Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Whatsapp üzerinden tebligat yapılabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Whatsapp üzerinden tebligat yapılabilir mi?

Her ne kadar kişinin kabul etmesi halinde tebligatın her yerde yapılabileceği yönünde Tebligat Kanunu'nda hüküm bulunsa da, whatsapp programından gönderilen tebligatın geçerli sayılması yönündeki ilk Yargıtay Kararı oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alideniz.av.tr

WhatsApp'tan yapılan tebligat geçerli mi?

SANAL HUKUK Tebliğe konu evrakın whatsapp yolu ile gönderilmesi durumunda teslim aldığını kabul ve ikrar eden kişiye tebligatın yapılmış sayılacağının kabulü gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanalhukuk.org

Whatsapptan ihtarname gönderilir mi?

Hiçbir aşamada hakimler savcılar, Yargıtay veya tüketici mahkemelerinden WhatsApp veya sosyal medya üzerinden tebligat yapılmaz. Bilinen sosyal medya mecralarından tebligat yapılmaz bunlar resmi evraklardır ve resmi olarak yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

WhatsApp'tan gönderilen vekalet geçerli mi?

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, 100 bini aşkın avukatı yakından ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Daire, avukata WhatsApp üzerinden yapılan tebligatı geçerli saydı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Mesaj tebligat yerine geçer mi?

Gönderilen SMS'ler bilgi amaçlı olup, tebligat niteliğinde değildir. Ancak CMK'nın 43. Maddesinde tanıkların her türlü araçla çağrılabileceği düzenlenmiştir. Bu kapsamda hüküm ifade edecektir. Ancak aynı madde gereğince çağrı kağıdına bağlanan sonuçlar SMS ile bildirimlerde uygulanamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sms.uyap.gov.tr

Tebligatın Önemi

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tebligat hangi hallerde usulsüz sayılır?

Tebliğ tarihi, ihbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih olarak sayılır. Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Esas No: 2020/15-548 Karar No: 2021/279 sayılı kararında adreste bulunmama sebebinin tebliğ mazbatasına yazılmamış olmasını tebligatın usulsüz tebligat olarak nitelendirilmesi gerektiğine karar vermiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adahukukburosu.com

Usulsüz tebligat nasıl ispatlanır?

Tebligat Kanunu madde 32/2'ye göre, usulsüz tebliğ durumunda, muhatabın tebliği öğrendiğini beyan ettiği tarih esas alınır. Muhatabın beyan ettiği öğrenme tarihinin aksi karşı tarafça tanıkla ispat edilemeyip, sadece yazılı belge ile ispatlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eyavuz.av.tr

WhatsApp mesajları mahkemede çıkar mı?

Uygulamada özellikle aile hukuku, iş hukuku ve alacak davalarında ispat aracı olarak kullanılan Whatsapp yazışmaları ancak hukuka uygun şekilde elde edildiğinde delil olarak mahkemeye sunulabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

WhatsApp mesajları mahkemede delil olur mu?

Buradan hareketle, yargıya taşınmış bir hususta, WhatsApp mesajlarının yasal delil olarak dosyaya dahil edilebilmeleri için, hukuka uygun yollarla elde edilmeleri gerekir. Bunun için ise, mesajlaşmanın tarafı olan bir kişi tarafından bizzat kayıt altına alınarak dosyaya delil sıfatıyla sunulması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

WhatsApp mesajları mahkemeye nasıl sunulur?

WhatsApp mesajlarının da mahkemeye delil olarak sunulabilmesi için öncelikle hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş olması gerekir. Bu da ancak yazışmayı delil olarak sunmak isteyen tarafın WhatsApp yazışmasının tarafı olması ve yazışmayı bizzat kayıt altına alması durumunda mümkün olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Mesajla ihtar olur mu?

Temyiz mahkemesi bir kararında ihtarı şöyle tarif ediyor “borçluyu temerrüde düşüren ihtar için, alacaklının sarih ve belirili olarak borçluya borçlu olduğu edimi yerine getirmesi için yaptığı talep yeterlidir” Böyle oluncada Alman hukukuna göre ihtar SMS vasıtasıyla da olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

WhatsApp mesajları borç için delil olur mu?

Yüksek Mahkeme, alacak davalarında mail, WhatsApp,Facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmalar belge ve delil niteliğinde olduğuna hükmetti. Yargıtay, borç davalarında emsal nitelikte bir karara daha imza attı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Silinen WhatsApp mesajları savcılıkta çıkar mı?

Whatsapp, yurt dışında yerleşik bulunan ve Türkiye'de temsilciliği de olmayan bir şirkettir. Bu sebeple whatsapp konuşma kayıtlarının savcılık marifetiyle çıkarılması mümkün değildir. Dolayısıyla boşanma davasında savcı kararı ile whatsapp yazışmaları çıkar mı sorusuna olumlu cevap vermek mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasaroksuz.av.tr

WhatsApp mesajları polis tarafından takip edilebilir mi?

Sonuç olarak Devlet, WhatsApp mesajlarına ulaşamaz. Fakat yapılacak bir yasal düzenlemeyle WhatsApp mesajını gönderen Cihazın Bilgisi, Lokasyon bilgisi, Hesaba ait telefon bilgisi vs. ulaşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgurgungor.av.tr

Gerçek kişiye e tebligat yapılır mı?

Gerçek kişiler ise isteğe bağlı olarak e-tebligat adresi ve şifre alabilir. UETS'de bilgileri olan kurum, şirket ve şahıslara e-tebligat yapılacak, sistemde yer almayanlara eski sistemde olduğu gibi posta/zarf yolu ile tebligatlar yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Gerçek kişilere e tebligat yapılabilir mi?

MADDE 7 – (1) 5 inci maddenin ikinci fıkrası kapsamında kalan gerçek veya tüzel kişiler, elektronik tebligat adresi almak için PTT'ye başvurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

WhatsApp konuşmaları geriye dönük çıkar mı?

WhatsApp mesajlaşma ve haberleşme sisteminde mesajlar kullanıcının kontrolünde olduğu için iletimden sonra WhatsApp bunları sunucularında ve serverda tutmuyor. Bu nedenle de bu mesajların geçmişe yönelik olarak mahkeme tarafından temin edilmesi mümkün değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ekran görüntüsü kanıt olur mu?

Whatsapp ekran görüntüsü resimleri hukuka uygun yollar kullanılarak temin edilmiş ve mahkemeye sunulmuş ise görüntüler delil olarak kabul edilmektedir. Delil olarak sunulmuş olan kişi konuşma taraflarından biri olduğu zaman bu görüntüler delil olarak kabul edilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Hat sahibi WhatsApp dökümü alabilir mi?

Hat sahibi whatsapp konuşmalarına ulaşılabilir mi? telefon dökümanında whatsapp konuşmaları çıkar mi? Evet, eğer telefonunuz Whatsapp'a sürekli yedeklemeye yaptıysa ulaşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

WhatsApp IP adresi verir mi?

WhatsApp üzerinde gerçekleştirilen yazışmalar uçtan uca şifreli olarak korunmakta olduğundan dışarıdan üçüncü kişiler tarafından müdahale ile erişilememektedir. WhatsApp'ın çalışma mantığında üçüncü bir kişi tarafından içeriklere erişim mümkün görünmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uskudar.av.tr

Yedeklenmeyen WhatsApp mesajları geri gelir mi?

WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

WhatsApp dökümü nasıl alınır?

> Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği > Yedekle'ye dokunun. Bireysel veya grup sohbetlerinizden sohbet geçmişinizin bir kopyasını dışa aktarmak için sohbeti dışa aktarma özelliğini kullanabilirsiniz. İlgili bireysel sohbeti veya grup sohbetini açın. > Diğer > Sohbeti dışa aktar'a dokunun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: faq.whatsapp.com

Gerçek kişilere tebligat nasıl yapılır?

Tebligat Kanunu'nda 6099 sayılı Yasa ile yapılan değişiklik sonrası, gerçek kişiler yönünden 35. maddeye göre tebligat yapılabilmesi için, borçlunun adres kayıt sisteminde bir adresinin bulunmaması ve ayrıca daha önce kendisine veya adresine Kanunun gösterdiği usullere göre tebliğ yapılmış olması zorunludur.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sarikilic.com

Adreste bulunmama durumunda tebligat nasıl yapılır?

Tebliğ memuru, muhatabın adreste bulunmaması hâlinde, hangi sebeple adresten geçici olarak ayrıldığını, beyanda bulunanın adı ve soyadı ile sıfatını tebliğ tutanağına yazarak tebliğ tutanağını beyanda bulunana imzalatmak suretiyle tebliğ edilecek evrakı beyanda bulunan kişiye vermelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkerduman.av.tr

Kişi tebligatı almazsa ne olur?

Tebliğ edilmemişse size söyler, işte o zaman ihtimaller var. Kişi o adreste oturmasına rağmen ihtarnameyi tebliğ ve teslim almazsa muhtara tebliğ ve teslim edilir ve kişinin kapısına yazı bırakılır, bu kişiye ihtarname tebliğ edilmiş sayılır , bir sorun kalmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT