Dikkat: Vize ücretinin ve servis ücretlerinin ödenmesi vizenin verileceğine dair herhangi bir garanti vermez. Vize başvurusu, elçilik personeli tarafından reddedilirse veya başvuru sahibi başvurusunu sonlandırmaya karar verirse, vize ücreti ve servis ücreti iade edilemez ve devredilemez.
Vize başvuruları için belirli bir ücret ödeniyor. Ancak başvurunun reddedilmesiyle o ücret geri ödenmiyor.
Vize başvurularının reddedilmesi sonucunda para iadesi yapılmayacağı aracı kurum tarafından açıkça belirtilmiştir.
Ret kararı iletilen kişilerin dilekçe yoluyla itiraz oluşturma hakkı bulunmaktadır. İtiraz süreci, başvuruları aksatacağı ve seyahat planlamasını geciktireceğinden genellikle yeniden başvuru yolu tercih edilmektedir. Ret alan kişiler, başvuru dosyasındaki eksikleri tamamlayarak yeniden başvuru yapma yoluna gidebilir.
Vize başvurusu yapmadıysanız yatırılan vize ücretini geri alabilirsiniz, ancak başvuru yaptıysanız ve evraklarınız değerlendirildiyse , çıkan sonuca bakılmaksızın (vize var veya yok) Bulgarsitan Kosolosluğu tarafından iade yapılmamaktadır. Diğer sebeplerle yanlışlıkla veya fazladan yatırılan ücretler iade edilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Verilen vizeler iptal edilebilmektedir. Vize iptal kararları vize verilen kurum veya vize talebinde bulunan kişi tarafından gerçekleştirilmektedir. Her ülkenin farklı vize düzenleyici yasaları bulunmaktadır.
9.VİZE. BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, TEKRAR BAŞVURABİLİR MİYİM? Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar. Ancak, ilk başvuru koşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru para ve zaman kaybına yol açabilecektir.
Vize reddinin ardından yeni başvuru nasıl yapılır? Vize reddine itiraz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Öncelikle şunu belirtelim, vize redleri pasaporta işlenmez. Ancak her ülke verdiği vize reddi bilgilerini saklar.
Konsoloslukların vize reddi sebepleriyle ilgili listeleri vardır. Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez.
Vize Reddi Ne Zaman Silinir? Vize ret kararının silinmesi mümkün değildir ancak vize reddinden sonra aynı ülkeye tekrar vize başvurusu yaparak vize alan kişiler için geçmişte kalan vize reddi herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Gideceğim ülkeye vize almadan önce bilet satın alabilir miyim? Tabii ki vizeniz onaylanmadan önce bilet satın alabilirsiniz. Hatta vize işlemlerinize başlamadan önce gidiş dönüş biletinizi satın almış olmanız, başvuru sırasında vize alma olasılığınızı artıran önemli bir etken.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Vize ücretleri 2023 Temmuz ayında yüzde 50 oranında zamlandı. Buna göre, 2023 yılında yetişkinler için 80 euro olan vize ücreti 120 euro, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ise 40 Euro olan Schengen vize ücreti 60 euro olarak uygulanacak.
Geri dönüş vizesi, istisnai durumlara yöneliktir, ilgili valiliğin görüşü dikkate alınarak verilir. Talebin değerlendirilme süresi en az 15 gündür.
Vize reddi işleminden en geç 1 ay içinde itiraz talebi oluşturmalısınız. Vize reddi itiraz belgesi hazırlayıp, vize reddi için itiraz ettiğinizde; en geç 3 ay içerisinde dönüş alacaksınız.
Vizeden red almak, tekrar başvurmak. Temelde her başvuru birbirinden bağımsızdır, dolayısıyla daha önce red almış olsanız bile her başvurunuzda vize alma şansınız vardır.
Normal şartlarda vize başvuruları reddedilenler, bir ay içinde ilgili diplomatik misyonlara itiraz dilekçesiyle başvuru yapabiliyordu. Açıklamada vize başvuru sürecinin değişmediği, gerekli şartlar sağlandığı halde vize başvurularına olumlu yanıt verileceği belirtildi.
Reddedilen vize başvuruları, başvuru sahiplerinin zaman ve nakit kaybıyla sonuçlanmaktadır. Reddedilen Schengen vize başvurusu için tekrar başvuru yapabilirsiniz. Ancak yeniden başvuru süreci, başvurunuz bir kez reddedildiği için doğal olarak daha zorlu bir süreçtir.
Eğer ilk vize reddi doğru yorumlanır ve tekrardan doğru bir vize başvurusu yapılırsa vize reddi kırılır ve onayı alınabilir. Ancak ne yazık ki vatandaşlarımız ilk vize reddine gereken önemi vermemekte ve akabinde üstü üste 2 ve 3. vize retlerini almaktadırlar.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Yabancı devlet vatandaşlarının Türkiye'ye vize almadan girebilmeleri ve muafiyet süresi içinde ülkede kalabilmeleri vize muafiyeti olarak kabul edilmektedir. Vize muafiyeti kapsamında yurda gelen yabancı devlet vatandaşları, her 180 gün içinde 90 gün Türkiye'de ikamet izni almadan kalma imkanına sahiptir.
Bu amaçla öncelikle ilgili ülke konsolosluğuna müracaat etmelisin. Daha sonra konsolosluk müracaat sırasında verdiğin evrakları inceleyerek ülkeye girişe onay veya red verir. Ancak ülkeye giriş yapabilmek için mutlaka vize başvurunun onaylanmış olması gereklidir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri