WhatsApp Web ve WhatsApp Masaüstü, telefonunuzda kullandığınız WhatsApp hesabınızın bilgisayar tabanlı uzantılarıdır. Gönderip aldığınız mesajlar telefonunuzla bilgisayarınız arasında senkronize edilir ve her iki cihazda da görülebilir.
WhatsApp Web, akıllı telefonlar için geliştirilmiş, çevrimiçi bir mesajlaşma ve haberleşme uygulamasıdır. WP Web internet bağlantısı aracılığıyla kullanıcılarına, belge, fotoğraf, ses dosyası paylaşımı; ücretsiz sesli ve görüntülü arama imkânları sunar.
Son görülme ve çevrimiçi bilgisi, bir kişinin çevrimiçi olup olmadığını ve WhatsApp'ı en son ne zaman kullandığını bildirir. Bir kişinin çevrimiçi olması, bu kişinin cihazında WhatsApp'ın açık ve İnternet'e bağlı olduğunu gösterir. Ancak bu durum kişinin mesajınızı okuduğu anlamına gelmez.
Whatsapp uygulamanıza girin ve "AYARLAR" bölümü açın. Karşınıza çıkan sayfada "BAĞLI CİHAZLAR" kısmı görünmekte. O kısma girdiğiniz zaman hesabınızın hangi cihazlarda açık olduğunu görebilirsiniz.
Web tarayıcınızı WhatsApp istemcinize bağlamak için Google Chrome tarayıcınızda https://web.whatsapp.com adresini açın. Göreceğiniz QR kodunu WhatsApp'a tarattığınız andan itibaren hazırsınız. Telefonunuzdaki WhatsApp'ı, WhatsApp web istemcisiyle eşleştirmiş oldunuz.
İlgili 21 soru bulundu
Hesabınıza yeni bir cihaz bağlamak için WhatsApp QR kodunu tarayabilir veya telefon numaranızı kullanabilirsiniz. Yalnızca WhatsApp Web, Windows ve Mac için WhatsApp, WhatsApp Android Tabletler, WhatsApp ikincil telefonlar veya Ray-Ban Stories ve Ray-Ban Meta'da cihaz bağlayın.
Çevrimiçi olduğunuz esnada size gönderilen bir mesaj silindiğinde, 'bu mesaj silindi' şeklinde bir uyarı görürsünüz. Böylelikle mesaj, konuşma geçmişinden silinse dahi telefon hafızasında depolanmaya devam eder.
Hesabınıza bir cihaz bağlamanızın hemen ardından, birincil telefonunuz en son mesaj geçmişinizin bir kopyasını yeni bağladığınız cihaza uçtan uca şifrelenmiş şekilde gönderir. Mesaj geçmişi, yeni bağladığınız cihazda yerel olarak saklanır.
Not: WhatsApp'ı bağlı cihazlarınızda kullanmak için telefonunuzun çevrimiçi kalması gerekmez. Ancak telefonunuzu 14 günden uzun bir süre boyunca kullanmazsanız bağlı cihazlarınızdaki oturumlardan çıkış yapılır.
WhatsApp Web, WhatsApp Masaüstü veya Portal kullanıyorsanız WhatsApp'tan çıkış yapabilirsiniz. Android, iPhone veya KaiOS'te WhatsApp'tan çıkış yapmak mümkün değildir. Uygulamadan çıktığınızda veya telefonunuzun ekranını kapattığınızda WhatsApp otomatik olarak bekleme moduna geçer.
Uçtan uca şifreleme özelliği, gönderilen içeriklerin yalnızca siz ve iletişim kurduğunuz kişi tarafından okunabilmesini veya dinlenebilmesini sağlar. Böylece WhatsApp da dahil olmak üzere aradaki hiç kimse gönderilen içerikleri okuyamaz veya dinleyemez.
Farklı cihazları telefonunuza bağlayarak WhatsApp Business'ı web'de, masaüstü bilgisayarınızda ve diğer cihazlarda kullanabilirsiniz. Aynı anda dört adede kadar bağlı cihaz ve bir adet telefon kullanabilirsiniz.
Telefonunuza ikinci bir WhatsApp simgesi eklenir ve bu ikinci simge ile yeni bir hesap açabilirsiniz. Bu yöntem, Android cihazlarda kullanılabilen ve WhatsApp'ı iki ayrı uygulama olarak çalıştırmanıza olanak tanıyan bir özelliktir. Bu özelliği kullanmak için cihazınızın Android sürümünün en az 4.4 olması gerekir.
WhatsApp'ı aynı anda dört adede kadar ikincil cihazda kullanabilirsiniz ancak WhatsApp hesabınıza tek seferde yalnızca bir adet telefon bağlayabilirsiniz. WhatsApp hesabınızı kaydettirmeniz ve yeni cihazlarınızı telefonunuza bağlamanız gerekir.
Eğer bulut depolama servisi üzerinden konuşma kayıtlarına erişemiyorsanız SD kartınızın içerisinden de konuşma yedeklerinize erişebilirsiniz. Hafıza kartınızın içerisinden WhatsApp> Database klasörüne erişip buradaki dosyaları not defteri kullanarak açıp, kaybettiğiniz mesajlarınıza erişebilirsiniz.
Sohbetleriniz /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasörüne kaydedilir.
Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, WhatsApp'ta eski mesajları (örneğin; 1 sene önceki mesajlar) geri getirmek mümkün değil.
2- Google Play Store'dan WhatsApp'ı tekrar cihazınıza yükleyin. 3- WhatsApp'i açıp telefon numaranızı girin. 4- WhatsApp yedeğini geri yüklemeyi isteyip istemediğinizi soracaktır. Sohbet yedeğini geri yükleyerek silinen mesajları görebilirsiniz.
Bilgisayardan WhatsApp'a giriş yapılmış durumdaysa, Whatsapp menüsünden, Whatsapp Web altından giriş yapılan cihazlar liste şeklinde karşınıza çıkar. Burada son görülme saatini görebilirsiniz. Bu durumda tüm cihazlardan çıkış yap seçeneği aktiftir, bu seçeneği kullanarak çıkış yapabilirsiniz.
Çift SIM kartlı bir telefon kullansanız bile WhatsApp hesabınızı doğrularken numaralardan birini seçmeniz gerekir. Doğrulanmış bir WhatsApp hesabını iki farklı telefon numarasıyla kullanmanız mümkün değildir. WhatsApp hesabınızı SMS kodu almanıza gerek olmadan yeni telefonunuza taşıyabilirsiniz.
Telefondan WhatsApp uygulamasını açın. Android için Sohbetler > Diğer Seçenekler'e basın, daha sonra WhatsApp Web > Tüm cihazlardan çıkış yap dedikten sonra işlem tamamlanır. iPhone için Ayarlar > Bağlı Cihazlar'a basın. Daha sonra çıkış yapmak istediğiniz oturumu bulup üzerine basın.
Telefonunuza indirdiğiniz Whatsapp for Whatscan uygulamasını açtığınızda ekrana gelen QR kodunu herhangibir telefonun WhatsApp'ını açarak kodu okutunuz. QR okuttuğunuz telefona gelen bütün WhatsApp mesajları artık sizin telefonuza anlık olarak inecekcektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri