Çamaşır parfümü kıyafetlere sinen kötü kokuları gidermek ve etrafa tertemiz esans yayarak herkesin beğenisini kazanmak için üretilen ideal temizlik ürünleridir. Giderek artan popülaritesi ile çamaşır makinesi parfümü modelleri sağlıklı formülleriyle kıyafetlerde üstün temizliği ve kokuyu sağlamak için tasarlanır.
çamaşır parfümünü öncelikle yıkama tamburuna koyun. sonrasında çamaşırlarınızı makineye yerleştirin. çamaşır deterjanınızı da ekledikten sonra makinenizi çalıştırın. sağlığınız için el, yüz, vücut ve gıda maddelerinin temizliğinde kullanmayın.
Antibakterial özelliklidir ve mayt engelleyici özelliği vardır. Çok Uzun süre kalıcı doğal parfümlüdür, ferahlık verir, uzun süre mis gibi kokutur. Ürün kokusu boğazınızı ve nefesinizi tıkamaz, dünyanın en büyük koku firmaları ile çalışılmıştır.
Çamaşır parfümünü öncelikle yıkama tamburuna koyunuz. Sonrasında çamaşırlarınızı makineye yerleştiriniz. Çamaşır deterjanınızı da ekledikten sonra makinenizi çalıştırınız. Sağlığınız için el, yüz, vücut ve gıda maddelerinin temizliğinde kullanmayınız.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
Çamaşır makinesinin nemli ve karanlık tamburu, iç aksamı kötü kokuya neden olan bakteriler için elverişli bir ortam hazırlar. Bu nedenle makinenizi de düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Çamaşır sıklığına göre ayda ya da birkaç ayda bir çamaşır makinenizi yüksek ısıda boş olarak çalıştırın.
* Kötü kokan kıyafetlerinizi dolaptan çıkarın ve havalandırdıktan sonra dolaba yerleştirin. * Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. * Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz.
Kumaş spreyi ne işe yarar? Kumaş spreyi kıyafet ve nevresim takımı gibi tekstil üretimi ürünlerin pratik bir şekilde hoş kokmasını sağlar. Bu ürünler içerdiği esanslar sayesinde kumaş üzerinde uzun süre kalıcı bir etki bırakır. Böylece kumaşların taze ve aromatik bir şekilde kokmasını sağlar.
Yumuşatıcımızı, karbonat ve sıcak su ile berabar sprey şişemizin içine yukarıda belirtilen ölçeklerde koyalım ve iyice çalkalayalım. Biraz soğumasını bekledikten sonra ev yapımı oda spreyimiz kullanıma hazırdır. Özelikle kumaş yüzeylerde kalıcı etkisiyle ferahlığını çok net hissedeceksiniz.
Sprey formdaki seçenekler çamaşırlar yıkandıktan sonra sıkılabileceği gibi dolap ve çekmece içlerine, yatak örtüsü, yastık kılıfı gibi eşyaların yüzeylerine de sıkılabilir. Genel olarak banyoda el ve yüz havlularında, bornozlarda kullanılır.
Her ne kadar güzel kokulu bir yumuşatıcı, deterjan kullanmış olsanız da yıkama programı sonunda nemli ortamda kalan ıslak çamaşırlar bakterilere kucak açar ve kötü kokarlar. Yıkama programı biter bitmez çamaşırlarınızı makineden çıkarın ve bekletmeden asın.
SİRKE VE KARBONAT İKİLİSİ HER YERDE
Derin bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ve 100 ml sıcak su ekleyip karıştırarak karbonatı eritin. Suyun üzerine yarım litre beyaz sirke ekleyin. Karışımı yumuşatıcı gözüne koyun ve yumuşacık çamaşırlarınızı kucaklayın.
Elinizdeki çamaşır suyu kokusunu çıkarmak için taze limonu suyu ve limon içerikli deterjanlar kullanabilirsiniz. Elinizdeki çamaşır suyu kokusundan kurtulmak için bir diğer etkili yöntem de sirkedir. Elinizi sirke ile ovarak çamaşır suyu kokusundan kurtulabilirsiniz.
Kullanımı oldukça kolay olan şişe çeşidini sallayıp ardından istediğiniz miktarda spreyi odaya püskürtebilirsiniz. Çubuklu oda kokularını kullanırken çubukların uçlarını düzenli olarak ters çevirerek kokunun sürekli olarak yayılmasını sağlayabilirsiniz. Sprey oda kokuları ise doğrudan odaya püskürtülür.
Bu nedenle sağlık uzmanları oda spreylerini doğrudan cildinize sürmenizi önermez. Bunun yerine, en iyi uygulama, onu giysinizin üzerine hafifçe vurmaktır. Ayrıca oda kokularının havaya sıkılması da en doğru davranıştır.
Dolaptaki kıyafetler neden kokar? Nemli ve ıslak kıyafetler hem rutubete sebep olmakta hem de dolabınızın kokmasına yardımcı olmaktadır. Elbise dolabı duvara çok fazla yaklaştırılmamalı. Hava almayan duvarda rutubet ve küf oluşabilir.
Nasıl Kullanılır? Kıyafeti yatay bir zemine serin, ürünü özellikle kırışık yerlere yoğunlukta olacak şekilde sıkın, elinizle kırışıklıkları düzeltin ve asıp 15 dakika bekleyin! Ve kıyafetiniz yeniden giyilmeye hazır!
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Dolap çekmece kokusu sıvı ya da toz formlarda olabilir. Bunun yanı sıra askı ile asılabilen ya da katı halde direkt olarak yerleştirilebilen çeşitler de bulunur. Temin ettiğiniz ürünün şekline göre askılarından asarak ya da çekmecelerin içerisine direkt olarak koyarak kullanım sağlayabilirsiniz.
Çamaşırlarınızın kurutma makinesinden mis gibi bir kokuyla çıkmasını istiyorsanız yapmanız gereken çok basit. Sevdiğiniz bir esansiyel yağı; portakal, mandalina ya da nane yağını bir mikrofiber beze damlatın. Yağ damlattığınız bezi kurutma işlemi sırasında makineye atın.
Islak havlu kokusu, özellikle havluyu bir iki kez kullanımda ortaya çıkan nem nedeniyle bakteri ve virüslerin üremesi sebebiyle oluşuyor.
4) Bulaşık Makinesi Tableti
Bulaşık makinesi tabletiyle çamaşır makinesi temizleme de mümkün!
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri