Vernik КО-049 Uzun süreli olarak 300-400 °C'ye kadar sıcaklıklarda çalışan parçaları korumak için ısıya dayanıklı soğuk kurutma emaye üretiminde bağlayıcı madde olarak kullanılır.
Bunların yanında ısıya dayanıklı vernik, özel üretim bir ürün olmakla beraber endüstriyel alanlarda 500 dereceye kadar ısıya dayanıklılık göstermekte ve metal yüzeyleri korumak amaçlı alüminyum boya üretiminde kullanılmaktadır.
Taş vernik ısıya dayanıklıdır.
Isıya dayanıklılık: 110C'ye kadar.
Su bazlı vernikler, en az diğer vernik çeşitleri kadar dayanıklıdır. Özellikle en dayanıklı su bazlı vernik hangisidir derseniz; Cadence taş vernik ve ultimate glaze kalın sır vernik ürünlerini kullanabilirsiniz. Özellikle taş vernik hiçbir şekilde ısıdan, sudan, soğuktan etkilenmez.
İlgili 26 soru bulundu
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.
Bazı yüksek kaliteli akrilik boya çeşitleri, 90 °C'ye kadar dayanabilir. Akrilik boya, su bazlı olduğundan donmaya eğilimlidir. Bu nedenle saklama ve uygulama için 10 °C'nin altındaki sıcaklıklar uygun değildir. Birçok akrilik boya üreticisi, uygulama için 15 °C ile 25 °C arasında bir sıcaklık önerir.
Sprey Vernik: Cadence Sprey Vernik ahşap, metal, doğal taş, seramik, polyester vb. tüm yüzeylerde kullanıma uygun her türlü dış etken ve suya karşı korumayı amaçlayan akrilik esaslı verniktir.
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
Vernik uygulamaları genellikle fırça izi bırakmaması için kaliteli zemin tipi fırçalarla yapılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca büyük zeminlerde kolaylık ve iz olmaması amacıyla kes kullan süngerleri kullanılabilirsiniz.
Akrilik vernik, iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır. Ayrıca akrilik vernikler, otomobil sanayisi, mobilya sanayisi, plastik sanayi, makina ve endüstri sanayisinde sıklıkla kullanılan bir malzemedir.
100 kat vernik; polietilen hariç her türlü yüzeyde materyallerle kullanılabilen yüksek parlaklıkta ve çizilmeyen çok özel bir vernik çeşididir.
( Vernik + sertleşticili / 30 mikron uygulamada ) alan boyanır. KURUMA SÜRESİ : 23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Özel bir değişiklik olmadan ama aynı zamanda pas korunması için bir ilgili olarak demir estetik görünümünü gerekli olduğu durumda demir için saydam koruyucu vernik, kullanmak da mümkündür.
Rich Sprey Mermer boya etkisi, söz konusu nesnenin yüzey alanı üzerindeki çok ince renkli boya şeritlerinden oluşur. Kuruduktan sonra birçok cila çeşidi ile verniklenebilir.
Mat Vernik ve Parlak Vernik Kullanım Alanları
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Boya üzerine 3-4 kat uygulanabilmesinin yanı sıra parlak, tam ya da yarı mat akrilik vernik UV ışınlarına karşı direnç gösterir. Sprey formundaki bu ürünler nerelerde kullanılır sorusuna ahşap, cam, metal, plastik ve süs eşyalarında uygulanabilme özelliği sayesinde yanıt bulabilirsiniz.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
ZBS Class Antipas 2 kat olarak uygulanmalı, 2.kat uygulamadan sonra, (20-30 Co de, 8–9 saat) son kat boya olarak, ZBS Sentetik Boya (Yağlı Boya) uygulanabilir. % 10–15 oranında ZBS Sentetik Tiner ile inceltilmelidir. 39 °C ±2 (Ateşten Uzak Tutulmalıdır.)
Yanmaz boya, ısıya dayanıklı boya ya da yangına dayanıklı boya, yüksek sıcaklıklarda alev almayan ve uygulandığı yüzeyde yangına karşı koruyucu bir kalkan gibi görev yapan boyadır. Yangına dayanıklı boyalar, ısı ile reaksiyona giren özel kimyasal içeriği sayesinde şişerek uygulandığı yüzeyi yangına karşı korurlar.
Isıya dayanıklılık: Bazı antipas boyalar, yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklıdır ve bu sayede farklı endüstriyel uygulamalar için uygundur. Isıya dayanıklı antipas boyalar, özellikle motor parçaları ve endüstriyel ekipman gibi yüksek sıcaklıklara maruz kalan alanlarda tercih edilir.
SEBEBİ: Dik ve eğimli yüzeylere bir defada çok kalın boya uygulanması, uygun olmayan tiner kullanılması, boyanın tatbikat viskozitesinin çok düşük olması, tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda ve şekillerde tutularak boya veya verniğin bir noktada yığılması.
Pistole kullanıldığında, 2 veya 3 kat çarpraz olarak uygulanır. Katlar arasında 10-15 dakika beklenmelidir. İNCELTME / KARIŞIM ORANI : Selülozik Tiner ile %10 - 15 oranında inceltilir.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri