Başvuru yapmak için, VFS Global'den randevu almanız gerekmektedir. Ayrıca VFS Global'den bilgi ve ek servisler alabilirsiniz. Yaklaşık 15 gün içinde karar verildiğinde, pasaportunuzu VFS Global'den geri alabilirsiniz.
VFS Global aracılığıyla vize için gerekli evrakları tamamlayabilir, evrakların ilgili mercilere iletilmesini sağlayabilir ve vizenizi teslim alabilirsiniz. Evraklarınız tamamlandıktan ve ilgili mercilere iletildikten sonra vizeniz, başvurduğunuz ülkeye bağlı olarak 3-7 gün içerisinde çıkmaktadır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
VFS Global'dan yapılan vize başvuruları, evrakların tesliminden sonra online olarak sorgulanabilir. Başvuru yapıldıktan sonra başvuru sahiplerinin e-mail adresine bilgilendirme postası ulaştırılmaktadır. Tercihe bağlı olarak SMS ile bilgilendirme alma yolunun seçilmesi mümkündür.
Vize Reddi Nasıl Anlaşılır? Vize reddi, başvuru sahiplerine bir mektup yolu ile bildirilmektedir. Konsolosluklar vize reddi sebepleri hakkında bir liste hazırlamaktadır. Vize başvuru sahipleri, reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektupta bulunan liste ile öğrenmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Müşterilerin pasaportları teslim edilmeye hazır olduktan sonra almak için artık Vize Başvuru Merkezini ziyaret etmeleri gerekmemektedir - pasaport, seçtikleri yere kurye ile gönderilecektir (kurye ortağımız UPS tarafından).
Vize reddi, elçiliklerde 5 yıl süreyle kalıcıdır. 5 yıl sonra eski vize retleri tamamen silinir. Bunun sebebi parmak izi uygulamasıdır. Parmak izinizin veri tabanında kalıcılık süresi de 5 yıldır. Daha sonrası bu da vize bilgileriniz ile silinir.
Verildiği makam tarafından belirlenmediği sürece, vize veriliş gününden itibaren geçerli olup, ülkeye giriş geçerlilik tarihinin sona ermiş olduğu tarihte Pekin saati ile 24:00'te sona erer.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Almanya Vize Reddi 13. Madde
Çünkü “vize geçerlilik süresi dolmadan önce üye devlet topraklarından çıkılacağına dair makul şüpheler bulunmaktadır” denilen 13. Almanya vize ret maddesi başvuru sahibinin Almanya'dan ve Schengen devletler topraklarından ayrılmayacağına ve geri dönmeyeceğine kanaat getirir.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız.
Vize Başvuru Merkezleri randevusuz başvuruları da kabul etmektedir. Randevuların alınması ve vizelerin elektronik şekilde tamamlanması, VFS'nin www.visa.finland.eu. web sayfasından yapılabilir. Çıktısı alınmış olan başvuru formu ve gerekli belgeler, geçerli pasaport ile Vize Başvuru Merkezi'ne sunulmalıdır.
Fransa vizesi kaç günde çıkar en merak edilen sorulardan biridir. Başvuru sonrasında ortalama 4-7 gün arasında başvuru sonucunuz tarafınıza iletilir.
VFS Global Hollanda Büyükelçiliği adına, doldurduğunuz vize başvuru formunuzu ve destekleyici belgelerinizi sunacağınız vize başvuru merkezlerini idare eden kurumdur. VFS Global aynı zamanda vize başvurusunu mümkün olduğunca kolay ve hızlı kılmak için çeşitli hizmetler sunar.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Seyahat etmek isteyen kişi, gideceği ülkenin belirlediği prosedürleri yerine getirirse ve başvurusu resmi kurumlar tarafından kabul görürse vize alabilir. Vize işlemleri; evrak hazırlama, mülakat gibi süreçler içerebilir. Yurt dışı seyahati için vizeden önce bir pasaport edinilmesi gerekmektedir.
” Schengen vizesinin süresi bitmeden yeni bir vize başvurusu yapılabilir mi?” Sorusu en çok merak edilen konuların ve soruların başında gelmektedir. Schengen vize yenileme : En az altı ay geçerliliği olan çoklu giriş vizesi bulunan bir kişi, elindeki vize geçerliliğini yitirmeden yeni bir vize için başvuru yapabilir.
Vize alacağın sırada ilgili ülke konsolosluğu tarafından istenen belgeler gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterse de her ülke tarafından ortak olarak kesinlikle talep edilen belgeler şunlardır: İkametgah belgesi. Pasaport. Biyometrik fotoğraf.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Konsoloslukların vize reddi sebepleriyle ilgili listeleri vardır. Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez.
9.VİZE BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, TEKRAR BAŞVURABİLİR MİYİM? Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar. Ancak, ilk başvuru koşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru para ve zaman kaybına yol açabilecektir.
Vize başvurularının reddedilmesi sonucunda para iadesi yapılmayacağı aracı kurum tarafından açıkça belirtilmiştir. Fakat, Schengen vizesi başvurunuzun reddedilmesi durumunda ücret iadesini sigorta şirketinizden alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri