Bu sistemden tapu başvurunuzu iki farklı platform üzerinden gerçekleştirebilirsiniz: Sisteme webtapu.tkgm.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden giriş sağlayabilirsiniz. İlk kayıt işleminizde e-Devlet doğrulaması yapmanız gerekecektir.
Bilgisayarınızdan veya cep telefonunuzdan internet tarayıcınıza webtapu.tkgm.gov.tr yazdığınızda web sayfamıza ulaşabilirsiniz.
Ayrıca, https://www.turkiye.gov.tr/tkgm-tapu-kayit-belgesi linkini takip ederek de tapu bilgileri sorgulama bölümünden tescile konu olan taşınmazların detaylarını görüntüleyip sicil sorgulamasında bulunabilirsin. Gerekli belgeleri PDF olarak kolaylıkla indirebilirsin.
Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilecek.
İlgili 40 soru bulundu
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü"nü bulmalısınız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler arasından "Tapu Bilgileri Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
Tapu kayıt örneği için tapu müdürlüklerine gitmenize gerek yok! Taşınmaza ait detaylı bilgilerin yer aldığı resmi işlemlerinizde kullanabileceğiniz tapu kayıt örneğini e-Devlet Kapısı üzerinden web tapu sistemine giriş yaparak alabilirsiniz.
Bu sistem sayesinde T.C. vatandaşları taşınmazlarını internet ortamından takip edebiliyor ve yönetebiliyor. Web tapu sistemi ile tapu müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu da yapılabiliyor ve gerekli belgeler online şekilde tapu müdürlüklerine gönderilebiliyor.
sss (tkgm) Web tapudan başvuru yapılarak tapu müdürlüğüne gitmeden talebin karşılanması mümkündür.
E-Devlet üzerinden tapu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.
Tapu işlemleri sırasında alınan döner sermaye bedeli resmi bir ücrettir ve 2022 yılı için 157 TL olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak 21,50 TL ilave hizmet bedeli alınmaktadır. Toplamda döner sermaye bedeli olarak 178,50 TL ödenmesi gerekmektedir.
Vatandaşlar tapu işlemleri için uzun süre beklemek yerine web tapu ile bütün işlemleri aynı günde tamamlayabiliyor. Bu yüzden “Web tapu ne kadar sürer?” sorusu sıkça soruluyor. Yalnızca istisnai durumlarda işlemler ertesi güne kalırken genellikle işlemlerin tamamı aynı gün sonlanıyor.
Web Tapu sistemine giriş yaptıktan sonra webtapu.tkgm.gov.tr adresindeki “Başvuru İşlemleri” bölümü tıklanır. Web Tapu randevu sorgulama işlemi de bu sayfada gerçekleştirilir. Tapu Müdürlüğü seçilir. Tapuda yapmak istenilen işlem seçimi yapılır.
İnteraktif Vergi Dairesi'ne hem web sitesi (ivd.gib.gov.tr) hem de cep telefonu uygulamaları üzerinden ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden aynı zamanda söz konusu taşınmazın tapu harcını da sorgulayabilirsiniz. Vergi daireleri aracılığıyla: Bağlı olduğunuz vergi dairesine giderek tapu harcı ödemesi yapabilirsiniz.
Bu uygulama ile sahtecilik işlemlerine karşı önlem alınmak istenmiştir. Artık noterden vekaletname alınmış dahi olsa taşınmaza ilişkin işlemlerin yapılması Webtapu üzerinden yasaklanabilmekte ve bu yasak kaldırılabilmektedir. Yetki İşlemleri: Yetki verilecek kişinin T.C.
Web tapu ile başvuruyu online olarak gerçekleştirerek tapuya gitmeden başlatmak mümkün olmaktadır. Bu süreçte tapu belgeleri inceliyor, onay verilmesi durumunda mesaj gönderimi yapılıyor ve sonrasında ise evrak asılları ile randevu gününde imzaya gidilme durumu söz konusu oluyor.
Tapu senedinin yenilenmesinin harç rakamlarına göre 7.60 TL gibi cüzi bir masrafı vardır.
Burada ayrıca vurgulamak gerekir ki tapu satış işleminin yapılabilmesi için söz konusu taşınmazın sahibinin tapu belgesinin aslı ya da fotokopisini hazır bulundurması gerekir. Tapu satış işlemlerinde gerekli olan bir diğer evrak DASK Zorunlu Deprem Sigortasıdır.
Tapu işlemlerinde döner sermaye bedeli 2021 yılı için döner sermaye hizmet bedeli 157 TL ve ilave hizmet bedeli 21,50 TL olmak üzere toplam 178,50 TL'dir. Bu tutar taraflarca aksi kararlaştırılmadığı sürece genel usul olarak alıcı tarafından ödenir.
Web tapu randevusu için www.tkgm.gov.tr sitesine giriş sağlamanızdan sonra üst menülerdeki “E-Randevu” sekmesine tıklayın. İlgili alanlara bilgilerinizi girin. Bu bilgiler arasında alıcı adı ve soyadı, TC kimlik numarası, cep telefonu numarası, belediyenin rayiç bedeli, satış bedeli gibi bilgiler bulunuyor.
“Yetki Ver” başlığı ile Sistem üzerinden tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilir. Bu kişiler alıcı, emlakçı ya da sizin belirleyeceğiniz kişileri ifade etmektedir.
Web tapu, bir randevu sistemi olmayıp tapu işleminin tapu müdürlüğüne gitmeden 7/24 zaman kısıtlaması olmaksızın başlatıldığı bir sistemdir. Vatandaşlarımız gerekli bilgileri online olarak sistem üzerinden girmekte, tapu müdürlüklerince yapılan SMS yönlendirmeleri ile harç ödemeleri gerçekleştirilmektedir.
Evlerin tapu kaydına bakmak için iki yöntem mevcuttur: İlgili kurumlara başvuru yapmak ya da işlemi internet üzerinden gerçekleştirmek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda geliştirilen uygulamalar ile tapu bilgileri internetten kolayca öğrenilebilmektedir.
Tapu belgesinin fotokopisini veya fotoğrafını paylaşmak; hak kaybına sebebiyet verebilecek bir sonuç doğurmaz. Bu sebeplerle tapu belgesinin kaybedilmesi, tapu belgesinin fotokopisinin veya fotoğrafının farklı birinin eline geçmesinin hukuken bir önemi bulunmamaktadır.
“NVİ Bilgilerimle Sorgula” bölümü seçildiğinde sadece bir üst soyunuz olan; anne ve babanızın ya da vefat etmiş eşiniz adına kayıtlı taşınmazları görebileceksiniz. NVİ Bilgileriniz ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bilgilerinizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri