D3 Vitamini Ne İşe Yarar? D3 vitamini, vücutta kemikler, kas sistemi, sinir sistemi, kalp ve dolaşım sistemi içerisinde bulunan organların normal fonksiyonunun devam etmesini sağlayabilir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini katkıda bulunarak hastalıklara karşı daha dirençli olmayı sağlayabilir (2).
Her bir Gummy 25µg (1000IU) D3 vitamini sağlar. D vitamini bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. D vitamini normal kemiklerin, normal dişlerin ve normal kas fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunur. İngiltere'nin 1 numaralı D vitamini markasından.
D vitamini eksikliğinde yorgunluk, vücut ve kemik ağrıları, depresyon, ellerde veya ayaklarda karıncalanma, saç dökülmesi, baş ağrısı ve uykusuzluk gibi belirtiler ortaya çıkar. Uzun süreli ve aşırı D vitamini eksikliğinde kemik yoğunluğu kaybı, kemik erimesi ve kırık oluşumu da görülebilir.
Sabah kahvaltıya eklenen D vitamini takviyesinin daha sonra alınmaya göre daha etkili olduğu görülür. Böylece her sabah kahvaltıdan sonra alınan ve alışkanlık haline getirilen D vitamini takviyesinin rutin olarak kullanımı da sağlanır.
İlgili 25 soru bulundu
Haftalık uygulama
Tek seferde 50.000 IU'den fazla D vitamini kullanılması önerilmez. D vitamini içeren ilaçların gebelikte rutin kullanımı önerilmemekle birlikte, gerektiğinde hekim kontrolünde kullanılmalıdır.
Tek seferde 50.000 IU'den fazla D vitamini kullanılması önerilmez. Uygulama yolu ve metodu: D3 TOTAL günde bir kez ağızdan alınır.
D2 bitkisel kaynaklardan elde edilip reçeteyle satın alınır, D3 ise hayvansal ürünlerde bulunur ve D3 formu reçetesiz alınabilir. D3, D2'ye kıyasla daha kolay emilir ve etkisi daha uzun süre devam eder. D vitamini eksikliği kaç günde düzelir sorusuna cevaben, ortalama 8 haftalık bir süreç gerekir.
Karatay'a göre D Vitamininiz 100 ng/ml olmalı.
D vitamini eksikliğinde; vücut ağrısı, halsizlik, yürüme güçlüğü, kemik ağrısı, güçsüzlük, saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, değişken ruh hali, uykusuzluk, gözaltı morlukları, aşırı terleme, kilo vermede güçlük çekme, sürekli üşüme gibi belirtiler hakimdir.
Yaşlılarda ve vitamin D eksikliği yönünden diğer riskli kişilerde daha yüksek günlük D vitamini dozu gerekebilir. Bu nedenle, 65 yaş ve üzerindeki erişkinlerde kırık riskini azaltmak için daha yüksek vitamin D dozları (800-1000 IU/gün) önerilir.
En İyi D Vitamini Markaları
Vitabiotics, Solgar, Nature's Bounty gibi dünyaca ünlü ve güvenilirliğiyle ön plana çıkan markaların yer aldığı online mağazada; markaların özel ve patentli formüllere sahip ürünleri yer alıyor.
Yetişkinler için, tercihen yemek zamanı, günde 6 damla. Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. İçecekler ile karıştırılarak ya da doğrudan damlatılarak kullanılabilir.
COLEDAN-D3'ün yiyecek ve içecek ile kullanılması Yiyecek ve içeceklerle bilinen herhangi bir etkileşimi yoktur. Hamilelik İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. COLEDAN-D3 gerekli olmadıkça hamilelik döneminde kullanılmamalıdır.
Metabolizma dopingi; D vitamini
Ayrıca bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, d vitamini eksikliği yaşayan kişilere D vitamini takviyesi yapıldığı anda belli oranda kilo kaybının yaşanmasını sağlanıyor. Kilo verme aşamasında ise beyne tokluk hissi mesajını ileterek büyük katkı veriyor.
Yağda çözünen D vitamininin iki ana formundan biri kolekalsiferol olarak da bilinen D3'tür. Diğer ana form ise ergokalsiferol denilen D2 vitaminidir.
D vitamini sıvı halde ise ekmeğe damlatılarak, tablet formunda ise bir bardak su ile alınmalıdır. Sabah alınmalıdır, akşam alınan çarpıntı ve uykusuzluk yapabilir.
Anne sütü alan bütün bebeklere ek olarak ne aldıklarına bakılmaksızın en az 1 yaşına kadar 400 IU, daha sonra ve tercihen 3 yaşına kadar 600 IU vitamini verilmelidir. D vitamini süte katılarak değil doğrudan ağızdan verilmelidir.
D vitaminin aşırı alımı sıklıkla böbrek hasarına neden olabilir. Yapılan çalışmalar D vitamini zehirlenmesi olan kişilerde orta ya da şiddetli böbrek hasarı bildirmiştir. Lütfen D vitaminini kontrolsüz olarak kullanmayın. Unutmayın ki, vücutta depo edilen bu vitaminin fazlası oldukça tehlikeli olabilir.
Sonuç: D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
B12 vitamini eksikliği ciddi bir kalıcı sinir ve beyin hasarı riski taşır. B12 vitamini yetersiz olan bireylerde psikoz, mani ve bunama gibi durumların gelişme riski daha yüksektir.
D vitamini eksikliğinin başlıca risk faktörleri şunlardır: Yetersiz güneş ışığına maruz kalma, D vitamini içeren gıdaların yetersiz alımı, Crohn hastalığı ve Çölyak hastalığı gibi emilim bozukluğuyla ilgili sendromlar D vitamini eksikliğinin nedenleri arasında gösterilir.
Birçok doktor, az güneşli bölgede yaşayan kişiler için özellikle kış aylarında günde 1000-3000 IU'luk bir D3 vitamini takviyesi tavsiye ediyor. Günlük doğru dozda destek almak için kan testinizde D vitamininizi ölçtürmeniz ve doktorunuzun tavsiyesine göre takviyeyi almanızı öneririz.
D vitamini takviyeleri güne başlarken kahvaltıdan sonra ya da kahvaltı ile birlikte alınmalıdır. B vitamini takviyeleri günün herhangi bir saatinde aç tok farketmeksizin kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri