Vize belge numarası; vize alınan ülkeye giriş yapacak kişinin bilgilerini içeren vizenin geçerli olup olmadığının kontrolünün yapıldığı, kişiye özel benzersiz numaralar bütünüdür.
Schengen vizenize “vize etiketi” (visa sticker) denir çünkü pasaport ya da seyahat belgenizdeki boş sayfalardan birine tutturulur (yapıştırılır). Bu vize etiketi, Schengen bölgesine girmenizi sağlayan “belge” niteliğindedir.
Vize numaranız, vize etiketinin sağ üst köşesinde bulunur. Örnek vizenin vize numarası bir dizi sıfırdır.
Çoğu vize firması, başvuru sırasında teslim fişi üzerinde referans numarası bulundurmaktadır. Referans numarası, internet üzerinde yapılacak olan vize takiplerinde kullanılan bir numaradır. Barkod numarası olarak da adlandırılabilmektedir. İlgili numara sisteme girildikten sonra sorgulama işlemi yapılmaktadır.
Size sorulacak sorular genel olarak öğrenciliğiniz ile alakalı olacaktır. Okulunuz, sınıfınız, bölümünüz ve ortalamanız gibi. Sorulan sorulara kısa cevaplar vermenizde fayda vardır. Bunun yanında programa neden katıldığınız, nereye gideceğiniz, ne iş yapacağınız, anne ve babanızın işi ile ilgili sorular da sorulabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
Türkiye'de yapılan turizm, iş, aile ziyareti gibi kısa süreli vize türlerinin mülakatları buradaki konsolos görevlilerinin Türkçe dil yeterliliğinden dolayı Türkçe ya da İngilizce yapılabilmektedir.
Pasaport ve barkod numaranız başvuru kaydı sonrasında size verilmiş olan pasaport teslim fişi üzerinde yer almaktadır.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Barkod, temelde ürün tanımlayıcı bir koddur. Tüm dünyada kullanılır. Sekiz ila 13 rakamdan oluşan barkod, ticari ürün tanımlamalarında kullanılan “GTIN” yani “Global Ticari Ürün Numarası” olarak da bilinir. Ürünlerin veritabanlarındaki bilgilerine erişimi sağlayan barkod, her ürün için benzersiz bir koddur.
Vize belge numarası; alınması planlanan vize türüne göre değişiklik göstermekle birlikte, onaylanan vizenin üst veya alt kısmında olabilmektedir. Vize belge numarası genellikle 8 haneden oluşmaktadır ve kişiye özel olarak oluşturulmaktadır. Bir vize belge numarasının tekrar kullanılması mümkün değildir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Kalma Süresi : DAUER DES AUFENTHALTS – DURATION OF STAY – DUREE DE SEJOUR karşısında yazan kısmın karşısında kişinin toplam olarak Schengen bölgesinde vize geçerlilik süresi içerisinde kalabileceği maksimum süreyi belirtir.
Çok girişli vizede “Number of Entries” (Girişlerin Sayısı) başlığının altındaki “02”rakamı veya “mult” ibaresi Schengen vizesinin çift girişli veya çok girişli olduğunu göstermektedir.
Kalış Süresi (duration of stay): Schengen Bölgesinde kalmanıza izin verilen maksimum gündür. Vize Geçerliliği (validity): Vizenizi Schengen Bölgesine girmek ve burada kalmak için kullanabileceğiniz süredir.
Vize Reddi Nasıl Anlaşılır? Vize reddi, başvuru sahiplerine bir mektup yolu ile bildirilmektedir. Konsolosluklar vize reddi sebepleri hakkında bir liste hazırlamaktadır. Vize başvuru sahipleri, reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektupta bulunan liste ile öğrenmektedir.
Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez. Vize başvurusuna ilişkin ret cevabı, başvuru sahibine mektup yoluyla bildirilir. Vize reddine ilişkin bilgiler vize başvurusunun yapıldığı ülke tarafından kaydedilir ve saklı tutulur.
Yurda giriş kontrolü başarısız. En yakın İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine başvurup bilgilerinizden emin olunuz ve bu bilgiler ile e-devlet kapısından yeniden başvuru yapınız.
EAN-13 barkodu (özgün adı European Article Number ama kısaltma değişmediği halde artık International Article Number olarak adlandırılıyor) 13 haneli (12 hane + kontrol hanesi) barkodlama standardıdır.
Barkod Numarası almak için GS1 Türkiye Sistem üyelik başvurusu yapmanız gerekmektedir. GS1 Türkiye, firmanıza özel bir Firma Önek Numarası (GCP) tahsis edecektir. Firma Önek Numarası barkodunuzun temelini oluşturacak, dünya çapında benzersiz ve sadece sizin firmanızı tanımlayan bir kod olacaktır.
Ticari işletmeler tarafından kullanılır. Barkod üzerinde yer alan ilk 3 rakam ülke kodunu, yanındaki 4 rakam ürünün üreticisinin şirket kodunu, sonraki 5 rakam ürüne ait bilgileri ve son rakamlar ise kontrol kodu olarak oluşturulmuştur.
Bu mülakatın alelade bir görüşme olduğunu düşünmeyin. Karşı tarafta iyi ve olumlu bir izlenim oluşturmak için görünümünüze özen göstermelisiniz. Mutlaka temiz, bakımlı ve düzgün giyinin. Çok resmi olmak durumunda değilsiniz ama size ciddiyet katacak bir gömlek tercih edebilirsiniz.
Bunun için de konsoloslukta size yardımcı olacak kişiler var. Yani İngilizce bilmeniz vize alırken işinizi kolaylaştırır tabii ki fakat İngilizce bilmeyenler kesinlikle vize alamaz diye bir durum kesinlikle yok.
İngilizceniz iyi değilse ve stres altındaki durumlarda İngilizce iletişim kurmanız zorsa Türkçe konuşun. Work and Travel ya da temel seviyede İngilizce bilmenin şart olduğu eğitim programlarına katılıyorsanız İngilizce mülakatı yapmanız gerekiyor. Schengen vize mülakatlarında ise genellikle Türkçe konuşuluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri