WhatsApp, 'çevrim dışı ol' özelliğini herkesin kullanımına açtı
Android cihazlarda 'Hesap' ardından Gizlilik'e dokunun. Son Görülme ve Çevrimiçi butonuna basın. Son Görülme alanında 'Hiç Kimse' seçeneğine dokunun.
Kullanıcılar, WhatsApp'a giriş yaptıklarında tamamen çevrimdışı görünmeyi veya yalnızca bazı kişilere online görünmeyi de seçebiliyor. WhatsApp'ta çevrimiçi oluşunu gizlemek isteyenlerin aradığı durum gizleme özelliği, iOS'ta ve Android'de temmuz ayından bu yana geliştiriliyor. Önemli bir özellik.
Bu özelliği kapatarak insanlardan WhatsApp'ta en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu gizleyebilirsiniz. Özelliği kapatmak için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Son görülme > Hiç kimse seçeneklerini tıklayarak son görülmenizi tamamen gizleyebilirsiniz.
Son görülme bilginizi paylaşmazsanız diğer kişilerin son görülme bilgisini de göremezsiniz. Söz konusu kişi sizi engellemiş olabilir. Söz konusu kişiyle daha önce sohbet etmemiş olabilirsiniz. Söz konusu kişi, sizi kişi listesine kaydetmemiş olabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Whatsapp uygulamasında çevrim içi durumunu kapatmak için öncelikle; Uygulamayı açtıktan sonra Ayarlar> Gizlilik> Durum adımlarını takip ediniz. Daha sonra burada Kişilerim seçiliyse tüm kişileriniz çevrim içi olup olmadığınızı görebilmektedir.
Platformdan yapılan açıklamaya göre, WhatsApp'in sesli mesajlar özelliğinin yanına ek olarak görüntülü mesaj özelliğini getirdiği belirtildi. Görüntülü mesajlar sayesinde, 60 saniye içinde söylemeniz ve göstermeniz gerekenleri kaydedip sohbetlere yanıt verilebilecek.
Konuştuğunuz kişiye yanıt vermek için bir başka yol ise, telefonunuzdaki Wi-Fi ve hücresel veri bağlantılarını kapatmak. Telefonunuzun internet ile bağlantısını kesin ve sohbete girin. Mesajınızı yazıp gönderin. Daha sonra WhatsApp'tan çıkın.
Android telefonlarda: Whatsapp uygulamasının simgesinde parmağınızı basılı tutun, Uygulama Bilgilerine gidin, uygulama bilgileri ekranında Durmaya Zorla butonuna dokunun. Şuan itibari ile internetiniz açık olsa da Whatsapp'da offline'sınız.
Çevrim içi ve çevrim dışı kelimeleri çoğunlukla çevirim içi, çevrimdışı, çevrimiçi şeklinde farklı biçimlerde yazılabilir. Ancak çevrim dışı TDK kurallarına göre de ayrı olarak yazılması gereken bir kelimedir.
WhatsApp'a "çevrim dışı ol" özelliği
WhatsApp, kullanıcılarına çevrimiçi durumlarını gizleme özelliğini tüm kullanıcılara açmaya başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, kendilerinin çevrimiçi durumlarını takip eden birileri varsa onların kendilerini izlemelerini engelleyebilecek.
Online kelimesi dilimize çevrimiçi olarak çevrilmiştir, yani hatta olan anlamına gelmektedir. Bir internet sitesi aktif olarak çalışır halde ise çevrimiçi (online), eğer kapalı ve erişilemiyor ise çevrimdışı (offline) olarak adlandırılabilir.
Whatsapp'ta artık kullanıcılar gelen bir aramayı arka planda bekletebilecek ve isterlerse çağrıya cevap verecek. Aramanın beklemesi kısmında ise arayan kişi normal telefon sesini duyacak. Eğer kullanıcı aktif bir aramadaysa ve cihazına bir başka çağrı gelirse bunu bildirimde görebilecek.
(Android'de sağ üstte üç nokta, iPhone'da sağ altta) Hesap - Gizlilik - Son Görülme yolunu izleyin. Burada “Şunlar hariç kişilerim”e dokunun. Son görülme durumunuzu görmesini istemediğiniz kişileri işaretleyin ve Bitti'ye dokunun.
WhatsApp'ı kullanırken, uygulama sürekli olarak internete bağlı olup olmadığını kontrol eder.. Bağlı değilsen seni çevrimdışı olarak gösterir. Fakat cihazın internete bağlıysa Whatsapp'ta çevrimdışı olsan bile, çevrimiçi gözükmeye devam edersin. Bunun nedeni, hala bağlı olup olmadığını sürekli kontrol etmesidir.
Çevrim İçi Kelimesinin Doğru yazılışı
Çevrim içi kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "çevrim içi" şeklindedir.
Ayarlar menüsünde Hesap'a, ardından Gizlilik'e dokunun. Orada son görülme seçeneğini bulun. Uygulama size aralarından seçim yapabileceğiniz 4 seçenek sunar. Çevrimiçi durumunu kimsenin görmemesi için “Hiç Kimse”yi seçin.
Her iki kullanıcı da istediği zaman süreli mesajları devre dışı bırakabilir. Bu özellik devre dışı bırakıldığında, sohbette gönderilen yeni mesajlar artık kaybolmaz.
Hesabınız WhatsApp'tan silinir. Mesaj geçmişiniz silinir. Tüm WhatsApp gruplarınızdan silinirsiniz. Google Drive yedeklemeniz silinir.
Çevrim içiyse kişi adının altında “çevrim içi” yazar. Aksi hâlde “son görülme…” yazar. ”Çevrim içi”, kişinin şu anda uygulamayı kullandığı anlamına gelir. ”Son görülme…” ise kişinin uygulamayı en son ne zaman kullandığını belirtir.
Whatsapp Plus, Whatsapp'ın resmi sürümünde yer almayan özellikleri kullanıcılara sunan üçüncü taraf bir uygulamadır. Whatsapp Plus'ı Whataspp'tan ayıran en temel fark, sınırlandırmaları kaldırmasıdır. Farklı türdeki emoji çeşitliliği, gönderilen dosya boyutları, sohbetlerinize şifre koyma buna örnek verilebilir.
Görüşme yüklendikten sonra ekranın üst kısmında kişinin adının altında "son görülme (tarih) (saat)" görünür. Bu, kişinin cihazında WhatsApp'a en son eriştiği tarih ve saattir. Kişinin adının altında "Çevrim İçi" ifadesi görünüyorsa bu, kişinin cihazında WhatsApp'ın açık olduğunu gösterir.
Gördüğün gibi herkesle paylaşma gibi bir seçenek yok. Bu nedenle birinin, senin durumunu görüntüleyebilmesi için sende ekli olması şart. Sende ekli olmayan kişilerde, senin numaran olsa dahi senin durumunu görüntüleyemez.
Google Play Store'dan WhatsApp'ı indirin ve yükleyin. WhatsApp'ı açın ve adınız, numaranız dahil bilgilerinizi girin. Kurulum sırasında sohbetlerinizi Google Drive'dan geri yüklemek isteyip istemediğiniz sorulacak. Sohbetleri kurtarma işlemini başlatmak için “Geri Yükle” butonuna dokunun.
Evet. WhatsApp'ın son sürümünü kullanan kullanıcılar arasındaki tüm mesajlar 'uçtan uca şifreleme' yöntemi kullanılarak iletiliyor. Yazışmalarımızda karşımıza çıkan bu bilgi, mesajların güvenli şekilde iletildiğini belirtiyor. Ayrıca resim, video ve sesli aramalar da aynı şekilde şifreli olarak iletiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri