El Titremesi İçin Hangi Doktora Gidilir? El titremesi için nöroloji uzmanına başvurulmalıdır. Nöroloji uzmanı, el titremesinin nedenini teşhis ederek uygun tedavi seçeneklerini önerir. Özellikle eğer titreme ciddi bir soruna işaret ediyorsa veya günlük yaşamınızı etkiliyorsa, bir uzmandan yardım almak önemlidir.
Titreme hastalığı olarak da bilinen tremorun en yaygın nedenleri, genetik yatkınlık, multipl skleroz, parkinson hastalığı, inme, travmatik beyin hasarı gibi nörolojik sorunlar, böbrek yetmezliği ve hipertiroidizm gibi hastalıklar yanı sıra alkol yoksunluğu, anksiyete ve paniktir.
Parkinson hastalığının ana bulgularını tek tek ele alırsak; Titreme, el titremesi; Başparmağın kontrolsüz hareket etmesi, çene ve dudakta oluşan titremeler, bazen bacak kaslarında olan seğirmeler eşlik edebilir.
Heyecan, stres, fiziksel yorgunluk, kan şekeri düşüklüğü, aşırı kafein alımı, ruhsal hastalıklar ellerde titreme nedeni olabilir ancak parkinson, epilepsi, Multipl skleroz, beyin damar tıkanıklığı gibi ciddi ve kronik nörolojik hastalıklar elde titreme şeklinde belirti gösterebilmektedir.
Bununla birlikte, D vitamini eksikliğinin kas gücü ve fonksiyonları üzerindeki etkisi düşünüldüğünde, bu eksikliğin dolaylı yollarla kas kontrolü ve kas gücü üzerinde etkili olabileceği ve bu durumun da el titremesi gibi belirtilere yol açabileceği öne sürülebilir.
İlgili 38 soru bulundu
B12 vitamini eksikliği gibi bazı sağlık sorunları da el titremesi ile ilişkili olabilir bu nedenle doktorunuza danışarak gerekli tedaviyi almanız gerekebilir.
B12 vitamini eksikliği el titremesine neden olabilir. B12 vitamini, sinir sistemi sağlığı için önemlidir, bu nedenle eksikliği sinir sistemi sorunlarına yol açabilir. Bununla birlikte, el titremesinin tek nedeni vitamin eksikliği olmayabilir.
Psikolojik el titremesi, genellikle travmatik bireylerde görülür. Kişinin stresini tetiklemeye sebep olan herhangi bir olayın ardından titremenin şiddeti ve sıklığı artabilir. Bu tür tremorlar genellikle tutarsız, ani başlayan, spontan olarak remisyon (belirtinin görülmediği) haline geçiş yapan titremeler ile seyreder.
Halk dilinde titreme olarak da bilinen Tremor; Bir vücut parçasını hareket ettiren karşılıklı kasların değişken veya uyum içinde kasılmasıyla oluşan istemsiz, ritmik salınımlardır. Tremor (titreme) birçok hastalıkla birlikte görülen istemsiz meydana gelen kas hareketleridir.
Stres, heyecan, aşırı kafein alımı, fiziksel yorgunluk veya kan şekeri düşüklüğü el titremesini artırırken, bazen ciddi hastalıklar da bu durumu tetikleyebiliyor. Genç, orta ya da ileri yaş fark etmeksizin her bireyde ortaya çıkabilen el titremesi nedene yönelik yöntemlerle tedavi edilebiliyor.
Hiperkinetik hareket bozukluklarından biri olan tremor; vücudun bir ya da birden fazla bölümünde görülen istem dışı, kontrol edilemeyen hareketlerdir. Ritmik hareketler nedeniyle titreme hastalığı olarak da bilinen tremor çok farklı nedenlerle ortaya çıkmaktadır.
Vücudun değişik bölgelerinde görülebilen titreme, vücutta birbirine zıt çalışan kaslardaki kasılmalar sonucu ortaya çıkan istemsiz hareket bozukluğudur. Fazla kafein tüketimi, stres ve yorgunluğun titremelere sebep olabileceğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Bölümü Direktörü Prof.
Düzenli egzersiz yapmak, meditasyon yapmak veya yoga gibi rahatlama tekniklerini deneyebilirsiniz. İlaç tedavisi: Bazı durumlarda doktorlar el titremesi için ilaç tedavisi önerirler. Örneğin Parkinson hastalığı nedeniyle ortaya çıkan el titremesi için ilaç kullanımı gerekebilir.
Demir seviyesi düşük olduğunda kemik iliği yeterli miktarda kırmızı kan hücresi üretemez, bu da kan hacminin düşük olmasına ve dokulara kan akışının azalmasına neden olur. Ellerinize ve ayaklarınıza kan akışının azalması da karıncalanma hissi yaratır.
Üşüme Hissi Neden Olur? Solunum yolu, mide-bağırsak ve idrar yolu enfeksiyonları, menenjit, hipotiroidi, romatolojik hastalıklar, kansızlık, vitamin ve mineral eksiklikleri, kalp-damar hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları ve hipotermi üşüme hissi oluşturabilir.
Sağlık sebepleri nedeni ile titreme görülebileceği gibi aşırı yorgunluk, kas spazmı, kas yorgunluğu, kan şekerinin düşmesi gibi nedenlerden dolayı da bacak titremesi ile karşılaşılabilir. Bacak titremesinin birçok sebebi vardır ve eğer titreme geçmiyor ise bir sağlık kuruluşuna başvuru yapmak gerekir.
Tremor, titreme anlamına gelir ve farklı birçok hastalıkla birlikte görülebilir. Parkinson hastalığının, Periferik Nöropati gibi beyin ve beyincik hastalıklarının, alkol yoksunluğunun belirtisi olabilir veya bir ilacın yan etkisi olarak titreme görülebilir.
Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip, bronşit ve zatürre gibi hastalıkların ilk belirtisi üşüme, titreme ve ateş olabiliyor. Uygun tedavi olmadıkça üşümenin öncülük ettiği titreme, ateş ve yaygın vücut ağrıları şeklindeki sorunlar devamlılık gösterebiliyor.
Kafanın titremesi (başın titremesi) tremor hastalarında sık görülmektedir. Tremor; Parkinson hastalığının, beyin ve beyincik rahatsızlıklarının, alkol yoksunluğunun belirtisi olabilir ve herhangi bir ilacın yan etkisi olarak da titreme meydana gelebilir.
Stres, korku ve heyecan gibi duygulara bağlı psikolojik titreme sorununun çözümü noktasında mutlaka uzman bir psikoloğa başvurulmalıdır. Düzenli psikolog görüşmeleri ile ani duygu değişimleri ve buna bağlı gelişen titreme sorunları kolaylıkla kontrol altına alınabilir.
Anksiyete krizi belirtileri nelerdir? Anlık olarak gelen kötü bir şey olacakmış şeklinde endişeli haller, sürekli terleme, ellerde titreme hali, nefes darlığı, odaklanma sorunları, huzursuzluk ve panik hali anksiyete krizi belirtileri arasında yer almaktadır.
Ağrı, titreme veya kas krampları magnezyum eksikliğinin önemli belirtilerinden bazılarıdır.
Eğer sağlıklı beslenmiyor ve çok fazla yemek seçiyorsanız vitamin eksikliği durumunu yaşayabilirsiniz. Vitamin eksikliği birçok hastalığa sebep olabilir. El titremesinin sebeplerinden bir tanesi de vitamin eksikliğidir. Yeterli miktarda B vitamini içeren besinler tüketmiyorsanız risk altında olabilirsiniz.
Depresyon, panik atak ve anksiyeteye neden olan ikinci bir olası nedense B6, B9 ve B12 vitamin seviyelerinin gereğinden düşük olması. Vücuttaki B12 vitamini seviyesini yükseltmek için kırmızı et, somon, karides, karaciğer, yumurta ve yoğurt gibi besinlerden faydalanabilirsiniz.
B12 vitamini eksikliği, bu süreçleri etkileyebilir ve şu belirtilere neden olabilir: Yorgunluk, Halsizlik, Soluk cilt, Hafıza sorunları, Konuşma zorluğu, Denge sorunları, El ve ayaklarda uyuşma veya karıncalanma, İştahsızlık, Kilo kaybı, İshal veya kabızlık.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri