Senkronize etmek, genellikle teknolojik aletler arasındaki eşleşme durumunu tarif etmek için kullanılmaktadır. Buna göre akıllı telefonlardaki bilgileri başka bir telefona atmaya ve bu aktarım işine senkronize etmek denilebilmektedir.
Tıpkı Snapchat'te olduğu gibi Whatsapp da da senkronize özelliği fotoğraf, video ve mesajlarınızın Whatsapp'ın bulut depolarında saklanmasına ve istediğiniz zaman buradan ulaşmanıza yarayan bir özelliktir. Burada mesajların tutulması istediğiniz zaman mesajlarınıza da ulaşabileceğinizi gösterir.
Senkronizasyon, eşzamanlama veya eşleme, eşgüdümlü çalışan parçalı sistemlerin zamanlamalarının eşleştirilmiş olduğunu ifade eder. Birimleri, bu şekilde çalışan sistemler senkronize veya eşzamanlı olarak anılır. Bazı sistemler neredeyse eşzamanlı olduklarından plesiochronous olarak anılırlar.
“Cihazlar senkronize edilemedi” uyarısını görüyorsanız telefonunuzun saatini doğru zamanı gösterecek şekilde güncellemeniz gerekiyor olabilir. Telefonunuzdaki tarih, saat ve saat dilimi ayarları bulunduğunuz konumla eşleşmelidir.
İlgili 21 soru bulundu
Senkronizasyonu açtığınızda yer işaretleri, geçmiş ve şifreler gibi tüm profil bilgileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome bilgilerinizi tüm cihazlarınızda bulabilirsiniz. Her şeyi senkronize etmek istemiyorsanız hangi bilgilerin kaydedileceğini değiştirebilirsiniz.
Bir kişi kaydında yaptığınız değişiklik, tüm cihazlarda o kişiyle ilgili kayıtlara yansıtılır. Oturum açtığınızda Google kişileriniz Android cihazınızla senkronize edilir. Kişilerinizdeki değişiklikler otomatik olarak senkronize edilir. Böylece, bu kişiler son bilgilerle birlikte yedeklenmiş olarak kalır.
Senkronize etmek, genellikle teknolojik aletler arasındaki eşleşme durumunu tarif etmek için kullanılmaktadır. Buna göre akıllı telefonlardaki bilgileri başka bir telefona atmaya ve bu aktarım işine senkronize etmek denilebilmektedir.
"Uygulamaları cihazlara senkronize edin" özelliği, bir cihazda kurulu olan uygulamaların, aynı Google hesabına bağlı diğer cihazlara otomatik olarak yüklenmesini sağlıyor.
Senkronizenin sözlük anlamı "aynı zamanda olmak" ya da "aynı zamanda olmayan" olarak yorumlanabilmektedir. Senkronize olmak yukarıda yazanlardan "aynı zamanda olmak" durumunu ifade ederken senkronize olmamak ya da olamamak "aynı zamanda olmayan" anlamını temsil etmektedir.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Geçmiş, yer işaretleri, şifreler ve kablosuz ağlar gibi verileri Google Hesabınıza kaydedip senkronize edebilirsiniz. Bu şekilde, oturum açtığınız her Chromebook'ta ve diğer cihazlardaki Google Chrome'da bu bilgileri her zaman bulabilirsiniz.
WhatsApp sohbet geçmişi senkronizasyonu özelliği aynı hesabın birden fazla cihazda çalışmasına destek olacak. WhatasApp tarafından aynı hesabın farklı cihazlarda da kullanılabilmesi için çalışıldığı biliniyor.
iki seyin eszamanli bir sekilde olmasi eylemi.
Android'de Google Rehber senkronizasyonu:
Adım #1: Cihazınızın “Ayarlar” menüsünü açın. Adım #2: “Google”a dokunarak hesap ayarlarını açın. Adım #3: “Hesap Hizmetleri” bölümünü açın. Adım #4: “Kişi Senkronizasyonu” bölümünü açın.
Senkronizasyon özelliğini kapattığınızda, telefonunuzdaki tüm mesajlar, fotoğraflar, kişiler, WhatsApp yedekleri dahil olmak üzere senkronizasyon ayarları üzerinden aktif ettiğiniz tüm veriler tekrardan telefonunuza kaydediliyor.
Senkronizasyon aslında uygulamaların kendi içinde haberleşmesi ve bilgi paylaşımı yapması demek.
Senkronizasyon sorununun çözümü
Eğer bir senkronizasyon sorunu yaşıyorsan, hesabından çıkış yapıp yeniden giriş yapmak, önbelleği temizlemek veya uygulamayı yeniden yüklemek bu sorunu genellikle çözecektir. Ancak sorunu bu şekilde çözmek, henüz senkronize olmamış verileri kaybetmene sebep olabilir.
Chrome de Senkronizasyon ayarlarına ulaşmak istiyorsanız , Google chrome tarayıcısını açın ve sağ üst köşedeki Üç noktaya tıklayın açılan ekrandan Ayarlar kısmını seçin yeni açılacak ekranda "Senkronizasyon ve Google hizmetleri" kısmına tıkladığınızda karşınıza senkronizasyonu açıp kapatabileceğiniz ayarları içeren ...
Senkronizasyon ve Google hizmetleri'ni tıklayın. "Senkronizasyon"un altında Senkronize ettiğiniz öğeleri yönetin'i tıklayın. Senkronizasyonu özelleştir'i tıklayın. Hesabınızla senkronize edilmesini istemediğiniz verileri kapatın.
bildirim gitmez ama, ayarlara gidip kişilerle bağlanmış mı diye bakın, bağlanmışsa bağlantıyı kesin.
Sağ üst köşede bulunan kare şeklindeki ikon seçilmelidir. Açılan alt menüden ''Kişiler'' sekmesi seçildikten sonra hesabınıza senkronize olmuş kişileri görebilirsiniz. Silmek istediğiniz kişiyi seçip ''Sil'' butonunu kullanarak rehber kısmından otomatik olarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri