Vizeye girmediğiniz durumlarda da final yada bütünleme sınavlarına girebilirsiniz. Bu sebeple vizesine ve finaline girmediğiniz sınavın bütünleme sınavına girebilirsiniz. Konu ile ilgili detaylı bilgi için öğrencilerin bulundukları üniversite öğrenci işlerinden veya program hocasından durumunu sorabilir.
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
Vizenin yüzde 30 u, finalin yüzde 70 i alındığına göre. Ortalamanın en az 50 düşmesi gerekir... Genelde 50 ile geçebilirsin...
Vizeye girdiğiniz halde finale girmezseniz, girmediğiniz her ders için bütünlemeye girersiniz fakat 71 puan değil almanız gereken notu kazanmalısınız. Örneğin vizede 50 aldığınız dersten finale girmediyseniz Eylül bütünlemede 50 aldığınız taktirde dersten geçersiniz.
Dersten tamamen kalıyorsunuz. Vizeden kalmayıp finalden kalma gibi saçma bir şey yok. Bu yalnızca Büt için geçerli bir şey. FF aldıysanız seneye derslere girmezsiniz, sadece sınavlarına girersiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Final sınavına girmeyen öğrenciler de bütünleme sınavına giremiyor. Finale girmeyip de bütünlemeye girmek isteyen öğrencilerin geçerli bir mazereti olması gerekiyor.
Vize : 30 olduğuna göre %40'ı 12 eder. Finalden 50 alırsan %60'ı 30 yapar. 30+12=42 eder.
Birinci, ikinci sınavlardan geçer puan alamayanların girmesi gereken üçüncü sınav (BÜT) bütünlemedir. Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır.
Açıköğretim Fakültesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, vize sınavına katılım gösteremeyen adaylar, final sınavına dahil olabilecek. Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir. Telafi sınavının ham başarı puanına etkisi % 70 tir.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.
Buna göre vize sınavlarına girmeyen öğrenciler final ve bütünleme sınavına girememektedir. Final sınavına girmeyen öğrenciler de bütünlemeye katılamamaktadır. Final sınavına girmeyen öğrencilerimiz, bütünleme sınavlarına girmeleri için geçerli mazeretlerinin olması gerekmektedir.
Bir ders için Ham Başarı Puanı, hesaplanırken vizenin %30' u, bitirme(final) notunun ise %70' i dikkate alınarak hesaplama yapılır.
Üniversitelerde finalden önce girilen sınavlara vize denir. Vize sınavının yazılı mı yoksa test mi olacağına öğretmen karar verir. Dönem sonunda yapılan sınavlara ise final denir. Son sınav anlamına gelen finalin notlarıyla vize notlarının ortalaması alınır.
Bütünleme sınavı, vize ve final sınavlarında başarı elde edemeyen öğrencilere verilen bir telafi şansıdır. Üniversite okuyan kişiler öncelikle ilk sınav olan vizeye girerler. Daha sonra ise final sınavı olur. Ancak bazı öğrenciler final sınavında başarı elde edemez ve dersten kalırlar.
Sağlık durumundan dolayı raporlu olduğu günlerde yapılacak olan sınavlara giremeyen bir öğrenci, süre içerisinde beyan ettiği mazeretinin incelenmesi ve uygun bulunması sonucunda giremediği sınavların mazeretine girebilir.
Sınavların Çakışması
Öğrenciler sınavlarının çakışması durumunda, belgelendirmeleri koşuluyla, aynı tarih ve saatte yapılan sınavlarından ilgili birimin Yönetim Kurulunca uygun görülmesi halinde mazeretli sayılırlar.
ATA AÖF FİNALE GİRMEYEN BÜTE GİREBİLİR Mİ? Öğrenciler devamsızlıktan kalmamak şartı ile büte girebilir, büt final sınavı gibidir. Vizeye giremeyen öğrenci, finale ve büte de ama kurtarması için yüksek not alması gerekir.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Finale girmeyen büte giremez.
Sınav salonlarına cep telefonu ile girilmesi kesinlikle yasaktır. Bütünleme sınavı, bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu olan öğrenciler için düzenlenmektedir. Bütünleme sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilirsiniz.
Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir. Örneğin vizesi 100 olan bir öğrencinin finali 39 olduğunda (ham notu 100*0,40+39*0,60=63,40 olmasına rağmen) öğrenci dersten kalacaktır.
En İyi Cevaplar. not sistemi üniye göre değişir. bizde geçme notu 50. vizenin %40ı finalin %60ı alınıyor. vizeden 50 altında alırsan finalde kurtarma ihtimalin var ama vizede 100 alsan bile finalde 50nin altında alırsan kalıyorsun. ya da iki sınavın ortalaması 50 altında ise.
2) Uygulamalı derslerde ara sınav notu ortalamasının %60'ı ile yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavı notunun %40'ı toplanarak hesaplanır. 3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri