Telefon görüşmesi idarece dinlenir ve kayıt altına alınır. Bu hak, tehlikeli hâlde bulunan ve örgüt mensubu hükümlüler bakımından kısıtlanabilir. (2) Açık ceza infaz kurumları ile çocuk eğitimevlerinde hükümlüler, ücretli telefonlarla serbestçe görüşme yapabilirler.
(3) Kapalı kurumlarda bulunan hükümlülerin, bu maddede belirtilen yakınları ile yaptığı telefon görüşmeleri, idare tarafından dinlenir ve elektronik aletler ile kayda alınır. (4) Açık kurumlar ile çocuk eğitimevlerinde bulunan hükümlüler, ücretli telefonlarla sesli veya görüntülü olarak serbestçe görüşme yapabilirler.
5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunu ; Madde 66 - (1) Kapalı ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler, tüzükte belirlenen esas ve usullere göre idarenin kontrolündeki ücretli telefonlar ile görüşme yapabilirler. Telefon görüşmesi idarece dinlenir ve kayıt altına alınır.
Hükümlü ve tutuklular Cumartesi veya Pazar günlerinde odalara göre programlanan saatler arasında haftada bir kez olmak üzere 10 dakika süreyle telefon görüşmesi yapar.Tutuklu veya Hükümlününüzün Telefonla görüşme saatleri ve günleri kaldığı koğuş numarasına göre düzenlenmiştir.
Yönetmelik'te cezaevinden görüntülü görüşme gerçekleştirilebilmesine ilişkin de düzenleme yapıldı. Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen kurumlarda, hükümlü ve tutuklular yakınlarıyla haftada 30 dakika görüntülü görüşme yapabilecek.
İlgili 44 soru bulundu
e-Görüş Mobil Uygulaması Hakkında Dikkat Edilecek Hususlar
Hükümlü/Tutuklunun her bir yakını için birden fazla sabit numarası sisteme eklenebilecek, ancak her bir yakınının sadece bir adet cep telefonu numarası sisteme eklenebilecektir.
Mahkumlar sabah 07.00 ile gece 12.00'ye kadar istedikleri saatte aileleriyle görüşebiliyorlar.
Eğitim ve iyileştirme programları gerekli kıldığı takdirde denetim altında internetten yararlanılabilir. Hükümlü, odasında bilgisayar bulunduramaz.
Hükümlünün 15 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 3 gün; Hükümlünün 18 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 2 gün olarak dikkate alınır.
Hükümlüler, haberleşme veya iletişim araçlarından yoksun bırakılma veya kısıtlama cezası ile hücreye koyma cezasının infazı sırasında olmamak koşuluyla, idarenin kontrolünde bulunan ve kurumun uygun yerlerine yerleştirilen telefonlardan yararlandırılır.
Resmi Gazete'de 29 Mart 2020'de yayımlanan Ceza ve İnfaz Kurumlarının Yönetimi ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik'in 74/G. maddesine göre, Adalet Bakanlığınca belirlenen kurumlarda, hükümlü ve tutuklular yakınlarıyla haftada 30 dakika görüntülü görüşme yapabiliyor.
Görüntülü görüşme, e-Görüş mobil uygulamasıyla internet üzerinden yapıldığı için hükümlü/tutuklu yakınının stabil bir internet bağlantısına sahip olması gerekmektedir. Hükümlü/tutuklu yakınının görüntülü görüşme sırasında düzgün bir internet bağlantısına sahip olmaması halinde sağlıklı bir görüşme yapılamayabilir.
Maddesinin 1. Fıkrasına göre kapalı kurumlarda bulunan hükümlüler, belgelendirmeleri koşuluyla eşi, Dördüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımları ve vasisi ile hükümlü veya tutuklu tarafından aramak suretiyle telefon görüşmesi yapabilir.
Evet. WhatsApp'ın son sürümünü kullanan kullanıcılar arasındaki tüm mesajlar 'uçtan uca şifreleme' yöntemi kullanılarak iletiliyor. Yazışmalarımızda karşımıza çıkan bu bilgi, mesajların güvenli şekilde iletildiğini belirtiyor. Ayrıca resim, video ve sesli aramalar da aynı şekilde şifreli olarak iletiliyor.
Maddenin son fıkrası açık ve kapalı kurumlarda, çocuk eğitimevlerinde araç telefonu, telsiz telefon veya cep telefonu ve benzeri iletişim araçlarının bulundurulmasını ve kullanılmasını yasaklamaktadır. Bu hak tehlikeli halde bulunan ve örgüt mensubu hükümlüler bakımından kısıtlanabilir.
Ceza İnfaz Kurumunda telefon görüşmeleri ise hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında yapılabilmektedir. Buna göre başvurucunun çocuğuyla görüşebilmesi için okul çıkışından itibaren iki saat süresi bulunmaktadır.
Cezalarının toplamı 10 yıldan az olan hükümlüler, cezalarının sadece 1 ayını kapalı cezaevinde geçirmek, “iyi halli” olmak ve koşullu salıverilme süresine 7 yıl veya daha az kalması kaydıyla açık cezaevine ayrılma hakkına sahiptirler.
i) Süreli hapis cezalarında on yıldan az cezası olan hükümlüler en az bir ayını, fazla olanlar onda birini kapalı kurumda geçirdikten sonra, şartla salıverilme tarihine yedi yıl ve daha az süre varsa ve iyi hâlli olmak koşuluyla açık cezaevine nakledilir.
Ağırlaştırılmış müebbet ile süreli hapis halinde en çok 36 yıl, Müebbet ile süreli hapis halinde en fazla 30 yıl, Tekerrür şeklinde işlenen suç nedeniyle müebbet halinde 33 yıldır.
Hapishane pembe oda eş ziyareti, mahpusların genellikle resmi nikahlı eşleriyle belirli aralıklarla birkaç saat veya gün boyunca özel bir yerde yalnız kalabilmelerine ve cinsel ilişki kurabilmelerine imkan tanıyan özel bir ziyaret türüdür.
Hükümlü veya Tutuklunun ismini bildirdiği üç kişi görüş yapabilmeleri için; Kimlik belgelerini yanlarında getirmek zorundadırlar. İdari İzinli ve Resmi Tatil günlerine denk gelen tarihlerde Adalet Bakanlığının yazısı dikkate alınır.
22-Açık cezaevinde bulunan hükümlülerin 3 ayda bir kullandıkları izin hakkı 3 günden 7 güne çıkarılmıştır.
Görüşmeler, tutanak ile belgelenir ve tutanaklar özel bir dosyada saklanır. (4) Hükümlüler açık ve kapalı ceza infaz kurumlarında, çocuk eğitimevlerinde araç telefonu, telsiz telefon veya cep telefonu ve benzeri iletişim araçlarını bulunduramaz ve kullanamazlar.
Hükümlü ve tutuklular, gerekli teknik altyapının oluşturulmasının ardından haftada 30 dakika yakınlarıyla görüntülü görüşebilecek. Ayrıca ilave edilen 30 dakika için 3 görüşme hakkı verilecek, bu görüşme görüntülü veya sesli gerçekleştirilebilecek.
Tutuklu ve hükümlüler, aileleri ile görüntülü görüşebiliyor: Ancak ücreti 200 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri