Çocuklar: Gear VR, küçük çocukların görsel gelişimi açısından kritik bir dönem olduğundan, 13 yaş altı çocuklar tarafından kullanılmamalıdır.
Meta VR Sistemleri oyuncak değildir ve 13 yaşından küçük çocuklar tarafından kullanılmamalıdır. Küçük çocukların büyük kullanıcılara göre yaralanma ve olumsuz etkiler yaşama olasılığı daha yüksektir.
Bu gözlüğün kullanımını üreticiler dahi 13 yaş öncesinde önermiyor. Kullanırken sık sık, her 10 dakikada bir ara verilmediğinde ve uzun kullanımlarda; gözlerde yakını görme ve miyop gibi problemlere yol açabiliyor.
VR gözlükler, göz kuruluğu yapıyor
Diğer dijital araçlar gibi, VR gözlüklerin de fazla kullanımı göz kırpma sıklığının düşmesine ve buna bağlı olarak gözlerin kurumasına neden oluyor. Göz kuruluğu; gözlerde yanma, batma, kızarma, kaşıntı, bulanık görme ve yorgunluk hissine yol açıyor.
Vr gözlükler takılarak sanal dünyaya giriş yapılır ve oyunun içinde yaşanarak oynanır. Sanal gözlük seçimlerinin fiyatına göre yapılmaması gerekir. Önemli olan ihtiyacınızı karşılayacak, size uygun gözlük seçimini yapmanızdır.
İlgili 37 soru bulundu
Sanal gerçeklik gözlüğünün en yaygın olarak kullanıldığı alanlar video ve oyun sektörüdür.
Peki sanal gerçeklik gözlüğü ile neler yapılabilir? Sanal gerçeklik gözlükleri, birçok sanal gerçeklik oyunu ve eğitim materyali ile birlikte gelir. Bu sayede kullanıcılar, sanal gerçeklik ortamında oyun oynayabilir veya öğrenme materyallerini daha etkili bir şekilde öğrenebilirler.
VR olarak da bilinen sanal gerçeklik gözlükleri; telefon, tablet, bilgisayar, televizyon gibi elektronik cihazlara bağlanarak kullanılabilir.
Amerikan Oftalmoloji Akademisi'ne göre, kesintisiz uzun süre VR cihazı kullanmak göz yorgunluğuna ve göz bozukluğuna yol açabilir. Bunun esas nedeni VR cihazların kullanımı sırasında gözlerin normalden daha sık kırpılmasıdır. Daha sık kırpma daha fazla kuruma ve daha fazla yorulmaya yol açar.
Mobil cihazlar için tasarlanan sanal gerçeklik gözlükleri Android ve IOS işletim sistemine sahip olan cihazlarla tam bir uyum sağlar.
Gözlük camları mika olmalı, kırılmamalı, darbelere karşı dayanıklı olmalı ve gözü koruyan filtreler içermeli. Gözlük camları aynı zamanda antisitatik özelliğe sahip olmalı. Beyaz camları tercih etmek daha doğru olacaktır renkli camlar ise tatil zamanlarında tercih edilebilir.
Öncelikle, çocuklar için alınacak güneş gözlüğü UV ışınlarını en az %99 oranında bloklamalıdır. Gözlüğün çerçevesi yüze tam olarak oturmalıdır, burun ve kulaklara baskı yapmamalıdır. Çerçevenin hafif olması gözlüğün kullanımını kolaylaştıracaktır. Öte yandan daha büyük camlı gözlükler daha fazla koruma sağlar.
Çocukların güneş gözlüğüne yetişkinlerden daha çok ihtiyacı var ve bu ürünler estetik görünüm için değil sağlık için kullanılmalı! Çünkü 10 yaş altındaki çocukların gözleri ve hatta göz kapakları çok daha hassastır, güneşten yayılan kısa dalga boyuna sahip ışınlar çocukların retinasına çok daha kolay ulaşabilir.
Ebeveynler bebeklerinin ne zaman güneş gözlüğü takmaya başlaması gerektiğini merak eder. Bebeğin ilk doğduğu andan itibaren gözleri uzunca bir süre boyunca gelişmeye ve hassas kalmaya devam eder. Bu nedenle bebekler için güneş gözlüğü kullanımının 6 aylık döneme girildiğinde başlanması tavsiye edilir.
Sağlık Yüksek Konseyi ise 3D gözlüklerinin 6 yaşın altındaki çocuklar için sakıncalı olduğu, yetişkinlerin bu gözlükleri kullanmasının da sınırlandırılması gerektiği yönünde bir açıklamada bulundu.
Teleskopik gözlükler sağlık raporuyla gerekli görülmesi halinde 3 yılda bir yenilenebilir. Çocuklarda bu süre sağlık raporu ile gerekli görülmesi halinde 1 yıldır.
İngilizce “Virtual Reality” kalıbının kısaltması “VR” adıyla bilinen sanal gerçeklik; kişiye bilgisayar ortamında yaşanan olayların günlük hayatta, olayın adeta içindeymiş gibi yaşaması imkânını sağlayan ortamdır. Sanal gerçeklik tamamen bilgisayar ile oluşturulmuş sanal bir ortamda deneyim sağlanmasıdır.
Sanal gerçeklik (İngilizce: virtual reality; VR), teknoloji kullanılarak oluşturulan kurgular ile gerçek ve hayalin birleştirilmesidir.
Türkiye'de ilk kez, Parkinson hastalarını evden çıkamaz, hatta evdeki günlük işlerini dahi yapamaz hale getirebilen yürüme bozukluğunun “VR (artırılmış / sanal gerçeklik)… Parkinson hastalarının en büyük sorunlarından biri de hastalık nedeniyle oluşan yürüme bozukluğu.
2022'de tanıtılan Sony PlayStation VR2, en iyi gözlükler listesinde yer alıyor. Sony bu gözlükte göz başına 2000×2040 piksel çözünürlük desteği ekliyor.
%6 indirimle Zore VR-01 3D Kulaklıklı Sanal Gerçeklik Gözlüğü 329 TL'ye, %4 indirimle Skyworth S802 4K Vr Kask Hepsi Bir Arada Makine Panoramik Ses Akilli Vr Gozluk 14.000 TL'ye, %4 indirimle Skyworth VR Standalone Headset V901 - Garantili - Orijinal ambalajında 18.800 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Artık sanal gerçeklik gözlüğüyle bir filmi 360 derece izleyebiliyoruz. İşte size bugüne kadar çıkmış ve 360 derecede izlenmeyi haketmiş 12 film, pornolar hariç.
Sanal gerçeklik gözlüğü , günümüzde yaygın olan LED , LCD , Plazma gibi teknolojiler ile üretilmiş telefon , bilgisayar ve diğer birçok aygıtın ekran görüntüsünü daha gerçekçi göstermek , göz yanılmaları ( hileleri ) sayesinde görüntüyü daha gerçekçi olarak algılatmak için tasarlanmış teknolojik gözlüklerdir.
Sanal gerçeklik gözlükleri, gözleri tamamen kapatacak şekilde kullanıcın başına sabitlenerek kullanılır. Ekran olarak sanal gerçeklik gözlüğünün uyumlu olduğu bir akıllı telefonu içine yerleştirmek yeterlidir. Özellikle ilk kullanımda başı sağa sola hızlı hareket ettirmek baş dönmesi sorunu yaşatabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri