Vinil kimyevi olarak PVC malzemeler içerisine girmektedir.Organik bir bileşiktir. Dayanıklı ve uzun ömürlü yapısı sayesinde dış etmenlerden zarar görmez. Hafif ve üzerine baskı yapılması kolay olan bir malzemedir. Dayanıklıdır dış etmenlerden zarar görmez.
Branda şeklinde de isimlendirilen vinil PVC türü olarak organik bileşik karışımlar içeren bir malzeme türüdür. Son derece dayanıklı ve hafif olması nedeni ile üzerine baskı yapılabilmesi oldukça uygundur. Vinil kullanım özellikleri sayesinde birçok farklı alanda tercih edilen malzeme olarak da nitelendirilebilir.
PVC türü organik bileşikler içeren ve branda olarak da adlandırılan baskı türüne Vinil Baskı denir. İçerisinde bulunan organik bileşikler sayesinde son derece dayanıklı olan bir üründür. Dijital baskı sektöründe son yıllarda en sık tercih edilen bir malzemedir.
Polivinil klorür, (genelde kısaltılmış olarak PVC diye kullanılır) oldukça geniş kullanım alanı olan bir plastik polimer. Vinil klorürün polimerleştirilmesi ile elde edilir. Polietilen ve polipropilenden sonra dünyada en çok üretilen üçüncü sentetik plastik polimerdir.
Folyo Çeşitleri Nelerdir? Folyo baskı kendi içerisinde üç farklı türe ayrılmaktadır. Bunlar normal folyo, cast folyo ve şeffaf folyo olarak ayrılmaktadır.
İlgili 20 soru bulundu
Yapışkanlı folyoları yeniden dizayn etmek istediğiniz tüm alanlarda kullanabilirsiniz. Genel olarak masa kaplama, duvar kaplama, mutfak dolabı kaplama, fayans kaplama, tezgâh kaplama, banyo kaplama, yer kaplama, beyaz eşya kaplama, kapı kaplama ve benzeri işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Araç kaplama cast folyo genellikle araç kaplamada kullanılan folyo çeşididir. Hava kanallı folyo çeşidi ise en kaliteli olan araç kaplama folyosudur. Araç kaplama folyosu yapılmadan önce folyonun yüzeye tamamen tutunabilmesi için ayrıntılı bir temizlik yapılmalıdır.
Neme ve aşınmaya karşı güçlü ve dayanıklı olduğu için, vinil kaplama, pencereler, çatı, çit, zemin kaplaması, duvar kaplamaları ve döşeme için idealdir. Vinil, bazı yapı malzemeleri gibi paslanmaz, sık boyama gerektirmez ve hafif temizlik ürünleri ile temizlenebilir.
vinil, vinil grubuna mensup. etilenden bir H çıkarılarak elde edilen tek valanslı CH2=CH grubu, veya bunun çoğuzu/polimeri. vinilden yapılmış.
Vinil su geçirmez midir? Vinil zemin su geçirmez bir üründür; ancak bu bir iç mekan ürünüdür ve dış mekanlara veya duşlara uygulanmamalıdır!
Vinil, branda ismi ile de bilinmektedir ve bir PVC türüdür. İçerisinde organik bileşik karışımları bulunmaktadır. Vinil dayanıklı ve aynı zamanda hafif olması sebebi ile üzerine baskı uygulamak son derece kolaydır.
Bu ürün ince branda olup kısa süreli etkinlik ve duyurular için kullanılmaktadır. Dış mekanda uzun süreli kullanımlara uygun değildir. Branda (vinil – vinyl) PVC türünde organik bileşikli bir malzemedir. Dayanıklı, hafif ve üzerine dijital baskı yapılır oluşu, vinili bir çok alanda kullanıma sunar.
Balckout vinil branda baskılarda istenile malzeme makineye yerleştirilerek çalışma makineye gönderilir ve baskı işlemi başlar. Baskı püskürtme sistemi uygulanarak yapılır. Baskının bitiminden sonra makineden alınır ve bir süre dinlendirilir. Sonrasında ise malzeme ters çevrilerek diğer yüzeyine de aynı baskı uygulanır.
Bir tür organik bileşen olan vinil, daha anlaşılır bir deyişle bir tür PVC'dir. Vinil nedir sorusunu biraz daha netleştirmek gerekirse; oldukça dayanıklı, sert ve hafif bir malzeme olduğunu söyleyebiliriz.
Vinil, bir tür organik bileşiktir. (CH2=CH-) Viniller, etilenlerin (CH2=CH2) bir başka çeşidi olarak tanımlanmaktadır. Bir vinil molekülü, bir hidrojen atomunun, başka bir organik moleküle bağlanmasıyla elde edilir. Bir başka vinil türevi olan viniliden, çift bağlı karbon atomlarıyla birleşerek meydana gelmektedir.
Vinyl, 1920'lerde, petrol ve çeşitli kimyasal ürünler kullanılarak elde edilen bir üründür. Duvar kaplamaları da dahil olmak üzere birçok alanda (Afiş, tabela yapımı vs.) önemli bir madde haline gelmiştir. Plastiğe benzer bir türdür, ancak daha çevre dostu özelliklere sahiptir.
Vinil duvar kaplama, 1920'lerde, petrol ve kimyasal ürün çeşitleri kullanılarak elde edilen bir üründür. Duvar kaplamaları da dahil olmak üzere birçok alanlarda (Afiş, tabela yapımı ve benzeri) önemli bir madde şekline gelmiştir. Plastiğe benzer bir türdedir, ancak daha çevre dostu özelliklere sahip olduğu bilinir.
Suni deri, PVC olarak bilinen polivinil klorür ile poliüretan(PU) denilen hammaddelerden üretilen bir deri türüdür. Sentetik veya yapay deri olarak da adlandırılır. Suni deri, hakiki deriye alternatif olarak tekstil sektörünün büyük bölümünde kullanılmaktadır.
İçerisinde alerjen maddelerin hiç birisini bulundurmayan Vinil, sağlık açısından insanlara hiçbir zarar vermemektedir.
Vinil, halı, muşamba veya mantar kaplamalar için kanıtlanmış bir yapıştırıcı çözümü arıyorsanız, Sika, Marin zemin kaplama serimizden uygun bir çözüm sunabilir.
Vinil duvar kağıtları, silinebilir duvar kağıdı olarak da bilinmektedir. Bu ürünler, aynı zamanda kolay yıkanabilme, alev almaz ve antibakteriyel özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Bu duvar kağıtları günümüzde pek çok mekanın dekorasyonu için tercih edilmekte ve bulundukları ortamlara prestij katmaktadırlar.
PVC Folyo Kaplama Nedir? PVC folyo farklı imalat sektörlerinde kullanılan yapışkanlı bir malzemedir. Reklam, tanıtım, dekorasyon ve kapı kaplama gibi farklı uygulamalar için özel olarak tasarlanan PVC folyolar yapışkanlı folyo olarak da bilinmektedir.
Araç folyo kaplama malzemesinin ömrü yapısına ve kullanım şekline göre minimum 2-3 yıl arasındadır. Bu süre zarfında estetik görüntüsünü korur. Dayanıklılığını ve dolayısıyla folyonun ömrünü etkileyen konulardan bir diğeri de hava koşulları, güneş ve dış etmenlerdir.
Bir arabaya ortalama 20m2 folyo gider.
1000 TL - 35000 TL
Profesyonel ve güvenilir Araç Folyo Kaplama hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Araç Folyo Kaplama fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri