Meta CEO'su Mark Zuckerberg tarafından duyurulan ekran paylaşımı özelliği, kullanıcıların görüntülü görüşme sırasında telefon veya bilgisayar ekranlarını diğer katılımcılar paylaşmalarına olanak tanıyacak. Özelliğin Android, iOS ve Windows uygulamalarında kullanılabilir olacağını belirtelim.
İlk olarak Mayıs ayı sonunda Android'de bazı beta test kullanıcıları için yayınlanan ekran paylaşımı özelliğine 'Paylaş' simgesine dokunarak erişilebiliyor. Bir kişiyle görüntülü arama başlatın. Ekranın alt kısmındaki (üzerinde ok bulunan) ekran paylaşımı simgesine dokunun. Ekranınızı paylaşmak istediğinizi onaylayın.
Arama kontrolü kısmında bulunan yeni simgeye dokunduğunuzda ekranınızı karşıdaki kişiyle paylaşabileceksiniz. Ekranınızı paylaşmaya karar verdiğinizde, ekranınızda görüntülenen her şeyi karşı taraf da görebilecek.
WhatsApp ekran paylaşımı özelliği sayesinde kullanıcıların görüşme esnasında telefonlarının ekranlarını karşı tarafa gösterebilmesine imkân tanıyor.
Masaüstü paylaşma, olarak da bilinen ekran paylaşımı, ekranınızdaki içeriğin başka bir veya birkaç cihazla paylaşılması pratiğidir. Bir ekrandaki tüm elemanları veya sadece bir pencereyi içerebilir. Bu da masaüstünüzün görülebilirliği açısından tam bir kontrole olanak vererek gizlilik sağla.
İlgili 19 soru bulundu
İndirdiğiniz medya dosyaları otomatik olarak telefonunuzun galerisine kaydedilir. Medya görünürlüğü seçeneği varsayılan olarak açık durumdadır. Açıldıktan veya kapatıldıktan sonra bu özellik sadece yeni indirilen medyaları etkiler.
Android telefonunuza bağlı olarak bu işlemi birkaç şekilde yapabilirsiniz: Telefonunuzda Ayarlar'ı açıp Uygulama ve bildirimler > WhatsApp > İzinler'e dokunun. Telefonunuzda Ayarlar'ı açın, ardından Uygulamalar > Uygulamaları yönet > WhatsApp > Uygulama izinleri veya Diğer izinler'e dokunun.
Alıcı gönderdiğiniz medyanın ekran görüntüsünü veya ekran kaydını almaya çalıştığında size bilgi verilmez. Medyalarınızın başka yöntemler kullanılarak kaydedilebileceğini unutmayın.
Kişilerinizde kayıtlı olmayan birinden ilk kez mesaj aldığınızda, okundu bilgisi özelliğini etkinleştirmiş olsanız bile siz yanıt verene veya göndereni kişilerinize ekleyene kadar okundu bilginiz gönderene gösterilmez.
TCK'nın m. 132/3 hükmü uyarınca kendisiyle yapılan haberleşme içeriğini alenen ifşa eden kişiye 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilir. Mesajları ifşa etmek aşağıdaki örneklerde suçtur: WhatsApp mesajlarını yaymak. Instagram mesajlarının (direct message) ekran görüntüsünü almak ve story/post ile paylaşmak.
Farklı cihazları birincil telefonunuza bağlayarak WhatsApp'ı web'de, masaüstü bilgisayarınızda, Android tabletlerde, ikincil telefonlarda ve diğer cihazlarda kullanabilirsiniz. Aynı anda dört adede kadar bağlı cihaz kullanabilirsiniz. Kişisel mesajlarınız, medyalarınız ve aramalarınız uçtan uca şifrelenir.
WhatsApp'ta ekran görüntüsü alındığı nasıl anlaşılır? İkinci bir güncelleme ya da açıklamaya kadar WhatsApp ekran görüntüsü alındığınızda karşı taraf bu durumu fark etmez. WhatsApp'ta ekran görüntüsü alınması halinde karşı tarafa anında bildirim gideceği yönünde haberler de yayılmaya başladı.
Telefonunuzun Wi-fi'sini açın. Ardından telefonunuzun üst menü çubuğunu aşağı kaydırarak ekran paylaş seçeneğini bulun ve aktif hale getirin. Ekran paylaşma aktif hale getirildiğinde telefonun bağlanabileceği aygıtlar görüntülenecektir.
Bu özellik, Android akıllı telefonlarında WhatsApp'ın en son beta sürümüne (2.23.11.19) sahip olanlar tarafından şu anda kullanılabiliyor.
1. Cihazınızda Ayarlar > Uygulama ve bildirimler'e gidin. 2. WhatsApp > Bildirimler > Bildirimleri göster'e dokunun.
Durum güncellemeleriniz yalnızca şu kişiler tarafından görülebilir: Telefon rehberinize telefon numarasını kaydettiğiniz kişiler. Telefon rehberlerine telefon numaranızı kaydetmiş kişiler. Durum güncellemelerinizi tüm kişilerinizle veya yalnızca belirli kişilerle paylaşmayı seçebilirsiniz.
Görüşlerin bir tarafı Whatsapp yazışmaları, arama kayıtları ya da ekran resimleri gibi delilleri kabul etmemektedir. Ancak Yargıtay ya da sorumlu mahkemeler bu durumu bu şekilde değerlendirmemektedir. Whatsapp ekran görüntüsü mahkemeler tarafından delil niteliği taşıyan belgelerdir.
Herhangi birinin hikayesini ekran görüntüsü ya da videoya alırsanız karşı tarafa bu konuda bir bildirim gitmez. Yani istediğiniz gibi hikayeleri fotoğraf ya da video olarak gönül rahatlığıyla kaydedebilirsiniz.
Kullanıcılar ekran görüntüsü almaya çalıştığında "Ekran Görüntüsü Engellendi" başlığı altında şu uyarı mesajı gelecek: "Daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi." Ekran görüntüsü engelleme özelliğini kullanabilmek için, WhatsApp'ı cihazınız için sunulan en yeni sürüme güncellemek gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri