Evet yarıyor. Mesela korsan oyun indirdiğinde sana temiz veya zararlı olup-olmadığını söylüyor. Veya arkada çalışan bazı uygulamalar varsa onların virüslü olup olmadığını görebiliyorsun. Ayrıca Kaspersky yerine ESET öneririm.
Kısaca söylemek gerekirse bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemeyen veya bootloader kilidini kaldırmayan hiçbir kullanıcının herhangi bir antivirüs uygulamasına ihtiyacı yoktur. En önemli şey, çeşitli güvenlik ayarlarını kurcalamamaktan ve bilinçli bir kullanım sürdürmekten geçer.
Antivirüs programı kullanmadığınızda bilgisayarınızın güvenlik duvarı virüsler tarafından kolayca aşılır. Bilmediğiniz dosyaları indirmek yerine internette gezinirken daha dikkatli davranabilirsiniz. Antivirüs programları güvenlidir ancak her önünüze gelen dosyayı açmak, indirmek için yazılmamıştır.
İster telefon ister bilgisayar istenirse tablet kullanılsın, akıllı cihazlarda kullanılacak olan ücretsiz antivirüs programları bulunuyor. Bu programlar zararlı hesaplara ve fidye yazılımlara karşı yüksek koruma sağlıyor. Aksi durumda bilgisayar içerisinde yer alan bilgiler tehlikeye girebilir.
Antivirüs Programı Nedir ve Ne İşe Yarar? Antivirus programı, bilgisayar veya mobil cihazlarınızı zararlı yazılımlardan korumak için kullanılır. Bu programlar, sisteminize indirilen dosyaları veya internetten yüklediğiniz uygulamaları tarar ve virüs tespit ederse silerek sisteminizi korur.
İlgili 21 soru bulundu
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Bilgisayarınıza bulaşan bir virüs bu şekilde yayılır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayarınıza bulaştığında, bilgisayarınızı yavaşlatabilir ve onun düzgün bir şekilde çalışmasını engelleyebilir.
Kötü amaçlı yazılımlar, mobil cihazınızı yıkıma uğratabilir. Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir.
Virüs programları size mutlaka sahip olmanız gereken uygulamalar olarak yansıtılıyor olabilir ancak bu programların telefonunuzda çözdüğü kadar yarattığı sorunlar da var. Bilinen virüs programları bile telefonunuzu yavaşlatarak sizden habersiz arka plan işleri yapabiliyor.
Akıllı telefonlardaki virüslerin neden olabileceği zararlar
Bir telefon virüsü, bankacılık işlemlerindeki şifrelenmiş verileri kırmaya ve elde ettiği verileri başkalarına göndermeye çalışabilir. Bazen kötü amaçlı yazılım, kredi kartı işlemleri sırasında ekranda görünen şifre bilgilerini yakalamaya çalışabilir.
Güvenilir olmayan APK indirme sitelerindeki uygulamalarda zararlı yazılım olabilir. Uygulamaların kullandığı hizmetlerden kullanıcının cihazına malware bulaşabilir. Zararlı kod çalıştıran sitelere girilmesi hâlinde virüs bulaşabilir.
Virüsler, en yaygın zararlı yazılım türleridir.
Virüslerin neden olduğu başlıca zararlar arasında veri dosyalarının bozulması, sistemin kapatılması veya bir ağ içinde ise gizli bilgilerin çalınması sayılabilir. Virüsler ayrıca DDoS saldırıları ve fidye yazılımı saldırıları gibi diğer siber saldırıları da başlatabilir.
Ağır bilgisayar virüs salgınlarının olduğu zamanlarda, İnternet yavaşlar. Birçok virüs, bilgisayarların virüsün yüzlerce veya binlerce kopyasını göndermesine neden olarak yayılır. Bu da yalnızca sorunun boyutundan dolayı İnternet'in yavaşlamasına yol açabilir.
Tıklamadığınız veya indirmediğiniz sürece sıkıntı çıkmaz. Elinizden geldiğince bilmediğiniz ve ne olduğunu bilmediğiniz sitelere girmeyin ve tıklamayın.
Ama sadece Microsoft Defender'ı sistemde tutarak, Windows 10'un kendi koruma kalkanını kullanarak da yeterli korumaya sahip olacağınız bir gerçek. Dilerseniz, ücretsiz bir antivirüs yazılımını da Microsoft Defender ile birlikte kullanmanız da mümkün.
Arka planda sürekli çalışan virüs programlarının sistem kaynaklarını sürekli kullandığını söyleyelim. Bu yüzden eğer telefonunuzda bir virüs programı varsa sadece pil tüketiminizi değil telefonun performansını da olumsuz etkileyecektir.
'XHelper'ı tespit etmesi zor yapan şey kendisini bir Android servisi gibi göstermesi ve kurması. Dolayısıyla virüslü uygulamayı kaldırmak virüsü kaldırmıyor. Yazılım açılır pencereler ve spam bildirimler göstermeyi sürdürüyor. Cihazlar fabrika ayarlarına sıfırlansa bile virüs her seferinde kendini yeniden yüklüyor.
Bir virüs, sisteminize girdikten sonra virüslü ana dosya veya program etkinleştirilene kadar hareketsiz kalır. Etkinleştirme sayesinde virüs çalışır ve sisteminizde çoğalır. Solucanların çalışması, kendini kopyalaması ve çoğalması içinse ana program gerekmez.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Merhaba salih zeki kalkan, Microsoft hesabınız, e-posta adresiniz veya OneDrive depolama alanınıza virüs bulaşamaz. Ancak cihazlarınıza virüs bulaştığını düşünüyorsanız, virüs taraması gerçekleştirmeniz, hesabınızın güvenliği açısından da önemlidir.
Dr. Şevki Işıklı, şarj cihazlarının da virüs aktarabileceğini belirtti ve herkesin şarj aletininin kullanılmaması konusunda uyardı.
Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir. Bilgisayar virüsleri genellikle e-posta iletilerindeki ekler veya anlık ileti iletileri tarafından yayılır.
1. Conficker. Conficker, tam 200 ülkeye yayılmış ve on milyonlarca bilgisayar ve sunucuya bulaşmıştı. Conficker, tüm zamanların en tehlikeli virüsü konumunda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri