Hocam VPN temel kullanım amaçlarından birisi de zaten anonim gezinmedir. Modem geçmişinde gözükmez. Ayrıca VPN kullanmak yerine tor browser da kullanabilirsiniz.
VPN'nin internet geçmişinde, arama geçmişinde ve tanımlama bilgilerinde herhangi bir iz bırakmanızı da engellemesi gerekir.
Kontrol edildiğiniz taktirde tüm geçmişiniz ortaya serilir. İstisnai durumlar olarak Tor Ağı gibi ağlar üzerinden veya TLS gibi protokoller (SSL) kullanan VPN'ler ile yalnızca bağlantıyı şaşırtmakla kalmayıp veri alışverişini de şifreli hale getirilerek yaptığınız işlemleri tam anlamıyla görünmez hale getirebilirsiniz.
Bir VPN'e bağlandığınızda internet trafiğiniz şifrelenir ve başka bir konumdaki sunucu üzerinden yönlendirilir. Bu, gerçek IP adresinizi gizler ve VPN sağlayıcınız dışında herkesin çevrimiçi etkinliğinizi izlemesini zorlaştırır. Ancak VPN sağlayıcınız verilerinizi kaydediyorsa internette ne yaptığınızı görebilir.
Hem modem hem de bilgisayar üzerinden geçmiş aktiviteleri kontrol etmek mümkündür. Tabii modem üzerinden tüm cihazlar için kontrol sağlarken, bilgisayar üzerinden sadece o bilgisayara ait geçmiş hakkında kontrol sağlayabilirsiniz. Yani çoklu erişim için modem üzerinden hareket etmek daha doğrudur.
İlgili 21 soru bulundu
Bir Wi-Fi'ye bağlandığınız zaman Wi-Fi sahibi sizin girdiğiniz siteleri ya da yaptığınız işlemleri göremez. Girmiş olduğumuz tüm sayfalar modem ya da Wi-Fi geçmişinde değil, tarayıcı geçmişinde tutulur. Dolayısıyla sizin bağlandığınız bir Wi-Fi'den sonra bağlandığınız yerleri kimse göremez.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
VPN bağlantısı, çevrimiçi veri trafiğinizi gizler ve dışarıdan erişilmelerine engel olur. Şifrelenmeyen veriler, ağa erişimi olan ve görmek isteyen herkes tarafından görüntülenebilir.
Bilgisayarınızda yasaklı sitelere girmek veya bölgesel olarak erişiminiz olmayan içeriğe bağlanmak için VPN kullanıyor olabilirsiniz. Peki VPN kullanıp kullanmadığınız tespit edilebilir mi? Yanıt, evet. Ancak bu konuda endişelenecek bir şey yok.
VPN kullandığınızda, IP adresiniz VPN tarafından maskelenir (veya "karıştırılır") ve IP adresiniz aracılığıyla sizi bulmak isteyen herkesten konumunuz, kimliğiniz ve çevrimiçi aktiviteniz gizlenir.
Vpn sağlayıcıları herhangi bir hukuksal sorun yaşamamak için log kaydı yani ip kayıtlarını tutarlar. Bu sebepten ötürü herhangi bir bulunamama söz konusu değildir.
Güvenilir bir sanal özel ağ yani VPN kullanmak, internette gezinmenin güvenli bir yoludur. VPN, kullanıcıların çevrimiçi gizliliklerini korumalarına, internet servis sağlayıcılarının (ISS) tarama etkinliklerini izlemesini engellemelerine olanak tanır veya engellenen web sitelerine erişmek için kullanılır.
Arama motorları üzerinden yapılan tüm aramalar arama geçmişi olarak kaydedilir. İnternet üzerinden yapılan tüm arama ve tarama işlemleri kaydedilir ancak bu bilgilere yalnızca (hacklenme durumu hariç) kullanıcı ulaşabilir. İnternet tarayıcıları üzerinden girilen siteler ise veritabanında saklanır.
VPN'ler, fiziksel olarak bir ağda bulunmayan cihazların o ağa güvenli bir şekilde erişmesini sağlar. Android, yerleşik (PPTP, L2TP/IPSec ve IPSec) bir VPN istemcisi içerir. Android 4.0 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar da VPN uygulamalarını destekler.
bağlantı hızın yavaşlayabilir. sürekli (az da olsa) cpu tükettiği için batarya ömrüne olumsuz etkisi olur. memory'de yer kaplar. bankacılık, e-devlet, okul-öğrenci işleri, şirket maili gibi işlemleri yapıyorsan, bilgilerin fazladan birkaç sunucu daha dolaşır.
Güvenilir bir geliştiriciden bir uygulama aldığınız sürece iPhone'larda VPN kullanmak güvenlidir.
Wi-Fi ile takip
Teoride hareketleriniz Wi-Fi kullanılarak da takip edilebilir: Herkese açık bir ağa bağlandığınızda ağ, sizinle ve kullandığınız cihazla ilgili belirli bilgiler edinir.
VPN servislerinden ücretsiz olarak faydalanmanız mümkün. Veri konusunda bazı sınırlamalar olsa da bu servislerle internet güvenliğinizi sağlamak iyi bir fikir olabilir.
Norton Secure VPN'de, bir ağı Güvenilir Ağ olarak eklemek, yaygın olarak kullanılan ağlar için VPN'i açma uyarısı almanızı durdurmaya yardımcı olur. Sadece parola veya oturum açma bilgileri olmayan açık ağlar gibi ağlar güvenilir ağ olarak işaretlenebilir.
Sanal adres konumu olarak adlandırılabilen IP adresinden, sadece servis sağlayıcısını ve bölgeyi öğrenmek mümkündür. Yani ev adresi, IP kodlarıyla net bir şekilde bulunamaz. Bir sitenin IP adresi ile sadece hangi bölgeden İnternete bağlandığını tespit edilebilir; ama tam olarak yerini bulamazsınız.
Evet hocam kayıt altına alır her hangi bir özel durum oldugunda döküman olarak sunarlar.
Web ve Uygulama Etkinliği açıksa aramalarınız ve diğer Google hizmetlerindeki etkinliğiniz Google Hesabınıza kaydedilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri