. Planlama ile görev veya proje için gerekli kaynakların zamanında ve doğru şekilde kullanılması sağlanır.
07.30 -11.00
Konunun uzmanlarının bildirdiklerine göre kortizon gibi uyanıklık veren hormonların en fazla salgılandığı dönem sabah 08.00-11.00 arasıdır. Bu saatlerin; planlama, düzenleme ve ileriye dönük yapıcı fikir üretimi için en verimli saatler olduğu görüşünde birleşiyor.
İlgili 45 soru bulundu
Ders çalışırken kahve yerine hem enerji verecek hem de sağlık deposu içecekler tüketmenin önemine değinen Diyetisyen Özden Örkçü, Meyan kökü çayı, kekik yağı, pancar suyu öneriyor. Ayrıca bol su tüketmeyi de hatırlatıyor.
Beyninizin en aktif olduğu saatler sabah 09.00 ile 11.30 arasıdır. Yüksek kortizol hormonu nedeniyle sabahki dikkat seviyeniz ve stresle baş etme beceriniz daha yüksektir. Önemli toplantılarınızı, sınavlarınızı ve buluşmalarınızı sabah saatlerine ayarlayın.
Saatlerce ders çalışarak mı daha başarılı olunur yoksa verimli çalışma ile mi? Psikologlar tarafından yapılan araştırmalara göre verimli ders çalışmanın daha etkili olduğu görülmüştür. 5-6 saat aralıksız ders çalışmakla, 2 saat verimli ders çalışmak aynı etkiye sahip olabilir.
Ders çalışma seanslarınız en fazla 45 dakika sürmelidir. 45 dakika sonunda mutlaka 10 ya da 15 dakika mola vermelisiniz. Ders çalışma süresi 45 dakikayı geçtiğinde yaptığınız tüm çalışmalarda verimliliğiniz düşecektir. Ayrıca mola süresi de 15 dakikayı geçmemelidir.
Eğer yeterli uyumazsanız gün içerisinde baş ağrısı, yorgunluk gibi birçok fiziksel sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Açken veya aşırı tokken çalışma yapmayın! Verim açısından düşündüğümüzde karnınızın aç olması durumunda odaklanmanız çok zor olacaktır.
Örneğin yorgunken veya canınız sıkkınken kendinizi ders çalışmaya zorlamak yerine önce kendinize vakit ayırıp bedeninizi ve zihninizi dinlendirin. Çalışma ortamınızı, sizi uyarabilecek televizyon, telefon, gürültü gibi dış etkenlerden uzak kalacak şekilde düzenleyin.
Çalışma sırasındaki aktif öğrenme süreci pasif öğrenmeye oranla daha etkili olabilir. Yazarak çalışmak çoğu çalışma yöntemine göre daha uzun süreli bir etki bırakır. Ders çalışırken not alman veya önemli yerleri yazarak tekrar etmen bilgilerin daha kalıcı olmasına yardımcı olur.
Toplamda 4 pomodoroyu tamamladığınızda 25 dakikalık bir mola verin. Günde 16 pomodoro tamamlamak ideal sayılır.
5- Uygun bir çalışma ortamı seçmek
Ayrı bir yerin sağlanamaması, çalışmadan kaçmanın bir nedeni olmamalı, elverişsiz koşullarda da ders çalışmaya alışmalıdır. Yatakta, koltukta ve divanda uzanarak çalışmak, dikkatin toplanmasını güçleştirecek, öğrencinin çalışmak için daha çok zaman yitirmesine neden olacaktır.
BİRİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
19.00-22.00 Arası Üçüncü Periyot Verimli Ders Çalışma Saatleri. Saat 19.00'da başlayan bu periyot yaklaşık 3 saat kadar sürer. Bu zaman diliminde gün içinde öğrendiklerinizi tekrar edebilirsiniz. Bu sayede öğrendiklerinizin pek çoğu kalıcı belleğe atılabilir.
Bu soruya verilecek cevap tabi ki göreceli bir kavram, asıl cevap kime göre? Neye göre? Şimdi kaç saat ders çalışmalı sorusuna gelirsek, günde 4-5 saat yapılacak çalışma hedeflerimize ulaşmada yeterli olacaktır.
Normal koşullarda beynin tek enerji kaynağı glikoz yani şekerdir. Şeker düzeyinin beyinde azalmasına bağlı olarak, şuur kaybından komaya kadar birçok belirti oluşabilir. Bunun yanında beyinde şeker düzeyinin artması da tahribata yol açar.
Bu süre maksimum 72 saattir. Bu nedenle bugün artık kesin olarak biliyoruz ki beyin ölümü tam anlamıyla ölümü ifade eder. Bu 72 saatlik süre içinde organların canlılığını koruyabilmesi için çok yoğun bir tıbbi bakımın yanında bedenin solunum cihazına da bağlı olması gerekir.
Beyniniz, uyku halinde dahi 20 Wattlık bir ampul ile eşit güç tüketmektedir. Bir nevi, kafamızın üzerinde yanan ampül karikatürü isabetli bir çizim oluyor diyebiliriz! Beyin, vücudumuzun sadece %2'sini kaplayan bir kütle olmasına rağmen, tüm vücudumuzdan üretilen enerjinin %20-25'ini tek başına tüketir.
Unutkanlık Nedenleri
Ayrıca depresyon, bazı hastalıklar ve kafa travmaları, vitamin eksikliği, madde bağımlılığı, düzensiz beslenme ve yetersiz uyku kişilerde unutkanlığın ortaya çıkmasına yol açabilmektedir.
Bir bilginin hatırda tutulabilmesi için, ilgili kelimelerin baş harflerinden oluşan kelime ya da anlamsız harfler grubuna akrostiş denir. Dünya'nın en uzun nehirleri MANİSA'nın içinde. MANİSA kelimesindeki sessiz harfler, sırasıyla Dünya'nın en uzun nehirlerinin baş harflerinden oluşuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri