Ürün, ısı ile aktifleştiğinden uygulama yapılan alanı sıcak tutmanız önerilir. 45 dakika beklenir. 45 dakika sonunda bekletme streci açılır ve boya üzerindeki vernik el veya bir aparat yardımı ile soyulur.
Vernik sökücü ürünü solvent bileşenli bir kimyasaldır. Tabakalara zarar vermeden boya üzerindeki verniğin sökülmesi için kullanılmaktadır. Kapalı plastik bir kap içinde kullanılması gerekir.
Vernik sökücü spreyi uygulanacak alana sıkın ve üzerine hiçbir şekilde hava almayacak gibi poşetle kapatın. Ayrıca, vernik sökücü spreyi uygulamadan önce vernik yanığı etrafındaki bölgelerin zarar görmemesi adına maskeleme yapabilirsiniz.
Aracın değeri düşmesin diye bir çok kişi yanık gidermek için boyamadan ve vernik sürülmesinden yana değildir. Bu durumda boyasız ve verniksiz güneş yanığı giderme işlemi yaptırılır. Bu işlemde vernik sökücü sprey yardımı ile yanmış olan vernik temizlenir. Ardından pasta ve cila yapılır.
Lekeli kısma tiner dökerek silebilirsiniz. Kumaş üzerine vernik döküldüyse, lekeli bölgeyi temizlemek için bir pamuğa aseton dökmelisiniz. Asetonlu pamukla lekeli bölge iyice silinmelidir.
İlgili 35 soru bulundu
Ahşaptan Vernik Çıkarıcı Nasıl Kullanılmalıdır? Ahşaptan vernik çıkarıcı, vernikli mobilya veya ahşap yüzeye fırça yardımı ile fırçaya bastırmadan yüzeye tek sefer katman olacak şekilde fırçadaki vernik çıkarıcı bitene kadar sürülmelidir. Sürülen yerin üstünden tekrar fırça ile geçilmemelidir.
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
Vernikler, su bazlı boyalar, sentetik boyalar, akrilik boyalar, hobi amaçlı boyalar, selülozik boyalar, sprey boyalar boya sökücü ile sökülebilir. Genellikle jel boya sökücü tercih edilir.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
Vernikteki çizikleri aşındırıcı pastalarla gidermek en etkili ve kalıcı yöntem olmakla birlikte, bu aşındırma işlemi hafif de olsa bir matlaşmaya sebep olabilir. Bu matlığı parlatmak için de cila kullanılmalıdır. Zaten bu yüzden pasta ve cila ayrılmaz ikilidir.
Bu katman yanlış pasta cila uygulamaları ve boya bakım ürünleriyle, PH değeri uygunsuz asidik sularla veya kireçli sularla yıkaya yıkaya zamanla saydamlığını yitirir ve artık güneş ışınmlarını yansıtamadıuğı için özellikle koyu renkli araçlarda eriyerek "vernik atması" denen sorun oluşur.
Kumaş üzerinden vernik lekesi asetonla çıkabiliyorken, "vernik elden nasıl çıkar?” sorusuna da verilen ilk cevap kesinlikle su ile çıkmadığı hatta su ile teması halinde ellere daha çok yapışacağı olmaktadır. Tiner ve aseton elden vernik çıkarmak için uygulanan yöntemler arasında yer almaktadır.
Güneş yanığı nasıl giderilir? Güneş ışıkları ve sıcak zamanla otomobilin boyasının deforme olmasına neden olabilir. Özellikle sıcak bölgelerde, uzun süre açık alanda park edilen araçlarda görülen güneş yanıkları başlangıç aşamasında ise pasta ve cila uygulaması ile giderilebilir.
Bir diğer yöntem ise zımpara kullanmaktır. Zımpara kağıdı ile vernikli yüzey nazikçe ovalanır ve vernik bu şekilde çıkarılır.
Son kat boyanız bittikten sonrasında vernik atmanız gerekir. Vernik atılmazsa boya mat olacaktır ve harici tesirlere karşın korumasız olacaktır.
Yat verniği nasıl inceltilir ? İlk kat verniğin ahşaba iyi derecede sızabilmesi için uygun ve kaliteli bir tiner ile 2'ye 1 oranında yani %50 inceltilerek yüzeye eşit miktarda fırça ile sürülür ve kurumaya bırakılır.
Bu gibi durumlarda yapılması gereken işlem matlaşan verniğin üstünden ince bir tabakayı tıraşlayarak almak olacaktır. Netfer profesyonel serisi oto pastalarının işlevi tam olarak budur. Likit zımpara gibi vernik yüzeyini mikron seviyesinde aşındırarak matlaşma, çizik gibi hasarları giderir.
Kullandığınız araç boyandıktan sonra, üzerine birkaç vernik atılır. Fakat bu verniğin herhangi bir sebebe bağlı olarak yanması ya da aşınması sonucu ortaya hoş olmayan bir görüntü çıkar. Dolayısıyla aracın eski görüntüsüne kavuşturulması için öncelikle araç üzerinde yanan ya da aşınan verniğin sökülmesi gerekir.
SEBEBİ: Sonkat boya veya verniğin çok kalın uygulanması, uygun astar boya veya dolgu verniği kullanılmamış olması, yeterince kurumamıs-kürlenmemis boya veya vernik üzerine uygulama yapılması, uygun olmayan tiner kullanılması, birbiri ile uyuşmayan boyaların üst üste tatbik edilmesi.
Tineri boyanın üzerine sürdükten sonra, boya yumuşayacak ve ardından bir spatula veya zımpara kullanarak dikkatlice kazıyabilirsiniz. Boya Sökücü Kimyasallar: Ahşap üzerindeki boyanın tamamen çıkarılması gerekiyorsa, boya sökücü kimyasal ürünler tercih edebilirsiniz.
Türlü yüzeylerden poliüretan, akrilik, selülozik boyalar ile lak, sentetik boyalar ve plastik kaplamaları çıkarmak amacıyla kullanılır. Yüzeyden sökülecek boyanın üzerine fırça ile sürülür.
Yüzeydeki macun, astar ve sonkatı zemine kadar temizleyerek yeni uygulamaya hazır hale getirir. Yüzeyde ince tek kat şeklinde fırça yardımıyla uygulanır. Yaklaşık 45-60 dakika beklendikten sonra spatula yardımıyla kazıyarak temizlenir. İçeriği nedeniyle el ve göz temasından kaçınılmalıdır.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Vernik uygulamaları genellikle fırça izi bırakmaması için kaliteli zemin tipi fırçalarla yapılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca büyük zeminlerde kolaylık ve iz olmaması amacıyla kes kullan süngerleri kullanılabilirsiniz.
İç cephe, dış cephe ve tavan boyamanın yanı sıra farklı nesnelerin boyanmasında da kullanılan elektrikli boya tabancaları ile su bazlı boyaların yanı sıra yağlı boya, plastik boya ve vernik kullanmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri