Her iki elin başparmaklarının birbirini kavraması ve avuç içlerinin de kenetlenmesi; seni dinliyorum artık istediğini konuşabiliriz anlamına gelir. Ayrıca hoş görülü olma ifadesidir. Bu hareket ile seninle artık her şeyi konuşabiliriz rahat ol güven duy biz dostuz mesajı verilmektedir.
Kenetli eller, genel bir olumsuzluğun, bir hayal kırıklığının habercisidir. Olumsuzluk arttıkça kenetli eller daha yukarıya çıkmaya başlar. Eğer karşımızdaki ellerini bu şekilde tutuyorsa görüşmeyi daha fazla sürdürmemeliyiz. Çene Okşama: Kişinin bir karar vermekte olduğunu gösterir.
Kol kavuşturmak, bedenin güçsüz hissedildiğinde, kişinin kendini yalnız hissettiğinde, üşünüldüğünde, karşı tarafın dinlenilmek istenilmediğinde, karşı tarafa kendini kapatmak ve iletişimi sonlandırmak istenildiğinde yapılan bir harekettir. Anadolu da kol kavuşturma hareketine elini koynuna sokmak denilir.
16- Elleri arkada bağlamak
Otorite ve gücü temsil eder. Yani bu hareketle karşınızdakine güç ve hakimiyet bende algısı verirsiniz.
Konuşma esnasında el-kol hareketleri, belde duruş ve tokalaşma bunları içerir. İletişimin yoğunluğu, rahatlık seviyesi, hedef odaklanma ve güç ilişkileri hakkında fikir verir. Dik oturuş veya yaslanma gibi hareketler bu kategoriyi temsil eder. Kişinin o anki rahatlık seviyesi ve özgüven durumu hakkında bilgi verir.
İlgili 22 soru bulundu
Bilek tutma: yakın mesafe içerir.samimiyet göstergesidir. Kafa bir yana doğru eğildiğinde; bu kişinin anlatılan konu ile ilgilenmeye başladığı anlamına gelir.
Ellerin avuç kısmı açık yukarı bakması ile karşıdaki kişiye verilmek istenen güven mesajı bilinçaltında bunu bilmenin sayesinde kişiye rahatlık kazandırır. Dilencilerde avuçlarını açarak bana yardım et, sana zarar vermem, yardımına muhtacım gibi güven duyma ve güven verme mesajı ileterek dilenirler.
Kolları Bağlamak: Birçok kişi topluluklarda, toplantılarda ya da arkadaş gruplarında kollarını bağlayarak oturma alışkanlığına sahiptir. Ancak kolları bağlayarak oturmak, karşı tarafa “İletişime kendimi kapatıyorum, konuşulanlar ilgimi çekmiyor.” Mesajını direkt olarak yansıtabilir.
Ellerin çeneyi kapsayan şekilde duruşu bazen eleştirel tarzda dinlemeyi ifade eder. İki elimizi çenemizin altına kriko gibi koyduğumuzda, bu derin dinleme ve düşünme durumunu gösterir. Eller duruşumuzu da tamamlayarak ona belirli bir anlam yüklenmesine yardımcı olur.
Parmak uçlarını birleştirmek, aynı zamanda otorite ve güç göstergesi olabilir. Bu hareket, bir liderin veya otorite figürünün kararlılık, güç ve inançlarını karşı tarafa aktarmak için kullanılabilir.
Eğer flörtünüz buluşma boyunca sık sık yüzüne dokunuyorsa, size karşı ilgi duyuyor demektir. Karşı tarafın size ilgi duyup duymadığından emin olmak istiyorsanız ellerini takip edin. Gözlerini ovuşturuyorsa, kulaklarına ya da saçlarına dokunuyorsa her şey yolunda demektir.
Bacak üstüne atmak kendine güvenin işaretidir. Kadınlar bacak bacak üstüne attıkları zaman ayaklarını salladıklarında, bu bir kendine güven anlamı taşıyabilir. Bacakları birleşik tutmak karşınızdaki insan tarafından zayıflık göstergesi olarak algılanabilir. Bacakları uzatıp, ayakları birleştirmek rahatlığın ifadesidir.
Kan basıncının yükselmesi, kalp vurum sayısının artması, ter bezi faaliyetlerinin artması gibi yalan söylerken kaydedilen fizyolojik değişikliklerin yanı sıra burunda bir kaşınma duygusu yaşanır.
Ellerin açılması, kişinin iletişim kurmaya hazır olduğunu, kapanması da bu konudaki isteksizliğini gösterir. Elleri ovuşturmak, insanların olumlu beklentilerinin ifadesidir. Elleri ensede kenetlemek sahiplik ve üstünlük jestidir.
HAFİFÇE ÖNE EĞİLEREK KONUŞUN
Öne eğilmek, karşınızdaki kişiye dikkat ettiğinizi ve söyledikleriyle ilgilendiğinizi gösterir. Aynı zamanda bu duruş, sizinle muhatapınız arasındaki engelleri azaltarak veya ortadan kaldırarak bir özgüven mesajı gönderir.
Beden dili, kas hareketleri ve mimikler aracılığıyla çeşitli duyguları ifade edebilir. Beden dili, insanların duygularını doğru bir şekilde anlatmalarına yardımcı olur. Örnek olarak; bir kişinin mutlu olduğunu, sıkılan birinin jestlerini veya öfkeli bir bireyin vücut diliyle ne kadar rahatsız olduğunu anlayabiliriz.
Duyguların gizlenme, kontrol altına alınma işaretidir.
Kaşları kaldırmak
Kişinin şaşkın olduğu anlamına gelir. Ayrıca bazen onaylanmama anlamına da gelebilir. Bu duruma bağlıdır. Birisi kaşlarını kaldırdıysa, kişinin bir cevap beklediği anlamına da gelebilir.
Mesela söylediklerine değer verilmeyen insanlar için “ağzı gözü oynamak” deyimi kullanılmaktadır. Bir bakıma bu deyimi kullandığınız kişinin sözüne itibar edilmeyeceğini de ifade etmiş olursunuz. Bir de çokça kullandığımız “yarım ağız” ifadesi vardır.
Kapalı gözler; yüzde duygularımızı ele vermekteki en başarılı organ gözlerdir. Bir konu sırasında gözleriniz kapanmaya başladıysa o konuya olan ilginiz azalıyor demektir. Bu ifade hepimizin kullandığı bir ifadedir. Bir toplantıda gözleriniz kapanmaya başladıysa ilginiz dağılmaya başlamıştır.
Konuşma esnasında el, kol, jest ve mimik kullanımı çok önemlidir. Yetersiz veya çok fazla kullanmak karşımızdaki kişileri rahatsız edebilir. Sürekli parmaklarla oynamak stres ve kaygıya işaret eder.
Avuç içlerinin gizlenmesi ise kişinin bir şeyler sakladığını ya da yalan söylüyor olabileceğini gösterir. Elleri cebe sokmak, arkaya almak ise avuç içlerini gizlemenin en kolay yoludur. Ellerin göğüs üstünde kavuşturulması ise, sıkıntının ve gerginliğin belirtisidir.
Kişi yalan söylediğinde ise beyin, burun ucundaki sinirleri uyarır ve bir kaşınma karıncalanma hissi meydana getirir. Bu da kişiyi burnunu kaşımaya iter. Burun kaşıma vücut dilinde konuşanın yalan söylediğinin sinyali olarak görülürken dinleyen için de inanmama anlamına gelir.
Kolları birbirine kavuşturarak durmak genelde çok fazla yapılan bir kol hareketidir. Üşüme halinde, sıkılınca, yalnızlık hissedilince, konuşan biri dinlenmek istenmediğinde ve ilgisizlik oluştuğunda yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri