Hocam VPN temel kullanım amaçlarından birisi de zaten anonim gezinmedir. Modem geçmişinde gözükmez. Ayrıca VPN kullanmak yerine tor browser da kullanabilirsiniz.
Tam olarak soruna yönelik cevap: Evet, bazı modemler bağlantı geçmişi kaydı özelliğine sahiptir. Esnek cevap: Evet çoğu zaman bırakır.
VPN'nin internet geçmişinde, arama geçmişinde ve tanımlama bilgilerinde herhangi bir iz bırakmanızı da engellemesi gerekir.
Bir VPN'e bağlandığınızda internet trafiğiniz şifrelenir ve başka bir konumdaki sunucu üzerinden yönlendirilir. Bu, gerçek IP adresinizi gizler ve VPN sağlayıcınız dışında herkesin çevrimiçi etkinliğinizi izlemesini zorlaştırır. Ancak VPN sağlayıcınız verilerinizi kaydediyorsa internette ne yaptığınızı görebilir.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
İlgili 19 soru bulundu
Hayır görmez. Bazı routerlar bu özelliği sunuyor @toyota-yaris1 tenda w306r router ile girilen siteler izlenebilir yada sniffing programları ile ağ trafiği kontrol edilebilir.
Cihazlar, bu sayede birbirlerinin erişim adreslerini tespit edebilmektedirler. Aynı zamanda, IP adresinden yola çıkarak kullanıcıya dair birtakım veriler edinilebilmektedir. Bu bilgilerin başında, IP adresini kullanan cihazın adresi ya da kullanıcının ziyaret ettiği internet sitelerinin listesi gibi bilgiler bulunur.
Hem modem hem de bilgisayar üzerinden geçmiş aktiviteleri kontrol etmek mümkündür. Tabii modem üzerinden tüm cihazlar için kontrol sağlarken, bilgisayar üzerinden sadece o bilgisayara ait geçmiş hakkında kontrol sağlayabilirsiniz. Yani çoklu erişim için modem üzerinden hareket etmek daha doğrudur.
Güvenlik soruşturmasında araştırılan hususlar arasında kişilerin internet geçmişleri bulunmamaktadır. Kişilerin, sosyal medya platformlarında ve internet üzerinde herkesle paylaşmış oldukları, herkesçe görülebilen bilgiler ve içerikler güvenlik soruşturmasında ahlaki durum kapsamında incelenmektedir.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Modeminize VPN (sanal özel ağ) kurmak dijital güvenliğinizi sağlamanın en iyi yoludur. Tüm cihazlarınızı bir VPN router'a bağlayarak bütün ağınızı koruyabilirsiniz: PC'leri, dizüstü bilgisayarları, akıllı TV'leri ve hatta oyun konsollarını bağlayın. Kurulum işlemini dert etmeyin. Göründüğünden daha kolay.
VPN, birçok farklı protokol ve teknolojiyi kullansa da temel olarak bilgisayarınızın fiziksel olarak bulunduğu yerden karşıdaki ağa şifreli (kripto anlamında) bir tünel açar. Bu tünel içinden iletilen bilgi dışarıdan bakıldığında şifreli olduğu için dışarıdan görüntülenemez.
Evet hepsi görünür, girerken dikkat edin yanlışlıkla falan.
VPN kullandığınızda, IP adresiniz VPN tarafından maskelenir (veya "karıştırılır") ve IP adresiniz aracılığıyla sizi bulmak isteyen herkesten konumunuz, kimliğiniz ve çevrimiçi aktiviteniz gizlenir.
VPN kullanırken banka hesabına giriş yapılırsa kullanıcı adı ve parola bilgileri çalınabilir. VPN kullanırken e-posta hesabına giriş yapılırsa e-posta şifresi çalınabilir ve bu bilgilerle kullanıcı adına e-posta gönderme işlemi gerçekleştirilebilir.
Chrome'da ziyaret ettiğiniz sayfaların kaydedilmesini istemiyorsanız tarama geçmişinizin tamamını veya bir bölümünü silebilirsiniz. Tarama geçmişinizi silerseniz senkronizasyonu etkinleştirdiğiniz ve Chrome'da oturum açtığınız tüm cihazlarda geçerli olur. Ayrıca, hesabınızdan Google arama geçmişinizi silebilirsiniz.
Kişilerin doğum tarihi, doğum yeri ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN) gibi kimlik bilgileri, İlgili kişi hakkında açılmış dava ve verilmiş olan hükümler, İlgili kişi hakkında verilen adli uygulama tedbirleri ve kararları, İlgili kişi erkek ise askerliğini yapıp yapmadığı bilgisi.
İnternet geçmişi bilgilerinin içinde aramanın ne zaman yapıldığı, hangi anahtar kelimeler kullanıldığı, hangi sitelerin ziyaret edildiği bilgileri yer alır. Yapılan yeni aramalar eskilerin silinmesine neden olmaz.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Yine bu Kanuna dayanarak hazırlanan İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 8 / b maddesi erişim sağlayıcıyı trafik bilgisini 1 yıl saklamakla yükümlü tutmaktadır.
Vpn sağlayıcıları herhangi bir hukuksal sorun yaşamamak için log kaydı yani ip kayıtlarını tutarlar. Bu sebepten ötürü herhangi bir bulunamama söz konusu değildir.
Wi-Fi ile takip
Teoride hareketleriniz Wi-Fi kullanılarak da takip edilebilir: Herkese açık bir ağa bağlandığınızda ağ, sizinle ve kullandığınız cihazla ilgili belirli bilgiler edinir.
ASUS Türkiye ekibi tarafından yayınlanan yeni beta güncellemesinde Türkiye 5651 sayılı kanun gereği artık LOG tutma işlevini gerçekleştirmesi gerektiği yayınlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri