Ancak bununla birlikte şirket, alıcının “bir kez görüntüle” fotoğrafını açarken ekran görüntüsü alabileceğini veya ekranını kaydedebileceğini ve Snapchat'in aksine, WhatsApp'ın ekran görüntüsü alındığında göndericiye haber vermeyeceğini belirtiyor.
Alıcı gönderdiğiniz medyanın ekran görüntüsünü veya ekran kaydını almaya çalıştığında size bilgi verilmez. Medyalarınızın başka yöntemler kullanılarak kaydedilebileceğini unutmayın.
WhatsApp'ta fotoğraf ve videolar paylaşıldığında, bunlar otomatik olarak bir alıcının film rulosuna kaydedilir. Tek seferlik görüntüleme özelliği, kullanıcıların sohbet ettikleri kişilere, açıldıktan ve görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf ve videolar göndermesine olanak tanımakta.
WhatsApp'ta ekran görüntüsü aldığınızda karşı tarafa bildirim gitmez.
WhatsApp'ta durumların ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmez. Ancak dediğimiz gibi bireysel bir sohbette gönderilen tek seferlik fotoğrafların ekran görüntüsü alınmıyor. Bununla birlikte, WhatsApp sadece ekran görüntüsü almayı engeller, bildirim göndermez.
İlgili 41 soru bulundu
Yapılan ekran görüntüsü işlemlerinde karşı tarafa direk bildirim gitmemektedir.
Haberleşmenin gizliliğini ihlal WhatsApp mesajlarının hukuka aykırı bir şekilde, 3. şahıslar ile diğer tarafın rızası olmaksızın paylaşıldığı takdirde suç olur. Dolayısıyla WhatsApp konuşmalarının ekran görüntüsünün alınması, sosyal mecralardaki konuşmaların fotoğrafının çekilmesi tek başına suç teşkil etmez.
Seç > Seçenekler'e basın, ardından Bir Kez Görüntüle'yi seçin. GÖNDER'e basın. Alıcı fotoğraf veya videoyu görüntülediğinde, sohbette Açıldı bilgisi gösterilir.
3. Evet bildirim gidiyor.
Durum güncellemeleriniz yalnızca şu kişiler tarafından görülebilir: Telefon rehberinize telefon numarasını kaydettiğiniz kişiler. Telefon rehberlerine telefon numaranızı kaydetmiş kişiler. Durum güncellemelerinizi tüm kişilerinizle veya yalnızca belirli kişilerle paylaşmayı seçebilirsiniz.
Bugünden itibaren WhatsApp kullanıcıları, fotoğraf ve videoları görüntülediği gibi silen ”Bir Kez Görüntüleme” özelliğine kavuştu. Bu özellik karşıdaki kişinin gönderdiğiniz medyayı sadece bir kez oynatabilmesine izin veriyor.
Bu arada WhatsApp'ta tek seferlik fotoğraf atmak için, fotoğraf ve videoyu sohbete ekleyip çember içinde 1 yazan simgeye dokunmak yeterli oluyor. Alıcı, fotoğraf veya videoyu görüntülediğinde sohbette “açıldı” bilgisi gösteriliyor.
Merak ettiğiniz tüm detaylar sizin için raporlanıyor ve bildirim gönderiliyor.
Durum güncellemeleri, yayınlandıktan 24 saat sonra otomatik olarak kaybolur. Durum güncellemelerini görmek istemediğiniz kişilerin durum güncellemelerini sona alabilirsiniz. Böylece bu kişiler, Durum sekmesinde üst kısımlarda görünmez.
Screen shot kelimesinin Türkçesi de ekran görüntüsü olarak çevrilebilir. Sosyal Medyada SS Almak ve SS Atmak Kelimeleri Ne Anlama Gelir? Ss almak o anki ekran görüntüsünü almak anlamına gelir. Ss atmak da bu görüntünün paylaşılması anlamında gelir.
Bir kullanıcı yedi günlük süre içinde WhatsApp'ı açmazsa mesaj kaybolur. Ancak WhatsApp açılana kadar mesajın önizlemesi bildirimlerde görünmeye devam edebilir.
Bireysel sohbetlerde herkes süreli mesajları etkinleştirebilir. Bu özellik etkinleştirildiğinde, sohbetteki yeni mesajlar belirlediğiniz sürenin sonunda kaybolur.
Konuştuğunuz bir kişi, size gönderdiği mesajı sildiyse, WhatsApp'ı telefonunuzdan silin ve tekrar yükleyin. Bu işlemi tamamladığınızda mesaj geçmişiniz yedeklenmiş olacağından, silinen mesajı görme imkanına sahip olacaksınız.
Whatsapp Plus, Whatsapp'ın resmi sürümünde yer almayan özellikleri kullanıcılara sunan üçüncü taraf bir uygulamadır. Whatsapp Plus'ı Whataspp'tan ayıran en temel fark, sınırlandırmaları kaldırmasıdır. Farklı türdeki emoji çeşitliliği, gönderilen dosya boyutları, sohbetlerinize şifre koyma buna örnek verilebilir.
Fotoğraflarınızı geri dönüşümden de sildiyseniz fotoğraflarınızı geri almanızın hiçbir imkanı yoktur. Aynı şekilde fotoğraflarınızı yedeklemeyip cihazınızdan sildiyseniz de geri alamazsınız. Olası durumlar yaşamamanız için fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar'a yedeklemenizi tavsiye ederim.
Bu sebeple her hangi bir sorun sebebiyle ispat niteliği taşımakta olan Whatsapp uygulamasına sıklıkla başvurulmaktadır. Görüşlerin bir tarafı Whatsapp yazışmaları, arama kayıtları ya da ekran resimleri gibi delilleri kabul etmemektedir.
Bu kapsamda whatsapp ekran görüntüsü delil sayılır mı sorusuna evet cevabı vermek mümkün olacaktır. Ancak unutmamak gerekir ki mahkemeye sunulan delillerin hiçbiri tarafların kişisel verilerini yada özel hayatın gizliliğini ihlal etmemelidir.
Ekran görüntüsü ile şikayet etme hakkınız var. Yetkililer gerekirse siteden orijinal kayıtları ister, ona göre hüküm verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri