Mercedes - Benz / Vito / DİZEL OTOMOBİL RUHSATLI B EHLİYET KULLANIR VİP MERCEDES VİTO sahibinden.comda - 297728457.
Vito birinci sınıf araçlar sınıfında yola 1. sınıf kartla devam...
Mercedes - Benz / Vito / 111 CDI / Ticari mınübüs olarak geçiyor türsab ve d2 belgeli araç.
Ben şimdi minibüs veya kamyonet vito alsam bunu otomobile çevirebiliyor muyum? Yasaya göre bu araçlar otomobil olarak geçiyor.
B sınıfı ehliyet sahipleri otomobilin yanında kamyonet de kullanabilirler. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler. Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleşik araçlar olarak sıralanır.
İlgili 30 soru bulundu
Bu kapsamda B sınıfı ehliyeti olan kişiler Sürücü dahil 9 koltuklu araçlardan fazlasını kullanamazlar. Sürücü dahil 9 kişiyi aşan araçları kullanabilmek için D1 ve üstü ehliyete sahip olmak gerekir.
Minibüs kullanmak için B sınıfı sürücü belgesi yeterli değildir fakat ön şart olarak istenmektedir. D1 sınıfı ehliyet başvurularında B sınıfı ehliyet tecrübe şartı ilk koşul olarak sunulmaktadır. Sürücü adayları B sınıfı ehliyete sahip olmadan D1 için başvuru dahi yapamazlar.
Trafikte kullanılan taşıtı Vito olup da 5+1 otomobil olarak ruhsat sahibi araçlar var. Bu araçların ruhsatları 5+1 otomobil olarak kaydedilmiş, ( 9+1 hususi minibüs denilen araçlarla aynı motor ve kasa ölçülerine sahip ) Üstelik otomobil olarak kaydedildiği için 2 yılda bir teknik muayeneye tabi tutuluyor.
Hafif ticari araçların uzmanı Mercedes-Benz'den gerçek ticaret erbapları ve işinin uzmanları için bir araç: Vito Panelvan. Sadece işiniz için ihtiyaç duyduğunuz ekonomiklik, esneklik ve yüksek kalite standartlarını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda yolcularınızın hak ettiği konfor ve güvenliği de sizlere sunacak.
Araç ruhsatta minibüs geçiyorsa, Evet SRC2 Gerekli.. Eğer otomobil geçiyorsa, gerekmiyor.
Mercedes'in ürettiği araçta Vito'nun ticari araç olarak kabul edlmesi 3 çıkış ve 1 koltuk eklenmesiyle sağlandı.
Mercedes Vito deposu kaç litre diye merak ediyorsanız iç hacminin 57 litre olduğunu belirtmekte fayda var. Şehir içinde 100 km'de 7.8 litre, şehir dışında ise 100 kilometre 5.4 litre yakıt tüketimi sağlıyor olup, geniş ve büyük ailenizle yapacağınız uzun yolculuklarınızda konforla seyahat edebilirsiniz.
Yük taşımacılığında iyi bir seçenek olan hafif ticari araçlar geniş bir iç hacme sahiptir. Örneğin, Mercedes Vito Mixto/ Kombi ve Panelvan'ın sunduğu 6,9 m³'e kadar yükleme alanı hacmi sayesinde aracınıza 3 adete kadar Euro palet yükleyebilirsiniz.
Maksimum güç kapasitesi olarak 190 beygir gücüne sahip olan modelin maksimum tork gücü ise 440 Nm ile sınırlandırılmış. Yakıt türü olarak dizel kullanım yapan araç, maksimum hız olarak 206 km/s'ye çıkabiliyor. 0-100 Km arasını 9,2 saniyede alan Vito modeli 7 İleri 7G-Tronic vitese sahip.
Makam aracı olarak da sık tercih edilen Mercedes-Benz Vito, lüksten taviz vermeyenlerin aracıdır. Hafif ticari klasmanında boy gösteren araç, 9 kişilik yolcu kapasitesiyle muhteşem bir makam aracı hizmeti sunar.
Şoför dahil 9 kişi (8+1) taşımaya mahsus araçlar bugüne kadar minibüs ruhsatı alırken, bundan sonra otomobil ruhsatı alacak. Bu araçlar Türk gümrük tarife cetveline göre eskiden beri otomobil olarak sınıflandırıldığından, ÖTV uygulamasında bir değişiklik olmayacak.
Maliye tüm bu kanun,yönetmelik,talimat vb. kabul etmeyerek Gümrük tarife cetvelini dikkate alarak, şöför dahil 10 ve daha fazla kişi taşımaya mahsus araçları minibüs, şöför dahil 10 kişi altında insan taşıyan araçları otomobil kabul etmektedir.
Minibüsü otomobile çevirmek için öncelikle 9+1 kişi olan koltuk sayısı, bir koltuk sökülerek 8+1 düşürülmesi gerekmektedir, araçtan koltuk söküldükten sonra aracın otomobile dönmesi için koltuk söküm projesi çizilmesi gerekmektedir.
D2 YETKİ BELGESİ VE VIP ARAÇLAR
Şirketler Vito, Caravelle gibi araçları için T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilen D2 yetki belgesi ile “minibüs” sıfatıyla taşımacılık yapıyorlardı.
Arkadan itişli, 4 silindirli 2.143 cm³ hacimli motorlu araçlar ise, 136,163 ve190 Bg olmak üzere 3 farklı güç kademesi ile sunuluyor. 163 ve 190 Bg motor gücüne sahip araçlarda standart olarak sunulan 7 ileri 7G-Tronic Plus 7 ileri otomatik şanzıman, yumuşak ve seri vites geçişleri sunarken; Eco Start/Stop özelliği ile ...
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON
Yakıt Kapasitesi 70 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 7.8 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 5.4 lt. Karma Tüketim (100 km) 6.3 lt.
1 Ocak 2016 yılından sonra alınmış b sınıfı ehliyetler sürücü dahil 9 koltuklu minibüsleri kullanabilmektedir. Örneğin 23 Nisan 2019 yılında b sınıfı ehliyet alan bir kişi sürücü dahil 9 koltuğu bulunan minibüsleri kullanabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken husus araç ruhsatında yer alan oturma yeri sayısıdır.
D sınıfı ehliyet D1, D1E, D ve DE şeklinde ayrılmaktadır. D1 ehliyetine sahip olan kişiler, 16 + 1 kişilik minibüs kullanabilme yetkisine sahiptir.
D1 Sınıfı Ehliyet
16+1 kapasiteli minibüsler içindir. Geçerlilik süresi 5 yıldır. 21 yaşını doldurmuş olma zorunluluğu vardır. D1 sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişinin B sınıfı ehliyete sahip olması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri