Sürekli görev yolluğu memur ve hizmetlilere eski memuriyet mahallinden yeni görev mahallerine kadar kendilerine ve aynı zamanda aile fertlerine ait ev eşyalarının fiilen taşıtılması ve diğer zorunlu giderlerine karşılık olarak verilmektedir.
Anne, Baba,Kayınvalide ve 4 çocuğu ile birlikte yeni memuriyet mahalline gidiliyor. Memur için aylık aldığı kadroya ödenen gündelik tutarında ödeme yapılır. Memur ve Hizmetli için mutat taşıt masrafı ödenir.
– Kan bağı olmayanlara (evlatlık, üvey evlat, kayın valide, kayın ata gibi) harcırah ödenmez. – Harcırah Kanununda herhangi bir yaş belirtilmediği için 25 yaşını kadar ve öğrenim gören erkek çocuklara da harcırah verileceği hakkında Sayıştay Genel Kurul Kararı bulunmaktadır.
Dolayısıyla sürekli işçilerin, 6245 sayılı Harcırah Kanunu'na göre 'harcırah verilecek kimseler' arasında olduğu açıktır.
Sabit Unsur Kişinin Kendisi için Yevmiyenin 20 katı, eşi ve çoçuğu için 10 katıdır. Değişken Unsur sadece ilgili kişi için doldurulacaktır. Yevmiye Kişinin kendisi , varsa eşi ve çocukları için 1 günlük olarak verilir.
İlgili 27 soru bulundu
Normal tayinlerde memur asıl görevli olduğu yer ile atandığı yer arasındaki mesafeye bağlı olarak her bir Km için gündeliğin %5'i oranında yapılan ödemedir. Eş durumunda da bu ödeme %5 oranında tam olarak yapılmaktadır, ancak istisnası mevcuttur.
Kurum içi veya kurumlar arası nakil halinde harcırahı hangi kurum öder? 6245 sayılı Kanunun "Harcırahın sureti tediyesi" başlıklı 57 nci maddesinde, "Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödeneceği" hüküm altına alınmıştır.
Bu itibarla, yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri ve yapılan açık- lamalar çerçevesinde özel sektörde çalışan eş Harcırah Kanunu açı- sından aile ferdi kapsamında yer aldığından, özel sektörde çalışan eşin, memur tarafından fiilen yeni memuriyet mahalline götürülmesi halinde sürekli görev yolluğunun ödenmesi ...
Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtiçi gündeliğinin on katı (Bu miktar yurtiçi gündeliğinin kırk katını aşamaz), c. Her kilometre veya denizmili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin yüzde beşi, Olarak hesaplanır.
Sonuç olarak; Ödeme emri olmayan kamu alacaklarında geriye dönük talep süresi 5(beş) yıldır. Eğer ödeme emri varsa ve alacak tahsil edilmemiş ise 5 yıl bitiminden sonra mahkeme kararı ile alınabilmektedir.
Tarih ve İmza
Ödeme emri belgesine yolluk bildirimi , konaklama gider belgesi, uçak bileti ve pasaport fotokopisi eklenerek gerçekleştirme görevlisine ve harcama yetkilisine imzaya sunulur. Ödeme emri belgesi; gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanmış mı?
gidilecek yere varış saatine kadar geçen her 24 saat için bir gün esas alınır. ∎ Seyahat müddetinin her 24 saati aşan kesri tam gün sayılır. gündeliklerinin tamamına kadar olan kısmı “konaklama gideri” olarak ayrıca ödenir.
Buna göre memuriyet mahalli dışındaki bir yere naklinizin yapılması halinde sürekli görev almanıza hukuki bir engel bulunmamaktadır. Yani bir yılda birden fazla sürekli görev yolluğu alınmasına hukuki bir engel bulunmamaktadır.
taksi ücretleri ödenebilir mi? ödenmesi mümkün bulunmakta olup, görev süresince ikametgah ile görev yeri arasında kullanılan nakil vasıtalarının giderlerinin öden- mesine imkan bulunmamaktadır.
Yurtiçi Sürekli Görev Harcırahı;
Bu tanıma göre, kanun gereği ödenmesi gereken yol masrafı, gündelik, aile masrafı ve yer değiştirme masraflarından biri, birkaçı veya tamamından oluşan ödemelere harcırah adı verilir.
EŞ DURUMU ATAMALARINA BAĞLI SÜREKLİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEMELERİNDE, ÖZEL DURUMLAR DİKKATE ALINMALIDIR. Her ikisi memur olan eşlerin, görev yerlerinin değişmesi durumunda 6245 Sayılı Harcırah Kanunu'na göre eşlere sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmaktadır.
Buna göre memur veya hizmetlinin ikametgahı da memuriyet mahalli olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle başka bir göreve atanmakla beraber ikametgâhı değişmeyen memurun memuriyet mahalli değişmediğinden sürekli görev yolluğuna hak kazanması mümkün değildir.
Yani önceki görev yerleri de atandıkları yeni görev yerleri de farklı olan öğretmen eşlerin her ikisine de tam yolluk ödenir.
İlgi : 17.01.2020 tarihli ve 57543470-841.02.17-E.291 sayılı yazı. Hükmü gereğince sözleşmeli personele esas alınarak uygulanır." sürekli görev yolluğu ödenmesi mümkün bulunmaktadır.
Yurt İçi Gündelikler
Mükerrer 32416 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu eki “H Cetveli”nde tespit edilmiş olup; en yüksek derece Devlet memuru için yurt içi gündelik miktarı 480,00 TL olarak belirlenmiştir.
Gelir Vergisi Kanunu'nun 24. maddesinin 1. bendinde yer alan hükme göre, Harcırah Kanununa tabi kurumlar tarafından harcırah veya yolluk olarak yapılan ödemeler gelir vergisinden istisna edilmiştir.
Devlet memurlarının bulundukları yerden başka bir yere naklen atamalarının gerçekleştirilmesinde yolluk ücreti söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda yolluk ödemesi yapılmamaktadır.
Başka bir kuruma naklen atanan memura, atama yapılan yerin memurun bulunduğu yer dışında olması durumunda, Harcırah Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli görev harcırahı ödenir. Memurun sürekli görev harcırahı; yol masrafı, yevmiye (gündelik), aile masrafı ve yer değiştirme masrafından oluşur.
Geçici görevin yürütüldüğü yerde hastalanmaları sebebiyle görevini yerine getiremeyen memur ve hizmetlilere, bu sebeple vazife göremedikleri günlerin en çok yedi günü için gündelik verilebilir. Hastanede yatırılmak suretiyle tedavi masraflarının kurumlarınca ödenmesi halinde bu günler için gündelik verilmez.
Yukarıda da görüleceği üzere yolluğun bütün unsurları için ev taşıma gereklidir. Fakat eski yeni bir görev yerine atanan, bu yeni görev yeri eski görev yerinden ilişiksiz aynı zamanda ikamet adresi ile de ilişiksiz ise harcırahın belirli kalemlerini alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri