TSI: çift şarjlı (turbo ve supercharger) direkt enjeksiyonlu motor.
TSI motorlarda turbo boşluğu bulunmuyor. Turbo boşluğu olmadığı için düşük devirde de güç kaybı yaşamıyor. Yakıt tasarrufu noktasında avantaj sağlıyor. Daha çevreci bir sürüş deneyimi sunuyor.
Çift şarjlı ve direk enjeksiyonuna bağlı motora TSI denir. TSI İngilizce açılımı ise Turbo Spercharger İnjektion kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. TSI motorlar 1.4 litre motor hacimleri sahip olması ile beraberinde kullanım sağlanılmaktadır.
TSI: (Benzinli Motor)Kırmızı veya başka bir renk olmaksızın düz metalik renkli bu logo 105 veya 110 Beygirlik ekonomi amaçlı ve ideal şehir içi performansına sahip 1.2 litrelik motorlu araçlarda bulunur.
TSI nin ömrü Max 300k. Forum otomativ mühendislerimiz engin bilgilerini paylaşmışlar.
İlgili 32 soru bulundu
Türkiye Saati ya da kısaltmasıyla TSİ, Türkiye'de geçerli olan zamandır.
Turbolarda meydana gelmesi muhtemelen arızaları ve sebeplerini anlamak için öncelikle araçlarda turbo ne zaman devreye girer konusuna bakmak gerekiyor.Bu her ne kadar aracın modeline ve yaşına bağlı olarak değişim gösteren bir durum olsa da ortalama 1500 ila 1750 devir sonrasında turbo devreye giriyor.
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON
Şehir İçi Tüketim (100 km) 6.9 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 4.6 lt. Karma Tüketim (100 km) 5.4 lt.
Şehir İçi Tüketim (100 km) 7.7 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 5.1 lt.
TSİ FSİ GDI araçlara bulunan sıvı sistem, LPG ile uyum sağlayamaz. Burada yine usta ellerde ve biraz fazla maliyetle uyum sağlanabilir ancak pek çok usta bu tip motorlara LPG bileşimini önerilmez.
TSI, açılımı "turbo stratified injection" olan bir terimdir. Söz konusu açılımın Türkçe karşılığı "turbo kademeli enjeksiyon" demektir. Yani bu motor turbo özelliğine sahiptir.
Sabah ilk çalıştırma da 30 saniye bekleyip hareket edin,motor ideal ısısına gelmeden 3 bin devri geçmeyin. Devirli ve hızlı sürüşten sonra,durduktan sonra stop etmeden önce yine 30 saniye bekleyin. Temel olarak yapıcaklarınız böyle olsun,çok büyük sıkıntı yaşamazsınız.Arabanız hayırlı olsun,allah kaza bela göstermesin.
Turbo motorlar genellikle küçük yapılı olduğu için yüksek yakıt verimliliği sağlar. Turbo motorlar daha az yakıt tükettiği için doğal olarak daha az karbon salınımı yapar. Yüksek süratlerde genellikle atmosferik araçlara göre daha yüksek performans yakalar.
TSI teknolojisi, Volkswagen'in direk püskürtmeli benzinli motorlarını temsil eder. TSI motorlar, Volkswagen grubunun önceki nesil FSI motorlarında kullanılmaya başlayan yüksek basınçlı direkt benzin enjeksiyonu teknolojisine sahiptir.
TSI motora sahip araçlarda yakıt olarak benzin kullanılıyor. TSI motorlu araçlar her zaman benzinli araçlar olarak bilinir. Her ne kadar benzinli olsa da, TSI motorlar yapısı gereği yakıt tasarrufu sağlar.
1.0 ile 1.5 arasındaki tüketim en fazla 2lt/100 km de olsa yılda en fazla 260 lt en az 160 Lt fazla yakar.
Volkswagen Passat Alltrack – 6,1 Litre
En az yakan dizel arabalar listesi Volkswagen Passat ile devam ediyor.
Turbo motorlu araçlar arızalandığında bazı belirtiler sürücüler tarafından fark edilebilir. Örneğin; araç yakıt tüketimi artar, turbodan ıslık sesi yükselir, rampalarda performans düşüklükleri meydana gelir. Bu belirtilerin dışında araçta arıza ışığı yanar ve yağ dumanı oluşur.
Turbo, marş basıldığı andan itibaren devrededir. Sadece motor için yeterli basıncı ve hava basma gücünü elde etmek için egzoz gazı debisinin artmasını yani motorun devirlenmesini bekler. Bu devirlenme kaçıncı viteste olursa olsun turbo görevini yapar.
Turbolar, içten yanmalı motorlarda yanmanın optimize değerlerde olmasını ve motorun performansı arttırmak için kullanılırlar. Bir turbo doğal havalandırmalı motora göre güç çıktısını %15-25 artırabilir.
Açılımı ise 'Türkiye Saati İle' şeklindedir.
Başvuru: TSI belgesi almak isteyen şirket, belgeyi veren kuruluşa başvurmalıdır. Başvuru, TSI belgesi almak istenen ekipmanın türüne ve kullanım amacına göre yapılmalıdır. Değerlendirme: Başvuru yapıldıktan sonra, ekipmanın tasarımı, üretimi ve test süreçleri belge veren kuruluş tarafından değerlendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri