webOS işletim sistemi, Linux tabanlı bir akıllı TV işletim sistemi ortamıdır. Temel olarak sezgisel UX özelliği sayesinde kolay entegrasyonu mümkün hale getirir. Bu işletim sistemi, Grafik Kullanıcı Arayüzü yardımıyla akıllı televizyonunuzun işlevlerini kontrol etmenize ve çalıştırmanıza imkan sağlar.
webOS Nedir? webOS, LG firması tarafından sunulan Linux Kernel tabanlı bir işletim sistemidir. Piyasaya ilk çıktığında telefonlar için kullanılan işletim sistemi bugün televizyonlar için de kullanılıyor.
LG'nin akıllı TV işletim sistemi webOS'in yeni sürümü webOS 6.0 tanıtıldı. webOS 6.0, 2021'de tanıtılacak LG marka OLED, QNED Mini LED, NanoCell ve UHD Smart TV'lere gelecek. Eski modellere güncelleme olarak gelip gelmeyeceği belli değil. webOS 6.0 ile ana ekran baştan tasarlandı. Daha modern bir görünüme kavuştu.
WebOS, LG tarafından geliştirilen ve akıllı televizyonlarda kullanılan bir işletim sistemidir. Linux çekirdeği üzerine kuruludur ve web teknolojilerini kullanır. Bu sayede, web tabanlı uygulamaların televizyonlarda sorunsuz bir şekilde çalışmasına olanak tanır.
webOS LG firmasının sunduğu Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Özellikle sihirli kumandası ile büyük beğeni toplayan webOS televizyon modellerine; Disney plus, Netflix, Exxen, Amazon Prime Video, Youtube gibi pek çok uygulamayı kolayca indirebilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
LG Mağaza dışı uygulamaların kurulumu haricine izin vermediği için webOS kullanır. Apk yazılım yüklenemez.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
webOS işletim sistemi, Linux tabanlı bir akıllı TV işletim sistemi ortamıdır. Temel olarak sezgisel UX özelliği sayesinde kolay entegrasyonu mümkün hale getirir. Bu işletim sistemi, Grafik Kullanıcı Arayüzü yardımıyla akıllı televizyonunuzun işlevlerini kontrol etmenize ve çalıştırmanıza imkan sağlar.
LG webOS, Linux çekirdeği üzerinde çalışan özel bir mobil işletim sistemidir. İlk olarak Palm tarafından geliştirildi ve 2013 yılında LG tarafından satın alındı.
WebOS, LG tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Sadeleştirilmiş yapısı sayesinde kolay bir kullanım sunar.
İçinde LG WebOS çalışan Skytech televizyon!
Televizyonların arayüzleri değişiklik göstermektedir. Arayüzler, kullanılan işletim sistemini ifade etmektedir. LG Smart TV'ler WebOS işletim sistemi ile üretilmektedir. WebOS televizyonunuzda hızlı hareket etmeyi, oyun oynamayı ve uygulamaları kullanmanıza imkân sağlıyor.
Pierre Achille Webó Kouamo (d. 20 Ocak 1982), Kamerunlu eski futbolcu ve antrenör. Santrfor pozisyonunda görev yapmaktaydı.
Onvo Televizyon
Bugünün teknolojisini ürettiği televizyonlara aktaran, hızlı ve sürekli yenilenen bir dinamiği olan Onvo Televizyonların genelinde android işletim sistemi kullanılıyor.
Samsung, televizyonlara entegre ettiği Tizen'i işletim sistemini olarak kullanmaktadır. İşletim sistemi televizyonun arayüzünü ifade etmektedir. Tizen, işletim sistemi sayesinde televizyonunuzda hızlı işlem yapabilir, oyun ve uygulamaları kolayca kullanabilirsiniz.
LG ürünleri Güney Kore'de üretilmektedir.
webOS Hub, renk şemasını seçerek ana ekranda ince ayar yapmak, gerçek görünüşlerine uygun bir görsel uygulamak veya görünürlük için bir logo eklemek gibi çeşitli yollarla kullanıcı arabiriminin (UI) özelleştirilmesini mümkün kılıyor.
LG'den yapılan açıklamaya göre yerli TV üreticisi Sunny ile anlaşma sağlandı. Yeni üretilecek Sunny modelleri, LG'nin webOS Smart TV işletim sistemiyle gelecek.
S-IPS panel, IPS panelin iyileştirilmiş versionudur, LGE'nin kullandığı. LG ; dünya klasındaki teknolojide olan S-IPS panellerin dünya üzerinde çoğunu üretmektedir. Genel olarak, S-IPS ,VA panelin benzeri olarak söylenir, ancak çoğu uzman, S-IPS panel geniş izleme açısı ve daha hızlı tepki hızına sahip olduğunu söyler.
LG 32 inch LED TV akıllı modelleriyle kullanışlı ürünlerden bir tanesidir. Smart TV olarak adlandırılan bu televizyonlar ile pek çok uygulama açılabilmektedir.
Android TV özellikli olmadığı için ek uygulama imkanı da verilmiyor.
OLED TV: Üst seviyede renk doğruluğu, kontrast yüksekliği, geniş izleme açısı ve bulanıklığa yer verilmeyen bir görüntü sunmasıyla OLED TV'ler, bugün en iyi teknik özelliklere sahip ürünler olma özelliği taşıyor. Ayrıca sıra dışı incelikte ekranlarla da göz dolduruyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri