Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf ve videolar, alıcının Fotoğraflar veya Galeri klasörüne kaydedilmez ve alıcı tarafından başka kişilere iletilemez. Bireysel bir sohbeti veya bir grup sohbetini açın.
İleride hiçbir WhatsApp kullanıcısı bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış medyalarınızın ekran görüntüsünü alamayacak.
Evet. WhatsApp'ın son sürümünü kullanan kullanıcılar arasındaki tüm mesajlar 'uçtan uca şifreleme' yöntemi kullanılarak iletiliyor. Yazışmalarımızda karşımıza çıkan bu bilgi, mesajların güvenli şekilde iletildiğini belirtiyor. Ayrıca resim, video ve sesli aramalar da aynı şekilde şifreli olarak iletiliyor.
WhatsApp'ta durumların ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmez. Ancak dediğimiz gibi bireysel bir sohbette gönderilen tek seferlik fotoğrafların ekran görüntüsü alınmıyor. Bununla birlikte, WhatsApp sadece ekran görüntüsü almayı engeller, bildirim göndermez.
Seç > Seçenekler'e basın, ardından Bir Kez Görüntüle'yi seçin. GÖNDER'e basın. Alıcı fotoğraf veya videoyu görüntülediğinde, sohbette Açıldı bilgisi gösterilir.
İlgili 21 soru bulundu
Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf ve videolar, alıcının Fotoğraflar veya Galeri klasörüne kaydedilmez ve alıcı tarafından başka kişilere iletilemez.
Fotoğraflarınızı geri dönüşümden de sildiyseniz fotoğraflarınızı geri almanızın hiçbir imkanı yoktur. Aynı şekilde fotoğraflarınızı yedeklemeyip cihazınızdan sildiyseniz de geri alamazsınız. Olası durumlar yaşamamanız için fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar'a yedeklemenizi tavsiye ederim.
Haberleşmenin gizliliğini ihlal WhatsApp mesajlarının hukuka aykırı bir şekilde, 3. şahıslar ile diğer tarafın rızası olmaksızın paylaşıldığı takdirde suç olur. Dolayısıyla WhatsApp konuşmalarının ekran görüntüsünün alınması, sosyal mecralardaki konuşmaların fotoğrafının çekilmesi tek başına suç teşkil etmez.
Android telefonlarda WhatsApp görüntülü görüşmelerini kaydetmemizi sağlayan herhangi bir özellik yok.
Yapılan ekran görüntüsü işlemlerinde karşı tarafa direk bildirim gitmemektedir.
3 dk. 36 sn. "Bu sohbette gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar, uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır. Bu sohbetin dışında bulunan hiç kimse, mesaj ve aramalarınızı okuyamaz ve dinleyemez."
Whatsapp, yurt dışında yerleşik bulunan ve Türkiye'de temsilciliği de olmayan bir şirkettir. Bu sebeple whatsapp konuşma kayıtlarının savcılık marifetiyle çıkarılması mümkün değildir. Dolayısıyla boşanma davasında savcı kararı ile whatsapp yazışmaları çıkar mı sorusuna olumlu cevap vermek mümkün değildir.
Uçtan uca şifreleme sayesinde kişisel mesaj ve aramalarınız güvence altına alınır. Gönderilen içerikler yalnızca siz ve konuştuğunuz kişi tarafından okunabilir veya dinlenebilir. WhatsApp dahil olmak üzere aradaki hiç kimse okuyamaz veya dinleyemez.
Bu özelliğin kullanıma sunulduğu sürümlerde, WhatsApp'ta alıcı tarafından açıldıktan ve alıcı medya görüntüleyiciden çıktıktan sonra kaybolan fotoğraf veya videolar gönderebilirsiniz. Alıcı medya görüntüleyiciden çıktıktan sonra, söz konusu medya artık ilgili sohbette görünmez ve alıcı tarafından tekrar görüntülenemez.
WhatsApp'ta ekran görüntüsü alma devri resmen sona erdi. Artık kullanıcılar tarafından bir defa görüntüle seçeneğiyle paylaşılan video ve fotoğrafların ekran görüntüsü alınamayacak.
3. Evet bildirim gidiyor. Karşı taraf süreli mesajı etkinleştirdi gibisinden birşey yazıyor. Ama sen etkinleştirmeyi bozabiliyorsun.
Bu sebeple her hangi bir sorun sebebiyle ispat niteliği taşımakta olan Whatsapp uygulamasına sıklıkla başvurulmaktadır. Görüşlerin bir tarafı Whatsapp yazışmaları, arama kayıtları ya da ekran resimleri gibi delilleri kabul etmemektedir.
WhatsApp'ın uçtan uca şifrelenmiş olduğunu ve mesajların sadece cihazınızda depolandığını; bu sebeple başka bir cihazdan hesabınıza erişen kişilerin geçmiş sohbetlerinizi okuyamayacağını lütfen unutmayın.
Uçtan uca şifreleme yönteminde sizin yazdığınız mesaj karşıdaki kişiye şifreli olarak gönderilir ve üçüncü kişiler bu mesajların içeriğini göremez. Yani mesajlara ulaşılsa bile mesajlar şifreli olduğundan dolayı içeriğe ulaşılamaz. WhatsApp, kendisinin dahi bu mesajların içeriğini göremediğini ifade etmektedir.
Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından, alacak davalarında mail, whatsapp, facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmaların belge ve delil niteliğinde olduğuna ilişkin karar verilmiştir.
Yargılama esnasında, SMS mesajları ve telefon arama kayıtlarının celbi usule uygun şekilde talep edilirse, mahkeme, GSM operatörüne yazı yazarak bu kayıtların dosyaya gönderilmesini isteyebilir.
Ekran görüntüsü ile şikayet etme hakkınız var. Yetkililer gerekirse siteden orijinal kayıtları ister, ona göre hüküm verir.
Eğer resimleri son yedekleme işleminden sonra sildiyseniz, fotoğraflarınızı kurtarmak için WhatsApp'ı kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekecek. WhatsApp'ı yeniden yüklerken, yedekten geri yükle seçeneğini kabul ettiğiniz halinde tüm mesajlarınız, resimleriniz ve videolarınız geri yüklenecektir.
Silinen fotoğrafları kurtarmak için ilk olarak Depolama > WhatsApp > Media > WhatsApp Images adımlarını izleyin. Eğer gönderdiğiniz bir fotoğrafı arıyorsanız, WhatsApp Images dosyası içerisinde yer alan Sent klasörüne göz atın. Ayrıca aynı adımları uygulayarak video, GIF ve ses dosyalarını da kurtarma imkanınız var.
Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır. Sildiğinizi düşündüğünüz bir fotoğraf veya videoyu Google Fotoğraflar'da görürseniz bu öğe, çıkarılabilir bir bellek kartında yer alıyor olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri