Sonuç olarak Devlet, WhatsApp mesajlarına ulaşamaz. Fakat yapılacak bir yasal düzenlemeyle WhatsApp mesajını gönderen Cihazın Bilgisi, Lokasyon bilgisi, Hesaba ait telefon bilgisi vs. ulaşabilir. Ya da Çin de olduğu gibi WhatsApp içerikleri kontrol edilemediğinden uygulamanın kullanılması tümden yasaklanabilir.
WhatsApp uzman tanıklık desteği sağlamamaktadır. Ayrıca WhatsApp kayıtları yasalar uyarınca kendi kendini doğrular niteliktedir ve bu kayıtlarla ilgili olarak bir kayıt sorumlusunun tanıklığına gerek yoktur.
"Bu sohbette gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar, uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır. Bu sohbetin dışında bulunan hiç kimse, mesaj ve aramalarınızı okuyamaz ve dinleyemez."
Yani WhatsApp'taki tüm görüşmeleriniz şifrelidir ve güvendedir demek istiyor. Şunu açıkça ifade etmek gerekirse klasik yöntemlerle veya devlet tarafından internet trafiğini izleme gibi yöntemlerle ülkemizden, WhatsApp görüşmelerine erişmek mümkün değildir.
Whatsapp, yurt dışında yerleşik bulunan ve Türkiye'de temsilciliği de olmayan bir şirkettir. Bu sebeple whatsapp konuşma kayıtlarının savcılık marifetiyle çıkarılması mümkün değildir.
İlgili 41 soru bulundu
Bilindiği gibi 2016 yılında Rusya Büyükelçisine suikast düzenleyen failin telefonuna ait şifre çözülemediği için telefon içeriğine ulaşılamamıştır. Sonuç olarak Devlet, WhatsApp mesajlarına ulaşamaz.
Uygulamada özellikle aile hukuku, iş hukuku ve alacak davalarında ispat aracı olarak kullanılan Whatsapp yazışmaları ancak hukuka uygun şekilde elde edildiğinde delil olarak mahkemeye sunulabilmektedir.
Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, WhatsApp'ta eski mesajları (örneğin; 1 sene önceki mesajlar) geri getirmek mümkün değil.
Uçtan uca şifreleme sayesinde kişisel mesaj ve aramalarınız güvence altına alınır. Gönderilen içerikler yalnızca siz ve konuştuğunuz kişi tarafından okunabilir veya dinlenebilir. WhatsApp dahil olmak üzere aradaki hiç kimse okuyamaz veya dinleyemez.
> Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği > Yedekle'ye dokunun. Bireysel veya grup sohbetlerinizden sohbet geçmişinizin bir kopyasını dışa aktarmak için sohbeti dışa aktarma özelliğini kullanabilirsiniz. İlgili bireysel sohbeti veya grup sohbetini açın. > Diğer > Sohbeti dışa aktar'a dokunun.
Mesajları gönderildikten 24 saat, 7 gün veya 90 gün sonra kaybolacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Tutulan mesajlar kaybolmaz. Seçtiğiniz süre yalnızca sohbetteki yeni mesajları etkiler. Daha önce gönderdiğiniz veya aldığınız mesajlar bu seçimden etkilenmez.
Bu sebeple her hangi bir sorun sebebiyle ispat niteliği taşımakta olan Whatsapp uygulamasına sıklıkla başvurulmaktadır. Görüşlerin bir tarafı Whatsapp yazışmaları, arama kayıtları ya da ekran resimleri gibi delilleri kabul etmemektedir.
WhatsApp mesajlarının da mahkemeye delil olarak sunulabilmesi için öncelikle hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş olması gerekir. Bu da ancak yazışmayı delil olarak sunmak isteyen tarafın WhatsApp yazışmasının tarafı olması ve yazışmayı bizzat kayıt altına alması durumunda mümkün olacaktır.
Telefonunuzu kullanırken, cızırtı ve yankı duyuyorsanız, dinleniyor olabilirsiniz. Konuşmalarınız derinden geliyorsa ve aynı olay gün içinde 2 kez tekrarlanırsa, yine dinlenme ihtimaliniz yüksektir. Uzmanlar, dinlemelere karşı telefonunuzu sürekli olarak format atmanız gerektiğini söylüyor.
Yeni düzenlemeye göre, telefonlar hakim kararıyla dinlenebilecek. Ancak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, polis istihbarat daire başkanı, jandarma istihbarat daire başkanı, MİT müsteşarı veya yardımcısının imzasıyla telefonlar dinlenebilecek.
Dinlemek istediğiniz sesli mesajı seçin. Oynat'a basın. Sesli mesaj telefonunuzun hoparlörlerinden oynatılır. Kulaklık takılıysa sesli mesajlar kulaklığınızdan oynatılır.
WhatsApp üzerinde gerçekleştirilen yazışmalar uçtan uca şifreli olarak korunmakta olduğundan dışarıdan üçüncü kişiler tarafından müdahale ile erişilememektedir. WhatsApp'ın çalışma mantığında üçüncü bir kişi tarafından içeriklere erişim mümkün görünmemektedir.
Sohbetler sekmesinde, gizlemek istediğiniz bir sohbeti basılı tutun. Ekranın en üst kısmında simgesine dokunun. Sohbetler sekmesinde, > Ayarlar'a dokunun. Sohbetler > Sohbet geçmişi > Tüm sohbetleri arşivle > Tamam'a dokunun.
2021 YILINDA ÇALIŞMAYACAK!
WhatsApp güncellediği destek sayfasında iOS 9 ve altı sürümlere sahip iPhone kullanıcılarının artık WhatsApp'ı kullanamayacağını bildirdi. Android tarafında ise 4.0.3 sürümünün altı telefonlar için maalesef ki artık WhatsApp çalışmayacak.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Çevrimiçi olduğunuz esnada size gönderilen bir mesaj silindiğinde, 'bu mesaj silindi' şeklinde bir uyarı görürsünüz. Böylelikle mesaj, konuşma geçmişinden silinse dahi telefon hafızasında depolanmaya devam eder.
WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.
Sayın Konuk,adınıza ait olmayan bir hattın görüşme dökümanı yada sms dökümanı ilgili operatörlerce size verilmez.. Bu tür veriler gizli olup,kurumların hat sahipleri dışında kimselerle paylaşması yasaktır.
Son zamanlarda herkesin rahatlıkla telefonundan bir tuşla aldığı ekran görüntüleri mahkemeye delil olarak sunulmak istenmektedir. Fakat ekran görüntüleri üzerinde rahatça oynama yapılabileceği göz önüne alındığında bu deliller mahkemelerde tek başına delil olarak kabul edilemeyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri